Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti zanke ob vselitvi k partnerju

zanke ob vselitvi k partnerju

Spoštovani,

sem v zvezi z izvenzakonskim partnerjem s katerim načrtujeva ureditev skupnega življenja pri njegovih starših (na njihovo željo in željo partnerja). Trenutno vsak živi pri svojih starših. Njegovi starši so lastniki parcele in hiše v kateri živijo. Partner ima še brata, ki več ne živi doma. Planirava preureditev obstoječe mansarde in dozidavo prizidka. Predvsem jaz si želim kar se da ločeno in samostojno življenje, ker so njegovi starši precej nagnjeni k vmešavanju v najine zadeve in k zanašanju na naju glede finančnih zadev. Kot laik Vas prosim za nasvet kako vse skupaj pričeti, da bodo vsa najina vlaganja zaščitena? Sama bom začela vlagati nekoliko kasneje kot moj partner, zato me zanima še posebej zase (kot bodočo priseljenko) kako naj se zaščitim preden bom začela karkoli vlagati? Je sploh za partnerja pametno, da začne vlagati preden je karkoli pisano nanj in kakšne posledice lahko to ima kasneje za mene? Če živiva skupaj me zanima:
1.) Katerih pravic sem prikrajšana, če nisem (ali dokler nisem) prijavljena na istem naslovu kot partner?
2.) Katerih pravic sem prikrajšana, če se s partnerjem za vedno ostaneva v izvenzakonski zvezi?

Prosim za pomoč, ker je najmanj kar si želim to, da se mi kdaj v prihodnje zgodi scenarij kot jih dnevno lahko beremo.

Hvala in lep pozdrav!

Spoštovani,

smiselno bi bilo, da se določen del nepremičnine prenese na vaju s partnerjem.

V primeru, da zunajzakonska skupnost preneha, imate pravico do povrnitve vlaganj v nepremičnino. Zato predlagamo (zaradi lažjega dokazovanja), da si sproti beležite (po možnosti pa imate shranjene tudi račune) koliko denarja ste v nepremičnino vložili.
Glede ugotavljanja obstoja zunajzakonske skupnosti ni odločilno dejstvo ali ste bili prijavljeni na istem naslovu, je pa nezanemarljivo.

V primeru, da ostaneta skupaj, boste v primeru dedovanja morali zahtevati naj se iz zapuščine izločijo vlaganja v predmetno nepremičnino.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close