Zapišite si, prosim …
Zapisšite si, koliko imate zdaj plače, koliko stane liter mleka ali kg. kruha, koliko stane vinjeta, elektrika in podobno. Pahor obljublja zvišanje plač, cenejše prehrambene izdelke in še in še. Jaz sem spisek že naredila in čez 4 leta hočem imeti dokaz, da je obljube držal, da g bom lahko še enkrat volila! Kar tako se ne bom pustila prepričati.
Jaz vem, da je moja plača danes realno vredna tam 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} odstotkov manj, kot je bila pred štirimi leti. Pa čeprav se je vmes tudi povečevala. Toliko. Temu navkljub pa bi se bila pripravljena odreči še stotih evrov od plače, samo da mi ni treba na televiziji vsakodnevno poslušati Janševih teorij zarote, paranoičnih razglabljanj in širjenja sovražnega govora. Čeprav dvomim, da je s tem zaključil. Včerajšnje izjave o tem, kako je Ljubljana premagala Slovenijo in o tem, kako nas čakajo delitve … Kaže, da ne bo odnehal, dokler ne bomo med seboj smrtni sovražniki.
No, vsekakor bo zdajšnji oblasti težje kot prejšnji. 2004 je bilo svetovno gospodarstvo v vzponu, tudi slovensko, rožice so cvetele…
V začetku 2008 pa se je začela recesija, v ZDA je bil pred kratkim finančni zlom, kot ga ne pomnijo, primerjajo gas črnim petkom iz 30. let prejšnjega stoletja – ki je v veliki meri botroval gospodarski krizi po vsem svetu in vodil v 2. svetovno vojno.
Tako da rožic je konec, gospodarsko stanje ZDA in Evrope je slabo, finančno še slabše. 2009 bo zagotovo bedno leto, plače bodo šle kvečjemu dol, večja bo bresposelnost, hrana pa dražja.
Če bodo zvezde naklonjene, se bo situacija v 2010 začela izboljševati, lahko pa bo šlo še navzdol.
Tako da rajši zategnite pasove in varčujte že zdaj, kajti ne glede, kod je n aoblasti, gospodarske razmere so vse bolj črne.
meni si ni bilo treba zapisati
obljubljal je, da bodo trgovine ob nedeljah zaprte, pa je ravno on sprejel nezakonit zakon, ki je v nasprotju z obvezujeočim referendumskim izzidom
in včeraj sem se maščeval
:))))))))))