zaplenjen avto
Pozdravljeni,
imam taščo, ki je bila pol leta v bolniškem staležu in sicer na zdravljenju v bolnišnici. V tem času se ji je nabral dolg za plačilo avtomobila, ki ga je imela na leasing. Do odplačila leasinga ji je manjkalo 600 evrov. se pa je zgodilo kak teden nazaj, da je prišel izterjevalec iz leasing hiše in njenemu partnerju, ki nista poročena in nista prijavljena na enakem naslovu pustil obvestilo in avtomobil odpeljal. Nje takrat ni bilo doma. Pred tem jo je že 2 krat iskal na domu ampak je bila v službi. Ko jo je iskal je meni razložil zakaj jo išče, me spraševal za telefonsko št kam bi jo lahko poklical in mi razkril koliko je dolžna.
ali tukaj obstaja kakšna možnost za tožbo zaradi kršitve zakona o varovanju osebnih podatkov ali zaradi katerega drugega razloga? Tašča je namreč pretresena zaradi dogodka, nima prevoza v službo, zaradi bolniške ni imela tako visokih dohodkov in ni mogla odplačati avtomobila. Zdaj ko se ji je plača normalizirala in bi lahko obročno odplačala dolg pa so ji avto odpeljali.
mi lahko svetujete kaj lahko naredimo v tem primeru? če potrebujete še kakšne druge podatke, mi sporočite. res bi potrebovala nasvet. Ali imamo sploh kakšno podlago za tožbo?
Hvala in lep pozdrav
Svetujem, da se pogovorite z leasing hišo in poskušate doseči dogovor.
Zagotovo so vašo taščo večkrat opominjali za plačilo, vendar se ni odzivala,
zato so posegli po ukrepu odvzema vozila.
Vozilo je do dokončnega plačila v lasti leasing hiše,
zato navedeno ne predstavlja nikakršne kršitve,
poleg navedenega pa pogodbe o leasingu določajo,
v katerih primerih ima leasing hiša pravico odvzema vozila.
To je zlasti v primeru neplačevanja obrokov.
Mislim, da bi bila situacija drugačna, v kolikor bi vaša tašča takoj ob nastopu plačilnih težav,
obvestila leasing hišo in prosila za odlog plačila.
Glede na navedeno ne vidim možnosti za kakršnokoli tožbo proti leasing hiši.
Forum je zaprt za komentiranje.