Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek zanositev v zrelih letih

zanositev v zrelih letih

Spodaj je ena spraševala, pa mene tudi zanima. Kolikšna je možnost zanositve tam nekje po 52 letu starosti, če se poslužujeva metode umikanja? Nikoli nisem bila zaščitena, ker sem bila samska, zdaj sem spoznala resnega človeka,. kondom nikomur ne odgovarja in me zanima, če nevarnost zanositve vseeno obstaja. Menstruacijo imam neredno, nekaj mesecev nič, potem spet, pa spet nič…. Simptome kot so vročinski oblivi in podobno pa že vsaj 3 leta. Malo me je strah, ker za splav nikoli nisem bila in sem to obsojala, da bi si zdaj na “stara” leta omislila neko zaščito, ne vem, če je smiselno, zato sprašujem vas, ki vse veste. Hvala

tudi, če prihajaš v meno, lahko še zadnji vlak ujameš, veš! Tako narejenih otrok in mam kar nekaj poznam. Misliš, da je otrok z babico, je pa mamica! Ni fajn, res! Pa otrok bo revež.

Realno – možnosti da zanosis so res minimalne.

mislim, da bi bila kar fenomen. svetovno gledano. mislim, da je dokumentirano enih par primerov, ko jim je to ratalo po naravni poti… številka je enomestna….

V tem obdobju zmede hormonov je lahko enomestna številka tvoja nosečnost.

Vsekakor se zaščiti.

Možnosti so zelo majhne, vendar so. Morda ti en jajčnik še proizvaja kilava jajčeca. Če imaš še zmeraj neredni ciklus, se morda kaj prime. Je pa ogromna možnost, da bo otrok nenormalen, poleg downa je še mnogo drugih anomalij in možnih posledic.

Ne igraj se.

Dokler še imaš menstruacijo, pa tudi če je neredna in že v paru s simptomi menopavze, neka minimalna možnost zanositve obstaja. Bi bilo pa najbolje vprašati ginekologa, kolikšna ta možnost dejansko je. Po mojem je tako nizka, da se ti res ni treba obremenjevati s tem, ampak nisem strokovnjakinja.

Metoda umika, ki jo prakticirata sedaj, povsem zadošča.

Če se umakne v sosednjo sobo:-)?

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Sploh ne. Včasih je bilo tega kar precej, ker so imeli manj možnosti za kontracepcijo. Že samo v mojem okolju, recimo ljudje, ki so danes stari okoli 60, jih je kar ene par, ki so jih starši imeli pri 50, 55 letih. Imam družinske prijatelje, pri katerih je razlika med najstarejšim in najmlajšim 35 let. Pri moji mami je na 40. obletnici valete ena od sošolk prinesla fotografije svojega dojenčka – menstruacije ni imela že nekaj let in je mislila, da je konec heca, potem se je pa nekam čudno redila in je vseeno šla k zdravniku. Bila je že šest, sedem mesecev noseča. Z otročkom pa vse v redu.

Avtorica, vsekakor vsaj metoda umika, nikakor si pa ne domišljat, da ne moreš nikakor zanosit.

…pa ne uporabiš diafragme?

Daš jo not, čez par ur pa nazaj ven.Nobenih težav in skrbi.

Ginekologinja ti bo ob pregledu napisala številko, dobiš jo pa v Helpy v Trzinu.

Sploh ne. Včasih je bilo tega kar precej, ker so imeli manj možnosti za kontracepcijo. Že samo v mojem okolju, recimo ljudje, ki so danes stari okoli 60, jih je kar ene par, ki so jih starši imeli pri 50, 55 letih. Imam družinske prijatelje, pri katerih je razlika med najstarejšim in najmlajšim 35 let. Pri moji mami je na 40. obletnici valete ena od sošolk prinesla fotografije svojega dojenčka – menstruacije ni imela že nekaj let in je mislila, da je konec heca, potem se je pa nekam čudno redila in je vseeno šla k zdravniku. Bila je že šest, sedem mesecev noseča. Z otročkom pa vse v redu.

Avtorica, vsekakor vsaj metoda umika, nikakor si pa ne domišljat, da ne moreš nikakor zanosit.[/quote]
jaja, vešde.
ženske so zgledale pri 43 pač zgarane da so delovale 53…
če ženska zanosi po 50 letu, velja za fenomen. da ne govorim o možnostih genetskih napak…

Ma daj avtorica o zaščiti vprašaj Pušenjaka ali svojega ginekologa.
Jaz bi nadaljevala z metodo umika. Pravzaprav že celo spolno življenje (spolne odnose imam kakih 12 let) to prakticiram in sem zanosila samo, ko sem načrtovala. Je pa odvisno tudi od deca ane…Kolk se zna zadržat.

Avtorica, vsekakor vsaj metoda umika, nikakor si pa ne domišljat, da ne moreš nikakor zanosit.[/quote]
jaja, vešde.
ženske so zgledale pri 43 pač zgarane da so delovale 53…
če ženska zanosi po 50 letu, velja za fenomen. da ne govorim o možnostih genetskih napak…[/quote]

Kaj je s tabo? Ljudi poznam in med otrokoma je 35 let razlike. Po tvoji teoriji je verjetno začela rojevat pri desetih?
Mama bi pa tudi menda vedela, če bi v OŠ imela sošolko, ki bi bila deset let mlajša od vseh ostalih. Pa ne rečem, je povojna generacija in so res hodili različni letniki skupaj, ampak največ tri leta razlike.

Sem šla pogledat statistične podatke. V zadnjih desetih letih je v Sloveniji po 50. letu rodilu devet žensk. Tako da to ni ravno svetovni fenomen.

Tudi gospa, ki stanuje prav blizu nas je rodila pri enaipetdesetih letih prvaga otroka. Sedaj ima štiri leta staro punčko. Punčka je zdrava, živa, prijazna in zvedava kot vsi otroci njenih let.
Mislim, da je zanosila po naravni poti. Ta punčka hodi v vrtec in se veliko druži z otroki nečekov in nečakinj, ki so njene starosti.Meni je to zelo lepo in videti so vsi veseli in zadovoljni, prej pa je ta gospa delovala nekoliko zavrto.

Ja in od teh devetih jih je devet zanosilo z umetno oploditvijo v tujini.

Pri 50, glede na tvoje znake in neredno menstruacijo, sploh če so še kakšni miomi je skoraj ničelna možnost.

Za zanositev je možnost nizka. Obstaja pa. Moja mami je zanosila pri 52. Za donositev je pa izjemno nizka. Večinoma narava naredi svoje. Kaj tvoja ginekologinja reče na to? Imaš še ovulacije? Ker v resnici niso leta, vsako telo je drugačno. Moja prijateljica je bila pri 42ih v meni, jaz sem mesec pred 46im rodila drugega otroka. Sedaj pri skoraj 50ih še vedno nimam nobenih znakov mene/predmene. Redne ovulacije. Poznam žensko, ki je bila v meni že pri 25ih. Tako da ne, niso samo leta.

Odgovor na objavo uporabnika
nizka, 01.06.2024 ob 08:42

Za zanositev je možnost nizka. Obstaja pa. Moja mami je zanosila pri 52. Za donositev je pa izjemno nizka. Večinoma narava naredi svoje. Kaj tvoja ginekologinja reče na to? Imaš še ovulacije? Ker v resnici niso leta, vsako telo je drugačno. Moja prijateljica je bila pri 42ih v meni, jaz sem mesec pred 46im rodila drugega otroka. Sedaj pri skoraj 50ih še vedno nimam nobenih znakov mene/predmene. Redne ovulacije. Poznam žensko, ki je bila v meni že pri 25ih. Tako da ne, niso samo leta.

Verjetno sta načrtno delala na otročku, da si pri 46 rodila po naravni poti?

Redne menstruacije, brez miomov?

Baje v kolikor so veliki miomi je težko zanositi?

Anonimno 1696, 01.06.2024 ob 08:48

Verjetno sta načrtno delala na otročku, da si pri 46 rodila po naravni poti?

Redne menstruacije, brez miomov?

Baje v kolikor so veliki miomi je težko zanositi?

Niti ne. Prvega sem imela pri 43ih in sem mislila da je čudež. No potem je še eden prišel :). Potem smo se pa zaščitili 🙂

Drugače pa ja, nobenih problemov. Tudi sedaj jih nimam.

Imam 48 let.

Imam tudi 4 otroke. Zanosila za vsakega dejansko v prvo.

Od 46.leta ne uporabljava z možem nobene metide več, niti metide umika. Tudi, če bi zanosila, kar je majhna verjetnost, bi splavila še preden, bi za nosečnost sploh vedela.

Nama to funkcionira.

Ne boš zanosila, ne boj se.

Vidva, kar u miru uživaja v spolnih odnosih.

Je napisal dr. Aleksander Merlo, da ene bi rade zanosile in sploh nimajo spolnih odnosov, oziroma enkrat na tri mesece.

Kako naj zanosi in prav tako pri dvainpetdesetih letih je biološka ura že odbila.

ja,, 09.06.2015 ob 20:17

tudi, če prihajaš v meno, lahko še zadnji vlak ujameš, veš! Tako narejenih otrok in mam kar nekaj poznam. Misliš, da je otrok z babico, je pa mamica! Ni fajn, res! Pa otrok bo revež.

Če bi slučajno bilo, ne vem zakaj ni fajn, seveda je, mene je mati imela pri 47, in ne vem zakaj ni fajn, ne oziram se na druge, kaj menijo  in tudi revež nisem!! Revež si ti ki tako misliš!

Reveži so otroci staršev, ki mislijo da jih leta dobre starše naredijo. Reveži, ker jih osebki polni predsodkov in brez čustvene zrelosti vzgajajo. Moja mama je bila 46 ko me je rodila, oče 52. Oba sta še živa. Pa sem čez 40. In sta krasna starša. Sem eden srečnikov, ki je imel fajn otroštvo. Redki smo. Večina moje generacije je imela katastrofalne družine. Alkohol, hladni odnosi, vse za sosede, vse okoli denarja…. Šele v odrasli dobi dojameš kakšno srečo imaš. Da je večina nima.

New Report

Close