Zapela za kitchenaid
Dvigujem temo. Tale bi bil okej? Cenovno se mi zdi kar ugoden. Ali se v kakšni trgovini v tujini dobi še ugodneje?
Pa v čem je fora tegale, da je tako poceni?
Pri izbiri modela ni bistveno koliko pečeš ampak v kakšne količine naenkrat pečeš.
Za grobo orientacijo manjši model zamesi 1kg moke za kruh, močnejši pa testo iz 2kg moke.
Pri količini peke za 3 člansko družino je model 300w čisto dovolj. Osnovnega 250w pa jaz ne bi gledala.
V Italiji v preverjeni trgovini se cena vrti pod 500€ za 300w in pod 700€ za 500w. Akcije malo nihajo ampak višje cene nisem še nikoli opazila.
Se jih da dobiti tudi ceneje je pa treba paziti, da se ne opečeš.
https://www.ollo.it/catalog.cfm?search=kitcheaid
Predvsem glej, da je kupljen v eu, da ima 5 let garancije, model Artisan.
Jaz imam močnejšega in lahko povem samo, da je fantastičen strojček. Edini, ki ima mesto na pultu in je redno v uporabi.
Meni pa ni jasno, kaj hudiča je na tem mikserju, da so cene 500, 700 in celo jurja in čez €€€?!
Da dam za en mikser več kot za pralni stroj ali hladilni, mi ne pade na pamet! Ravno prejšnji mesec smo kupili orng hladilnik, 240l hladilnik, 98l skrinja, A+++, pa je bil z nekja popusta 750€. A da dam toliko za mikser?!
Imam 20 let star Gorenjev, pa ga vzamem ven za večje stvari, za manjše imam malega Filipa, ki je skoraj vsak dan v uporabi. Moja mama ima več kot 30 let star Gorenjev, sicer ga zdaj že bolj redko uporablja, ampak je še vedno super.
Torej kaj je na tem mikserju tako posebnega, da mali gospodinjski aparat preseže cene velikega gospodinjskega aparata?
Savrinka, super, sem upala, da se boš oglasila. Ravno za prvomajske grem v Italijo. Kakšen nasvet, kje naj se oglasim? Pa ima tudi večji dve posodi? Meni je ta s 300 W ravno zato padel v oči. Saj se tudi na netu najde ceneje, ampak nima dveh posod. Ja, velikost je na meji, pečemo pice tudi za 10 ljudi in več.
Za spodnji komentar: Razlika je tako kot pri vseh stvareh – v zadovoljstvu uporabe. Tak stroj imam namen kupiti samo enkrat.
Mi imamo classic model ( je samo bel in malo manj močan..). Je malo cenejši od artisana (ti so pisani in imajo več W), ampak za nas (4članska družina) je ok. Kruh pečem iz 1kg moke večkrat na teden in nastane prav lep hlebček.. Classic model(mislim da okoli 500€) sem videla v maximarketu.. Če imaš kupon za 25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popusta na izdelek, se pri ceni kar pozna..
No, izjavo, da ga bom kupila zato, da se bom hvalila z njim, lahko da samo nekdo, ki sklepa po sebi. Jaz menim, da nikogar ne zanima, kaj imam jaz v kuhinji. Sem pa imela v življenju že toliko enega klumpa, in ker je ravno crknil zadnji, sem rekla, da je dost. Pa ni poanta samo v tem, da zadeva deluje, temveč kako deluje.
Tudi jaz sem si ga želela. In se palila. Pa izbirala barvo… ohhhhhhh! Potem sem začela študirat in brat recenzije in izkušnje in se odločila, da ni vreden svojega denarja niti pod razno. Sem kupila Kenwoodovega Chefa Titanium, cenovni razred sicer podoben, ampak to je STROJ s 1400 W, ne pa šminka. Mami sem za novo leto podarila Boschevega MUM 8 professional, takisto 1400 W. To sta edini mašini, o katerih bi jaz razmišljala, če ste resni v kuhinji. Moč (in zanesljivost!) motorja sta vse, vse ostalo je pa la-la.
Savrinka, super, sem upala, da se boš oglasila. Ravno za prvomajske grem v Italijo. Kakšen nasvet, kje naj se oglasim? Pa ima tudi večji dve posodi? Meni je ta s 300 W ravno zato padel v oči. Saj se tudi na netu najde ceneje, ampak nima dveh posod. Ja, velikost je na meji, pečemo pice tudi za 10 ljudi in več.
Za spodnji komentar: Razlika je tako kot pri vseh stvareh – v zadovoljstvu uporabe. Tak stroj imam namen kupiti samo enkrat.[/quote]
V originalu nima noben model dveh posod. Se pa najde kdaj kakšna akcija, ko podarijo še eno posodo ali je darilo nastavek za rezance ipd.
Jaz imam mešalnik, dve posode, posodo za sladoled in nastavke za rezance. Vse super uporabno.
Jaz sem kupila vse preko spleta in prevzela paket v Trstu. Kar je tu blizu meje trgovin je povsod cena zelo visoka.
Bi pa bilo zelo lepo, če bi ena tema ohranila kulturen nivo. Če vas nekaj ne zanima dovolite, da v temi sodelujejo tisti, ki jih. Jaz marsičesa ne potrebujem v življenju pa zato ne pljuvam po tistih, ki to imajo.
Razlika je v hvaljenju. Ti se s svojim ne mores, ona pa se bo.[/quote]
Zakaj se je sploh treba hvalit? Jaz imam en drug mikser z nastavki, a kruh, ki ga redno pecem po vsaj 2 kg naenkrat, vedno zamestim na roke in ne vzame nic vec casa. Na zacetku sem ga mesila z mikserjem, ko sem se naucila, ga samo se na roke. Lazje stvari, kot je masa za palacinke stepem na roke, samo za smetano uporabim mikser, sekam, rezljam z nozem. Zame gre tako najhitreje in najmanj je za pomivat. V kuhinji sem minimalist.
Da bi se pa hvalila, kaksne gospodinjske stroje in strojcke imam, se mi zdi pa naravnost smesno.
V svetu nekaj veljata dve znamki in to sta Kitchenaid in Kenwood. Vse ostalo je neprimerljivo.
Kitchenaid ima izključno motorje z direktnim prenosom 250, 300 in 500w medtem, ko Kenwood dela še motorje z indirektnim prenosom. Ima pa tudi nove stroje z direktnim prenosom.
Motor z direktnim prenosom 500w je močnejši kot indirekten s 1500w. Poleg tega je trpežnejši in ima manj možnosti okvar.
Primerjava na tak način je zato nesmiselna.
Ko nekaj komentiramo je dobro poznati vsaj osnove pa brez zamere.
V svetu nekaj veljata dve znamki in to sta Kitchenaid in Kenwood. Vse ostalo je neprimerljivo.
Kitchenaid ima izključno motorje z direktnim prenosom 250, 300 in 500w medtem, ko Kenwood dela še motorje z indirektnim prenosom. Ima pa tudi nove stroje z direktnim prenosom.
Motor z direktnim prenosom 500w je močnejši kot indirekten s 1500w. Poleg tega je trpežnejši in ima manj možnosti okvar.
Ko nekaj komentiramo je dobro poznati vsaj osnove pa brez zamere.[/quote]
Kot sem že rekla, ko sem kupovala, sem brala izkušnje ljudi, ki imajo te stroje. Veliko časa sem si vzela za to. Dejstvo je, da je Kitchenaid zelo nagnjen k okvaram in da primarno stavi na dizajn in šele potem na funkcijo. Kar se motorja tiče, takisto velja: Več je bolje. Enako velja za velikost posode. Tudi, če avtorica nikoli ne bo mesila kruha iz 2 kg.
Boscheve spodnje linije so šrot, top linija pa je resnično top in če ne bi bilo bogokletno po nekaj letih menjati takega stroja, bi Kenwood dobil naslednika.
Aja, zraven Kenwooda sem dobila dve posodi, kovinsko in plastično.
V svetu ali v Sloveniji?
Kot sem že rekla, ko sem kupovala, sem brala izkušnje ljudi, ki imajo te stroje. Veliko časa sem si vzela za to. Dejstvo je, da je Kitchenaid zelo nagnjen k okvaram in da primarno stavi na dizajn in šele potem na funkcijo. Kar se motorja tiče, takisto velja: Več je bolje. Enako velja za velikost posode. Tudi, če avtorica nikoli ne bo mesila kruha iz 2 kg.
Boscheve spodnje linije so šrot, top linija pa je resnično top in če ne bi bilo bogokletno po nekaj letih menjati takega stroja, bi Kenwood dobil naslednika.
Aja, zraven Kenwooda sem dobila dve posodi, kovinsko in plastično.[/quote]
Lej, z Boschem imam tako slabe izkušnje na drugih področjih, da o tej znamki sploh ne razmišljam več. Zame ne obstaja. Da je kitchenaid nekvalitetna znamka, ki stavi vse na šminko, ta izjava pa spada v kakšno temo najbolj smešnih.
Si mogoče brala ocene na ConsumerAffairs.com? Edino tam je kitchenaid totalno spljjuvan – ampak gre za goljufivo stran, ki preferira znamke, ki jim za to plačajo, ostale pa kritizira. In jih zaradi tega proizvajalci že tudi tožijo.
Sicer me res zanima, kje si brala o kitchenaidu kaj takega, da te je odvrnilo od nakupa. Na amazonu so ocene vrhunske.
V svetu ali v Sloveniji?[/quote]
Seveda v svetu. V Sloveniji je top znamka Bosch.
Pa tudi ni nič narobe. Če bi jaz pekla sem pa tja kaj samo za družino bi tudi kupila nekaj bistveno cenejšega. Denarja za fensi izdelke žal nimam in vsak evro hudičevo obrnem preden ga zapravim. Ko pečeš res veliko pa začneš gledati malo drugače, pogledaš polprofesionalne linije in mnenja tistih, ki se s tem profesionalno ukvarjajo.
Aja, zraven Kenwooda sem dobila dve posodi, kovinsko in plastično.[/quote]
Saj nima smisla pa vendar odpišem, da ne bi kdo res verjel.
Napisano seveda ne drži in ko se prebira strani je potrebno najprej vedeti katerim lahko zaupamo. Vse preveč je strani, ki so dejansko reklame ali pa plačane, da objavljajo kar naročnik zahteva.
Je pa vedno znova zanimivo kako nekateri čutite potrebo po pisanju izven konteksta. Nekdo želi nekaj kupiti in ga zanima kje to dobiti po ugodni ceni.
Imam Kitchenaid artisan, manjsi model s 300W. Je dovolj za 1 kg moke kar je ze kar velik hleb kruha.
Ko ga enkrat dobis v roke in dobro pogledas vidis tudi da je cena vec kot upravicena. Vsi deli so kovinski, vse je domisljeno in perfektno enostavno. Stroj narejen za vecnost in prva zadeva taksne kakovosti kar sem jo videla med majhnimi kuhinjskimi aparati. Ce imas kaksega strojnika v druzini mu ga pokazi, bo zagotovo navdusen :).
In ja 300 W je vec kot dovolj, vse kar je vec je ob dobrem disajnu odvec. Sicer pa ta moc oznacuje porabo aparata in nima cisto zmeraj neposrede veze z njegovo ucinkovitostjo.
Tako da si ga kupi, nikoli ti ne bo zal. Pazi le da si kupis model ki ima ze vkljucen kavelj za testo, obicajno metlico in metlico za stepanje saj pride drazje ce kupis posebej. Glede cene pa dosti srece. Jaz sem pa ga kupila v Lufthansa spletni trgovini in vnovcila zanj vse milje kar sem jih imela tako da sem le nekaj doplacala.
Priznam, da sama nimam izkušenj z KA, sem ga pa dolgo gledala. Na koncu se zanj nisem odločila. Glede na moje potrebe zadostuje tudi mum4, ki sem ga dobila v dar pred leti. Za testo za pico (pol kile moke), pite in s kakšne sladice in smoothije je mum več kot dovolj. Če bi vsakodnevno pekla kruh, bi razmislila o kakšni večji mrcini. Berem pa nemške forume, kjer imajo takšne in drugačne izkusnje. Konkretno s KA imajo probleme tudi z manjšimi količinami. Pa da je testo preveč pocasto ter da se lepi na straneh, kjer metlica ne doseže več.
http://www.chefkoch.de/forum/2,8,658923/Kitchenaid-ja-oder-nein.html?page=4
https://www.kochtopf.me/erster-kitchenaid-gegen-bosch-mum-8-kchenmaschinen-test
Seveda imajo tudi drugi aparati svoje fore. Samo glede na ceno je KA tu pač pod malo strožjimi kriteriji. Če plačaš toliko, pač lahko pričakuješ, da so glavne napake pa vendarle odpravljene.