ZAPADLI KREDIT
POZDRAVLJENI. PRED PETIMI LETI SEM DOBILA BANČNI KREDIT. ZAPOSLENA SEM REDNO, VENDAR TRENUTNO V PORODNIŠKI. ZARADI SODNIH SKLEPOV KI SO MENDA IMELI PREDNOST PRI ODTEGOVANJU OD PLAČE , SE MI JE NABRALO KAR NEKAJ NEPLAČANIH OBROKOV KREDITA. BANKA JE VSE SKUPAJ DALA NA ZAVAROVALNICO. ZANIMA ME KAJ LAHKO NAREDIM. ALI LAHKO MOGOČE VZAMEM NOV KREDIT S KATERIM BI POPLAČALA SODNE SKLEPE IN STARI KREDIT ? NA BANKI MI GOVORIJO DA DOKLER IMAMA SKLEPE NE MOREM DOBITI KREDITA. ZNAŠLA SEM SE V SLEPI ULICI VEDNO BOLJ OBUPANA. NOVI KREDIT BI LAHKO PLAČEVALA PREKO TRAJNIKA SAJ NA RAČUN DOBIVAM TUDI OTROŠKI DODATEK. PROSIM POMAGAJTE MI Z NASVETOM. HVALA.
Pozdravljeni!
Vaš primer je zelo zahteven in za rešitev so pomembne vse okoliščine. Dejstvo je, da je banka predala primer zavarovalnici, pri kateri ste jo vi zavarovala. Dokler ne rešite z zavarovalnico, ne morete dobiti kredita pri nobeni banki. Kredit odobri zavarovalnica in ne samo banka. Škoda je, da niste pravi čas reševala primer z banko, ko bi bilo lažje. Sedaj je kar je in je potrebno poiskati rešitev.
Svetujem vam, da se čim prej začnete dogovarjati z zavarovalnico in banko, da ne pride do rubeža, nad katerega načeloma ni možna pritožba. Če boste vstrajna, se je gotovo mogoče dogovoriti za razumno rešitev. Ne dogovarjajte se z referenti, amapak z šefi.
Ne poznam vseh vaših podrobnosti? Morda lahko dobite poroka, morda posedujete avto, hišo… kar lahko zstavite. Morda lahko rešite z leasingom, morda se lahko dogovorite za dolgoročno rešitev, morda kaj tretjega…? Moj nasvet je, da ne čakate križem rok, ampak pot pod noge in trkat na različna vrata. Ne svetujem pa sposoje denarja na sivem ali črnem trgu ali pri posojilnicah, ker lahko resnično zabredete!