Zaposlenih v javni upravi vse več
Skupaj z vojsko in policijo je v javnem sektorju zaposlenih 34.355 ljudi
Število zaposlenih v civilnem delu javne uprave se je letos zvečalo za 0,6 odstotka, na 17.591, kažejo podatki s spletne strani ministrstva za javno upravo.
Minuli teden je popestril prenos vladne seje prek spleta, srž burne razprave je bila, kako zmanjšati število zaposlenih za dva odstotka. Zato smo pogledali, koliko ljudi sploh dela v javni upravi. V začetku maja je bilo v civilnem delu javne uprave zaposlenih 17.591 ljudi. Od novega leta se je število povečalo za 106 oziroma 0,6 odstotka. Na policiji je bilo konec maja 9.460 ljudi oziroma 400 preveč, kot je bilo razbrati iz magnetograma vladne seje. Skupaj z vojsko in policijo je v javnem sektorju po podatkih s konca maja zaposlenih 34.355 ljudi.
So morali dobavitelji javne uprave za 10 odstotkov spustiti cene?
Bralec nam je namignil, da je ministrstvo za javno upravo , ki ga vodi Irma Pavlinič Krebs, preostalim ministrstvom naročilo, naj za 10 odstotkov znižajo vrednosti pogodb za opravljanje storitev, ki jih imajo sklenjene s podjetji in posamezniki. Na MJU smo vprašali, ali so res izdali tako navodilo: “Takega naročila nismo posredovali. Morda imate v mislih vladne varčevalne ukrepe, o katerih je javnost bila obveščena in so bili tako sklepi kot poročilo javno objavljeni na spletni strani vlade,” so nam razložili v stikih z javnostmi na MJU. Spomnimo, vlada je med drugim priporočila:
* Proračunski odhodki se zmanjšajo za 20 odstotkov iz naslova stroškov dela, blaga in storitev (10 odstotkov nižje cene, 10 odstotkov manjša poraba)
* Znižanje proračunskih odhodkov nakupa in gradnje osnovnih sredstev za 20 odstotkov.
http://www.finance.si/251791/Zaposlenih_v_javni_upravi_vse_ve{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}E8
Nič ne rabimo murgelskega mejla. Moj komentar, čeprav z leve je enak avtorju članka oziroma posta. Svinjarija na kvadrat. Vse enako. Psi lajajo karavana gre dalje.
Ej, to tudi mene razjezi, delavce v proizvodnji lahko vržeš na cesto, kadarkoli hočeš, in ni in ne more biti nobenih problemov. Javna in državna uprava pa je zaščitena, tako da sploh blizu ne moreš. Pa dobro, saj ni treba obstoječih metat na cesto. Ampak nove zaposlitve. To pa mene tudi jezi.
Evo frančišek sem zmogla napisati svoj pogled brez mejla iz Murgelj.