Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek zanositev v prvo?

zanositev v prvo?

Je kje kak podatek, koliko ženskam rata zanoit v 1. krogu? Namreč beremo, da je 25 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} možnosti vsak mesec, da zanosiš. Meni že nekaj časa ne rata, kolegicam pa je vsem v pevo. Zdaj ne vem, ali dejansko poznam take, ki jim je to uspelo (imam pač tak krog prijateljev, rojenih pod srečno zvezdo – med drugim so med njimi tudi take, ki niso želele zanosit) ali pa je ta številka (25 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}) čisto nerealna. Vem, da vas je, žal, tudi velko takih, ki vam ne uspe leta in leta (držim pesti!) ker sem brala forume, pa vendar me zanima vaša izkušnja.

Dejansko je 25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} čisto realno v reproduktivnem obdobju pod pogojem, da ni zdravstevnih težav, pa še:
– ne povejo vsi na glas, da so delali dete npr. šest mesecev,
– kadar si sam želiš, uspe vsem drugim;)
– poznam osebo, ki ji je uspelo po OBMP in sedaj razlaga, da niso načtovali, ampak se jim je zgodilo;),
– poznam dve osebi, ki jima je ratalo v osmem krogu;) (tudi taki so, ki povejo, da je trajalo)

lpA

ps naj bo čimprej;)

En kup jih poznam, da so se trudili nekaj mesecev, tudi let. Morda mi bolj odkrito povedo, ker meni ni nikoli uspelo. No, nekaj je tudi takih, res bolj malo, ki jim je uspelo v prvem poskusu.

Statistika in odstotki so dvorezen meč, če zvisiš iz povprečja.
Tečno je, ker je ta odstotek – se pravi 25 procentov – enak v čisto vsakem ciklusu. Torej s trajanjem poskusov se ne poveča, prav vsakič imaš samo četrtino možnosti, da bo ratalo. Tečno je tudi, ker je pri nekaterih celo manj možnosti od teh 25 odstotkov in pri nekaterih celo nič.
Jaz sem zanosila pri prvem spolnem odnosu z očetom mojih otrok. Moja prijateljica je po nevem koliko letih rednih spolnih odnosov šla na prvi postopek, ni bilo nič, začela drugega, pa je imela prehudo reakcijo in je odnehala s tem. Čez pet let zanosila spontano ob izjemno redkih spolnih odnosih 🙂 Obe sva statistično mimo in obe imava otroka.

V prvo je ratalo po treh, štirih mesecih brez zaščite, v drugo pa takoj.

Jaz sem 1 zanosila po 2 letih, 2 pa v prvo.

V prvo ratalo 3x. točno vem, kdaj imam ovulacijo, imam zelo redne M, oba z možem sva spolno zdrava… Pa glede na napisano imava očitno tudi srečo:)))

Ene rade pozabijo neuspele poskuse. Je ena tudi na tem forumu zatrjevala da je ratalo v prvo, grozno presenečenje. Vse ok, če ne bi že slabo leto prej brali o tem, kako upa, in upa…….

S tem “v prvo” mislim na 1. mesec, ne 1. spolni odnos ob O. Torej, ja, zanimajo me meseci, tudi neuspeli poskusi … Ker ob neredni M tega v prvo skorajda ni, če ne veš, kdaj imaš O.

Pri meni je v prvo pomenilo, takoj ko smo se spravili k delu, ama še zdaj vem, da po oddaji o epiduralni, takrat sem si rekla, da v drugo pa pač plačam in bom hitr in simpl rodila, pa sem rodila kar brez:))) Postojne še od daleč vidla nisem. Evo, tolk o mojih načrtih, a ratal je pa prec:)))

Se pač giblješ v pravih krogih:)
In ne hodi v “moje kroge” – zbiramo se črne vrane, ki tečemo 50. 60. …stoti krog, pa nič:(

Nosečnost, jaz bi ti pa predlagala, da ovulacije ne računaš po dnevih menstruacije, če le ta ni redna. Opazuj izcedek- ko je prozoren in lepljiv, imaš ovulacijo. Pri meni je uspelo četrtič oz. četrti mesec, ampak samo četrti mesec sva imela spolne odnose na dan ovulacije, prej nikoli ni zneslo. Veliko sreče!

najbolje, da nočeš zanosit, pa boš ziher noseča. :))

Prvič po enem letu
Drugič po pol leta
Tretjič takoj

V prvo in drugo takoj.

Jaz sem tudi takoj pri treh. Prvič, po poroki sem pa še eno menstro dobila, čeprav sva bila brez zaščite. Se pravi, prvič v drugo, sicer pa v trenutku, ko sva reekla, da bova mela.
Tako se zdaj hecam, da si lahko mesec izbereva.

Obakrat začela delat, misleč, da imava še nekaj fore. Obakrat se je prijelo v prvo. Tudi taki smo. So pa potem drugje problemi.

Mi smo trikrat iz prve. Enkrat sicer ni prišlo do konca.

Prvič nenačrtovano, torej najbrž v prvo, drugič po enem letu (približno), tretjič pa sigurno v prvo.

Prvič – ratalo takoj (po novem letu sva sklenila, da se tisto leto septembra poročiva, da bova brez zaščite, ker tako ali tako ne bo takoj uspelo, in prvi mesec – noseča, poroko sva malo prestavila…)

Drugič- sva rekla, da ne bova imela velike razlike med otroci, prvega sem dojilain dobila pri njegovih 11 mesecih menstruacijo, naslednji mesec zanosila….

Tretjič – še prej kot takoj, namreč o tretjem otroku sva se šele pogovarjala, da bi ga imela, moža so skrbele finance, še zob sem slikala, ker nisem vedela, da sem noseča, pa je bilo…in na srečo vse o.k.

Moj se heca, da me samo pogleda, pa sem že noseča….

Hvala bogu, glede na težave, ki jih ima vse več parov…

l

evo, za razliko od vas, ki ste v prvo in v drugo – jaz sem v ene štirideseto, pa je povprečje spet uravnano na ustrezne procente, da bo statistika popolna

New Report

Close