Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ZAPOSLITEV JAVNA UPRAVA

ZAPOSLITEV JAVNA UPRAVA

ZDRAVO, ČE MI KDO VE POVEDATI KAKO – PREDVSEM ČASOVNI OKVIR KOLIKO ČASA TRAJA VSE SKUPAJ IN KAKŠEN POSTOPEK JE?

HVALA ŽE VNAPREJ.

Kako? Po mojih izkušnjah dobiš zaposlitev v javni  upravi le preko vez. Tam si nato lahko do penzije.

Odgovor na objavo uporabnika
bila264, 28.08.2024 ob 08:59

Kako? Po mojih izkušnjah dobiš zaposlitev v javni  upravi le preko vez. Tam si nato lahko do penzije.

HVALA ZA TA PRISPEVEK, VENDAR NE IŠČEM TE INFORMACIJE.

Javna uprava je zelo širok pojem, kje točno te zanima? Ministrstvo, UE……nikjer pa ni prav hitro, lahko se vleče tudi pol leta.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 1865, 28.08.2024 ob 11:35

Javna uprava je zelo širok pojem, kje točno te zanima? Ministrstvo, UE……nikjer pa ni prav hitro, lahko se vleče tudi pol leta.

ue

Sem slišala, da UE objavi sklep o izboru kandidata in ta postane veljaven po 15-ih dneh. Takrat šele lahko zaposlijo izbranega. Prej pa še zdravniški pregled in neka preverjanja – samo slišala, ni preverjena info.

Vsi izdajo sklep o izbiri, ampak pot do tam je pa dolga. Najprej rok za prijavo, potem selekcija primernih kandidatov, nato običajno kak test, pa spet recimo da izberejo najboljše tri, mogoče štiri, nato sledijo razgovori, pa zdravniški, potem je pa sklep in če imaš smolo, se še kdo pritoži nanj. Potem pa še odpovedni rok…….tako da traja, ja.

Katera UE pa lahko takoj povem.

Ti Si pa za cajtom. že dolgo JU ne dobi delavcev, ker vsi raje izberejo višjo plačo v gospodarstvu. Z odprtimi rokami sprejmejo vsakogar, ki sploh hoče priti k njim.

Postopek zaposlitve pa traja razmeroma dolgo. Najprej razgovori, preizkusi ipd, vsakega, potem izbirni postopek in na koncu sklep o izbiri, za katerega je treba počakati, da postane pravnomočen. Ne vem, kakšne 3 mesece vse skupaj. Razen če si edina prijavljena, potem se stvari hitreje odvijajo.

Tole je mnenje nekega,  ki se na delovno mesto prijavlja, čeprav nima ustrezne izobrazbe niti znanj.

Pol se pa čudijo in nakladajo tkole.

Bo potrebno razpise mal brat , pa malo se izobraževat, pa  ne bo problem dobiti službe v JU.  Še prosijo te. če prideš.  Je pa res, da taki strokovnjaki pol ne pridejo, ker je plača premajhna.

New Report

Close