zaposlitev po štiridesetem letu
Ali se je sploh v Sloveniji možno zaposliti, če ostaneš po 40 letu brez zaposlitve in nimaš več nobenih vez in poznanstev.
Odvisno kaj znaš delat.
To žal ne bo držalo. Da se dobit preko vez, pa tudi če nič ne znaš. Preverjeno žal.
Zidarji, malarji, vodovodarji racunalnicarji, strojniki, elektricarji…. Ti pomoje vsi dobijo sluzbo.
Kaj pa ti
Kaj pa če si star 51? Mislim, da lahko samo sanjam o sluzbi, ceprav se zelo trudim z iskanjem. Imam pa V. stopnjo, zal ne smeri, ki je opisana goraj, pa se zenska sem.
Po 40. letu dobiti službo, to moraš imeti izredno srečo, če nimaš poznanstev. Ti povem iz izkušenj. Skoraj nemogoče.
Če nimaš vez in poznanstev je res skoraj nemogoče. Jaz sem dobila, vendar najslabša dela in najmanj plačana. Še to preko vez in za nekaj mesecev. Žal. Pa imam diplomo in dolgoletne izkušnje iz določenega področja. Je pa res, da sem imela ogromno razgovorov- proti mojemu pričakovanju. Kar se tega tiče sem imela veliko več razgovorov kot mladi.
Če mene vprašaš: brez vez moraš biri rojen pod srečno zvezdo, potem bo mogoče služba.
Država bi enostavno morala ukiniti vse subvencije, saj bi bili 40- letniki+ potem še kako iskani kader.
pojdimo ven iz koruptivnega slovenistana
Ne, ni mogoče.
Mi je smešno, ko eni mislite, da če dobimo preko vez, da se rabimo truditi, delati dobro. Vso tisto mreženje in trud se mi sedaj obrestuje…ja grem delat preko vez, ampak se bom morala tudi potruditi in ne bom samo fikus v pisarni.
Ne dobiš nič, ker te bodo zdaj po levi in po desni prehitevali 30 letniki, ker bo država sofinancirala pri njihovi prvi zaposlitvi. Kar je nad 30, se lahko obriše pod nos!
Micka, torej si dobila preko vez. Vse ostalo več ni odgovor na vprašanje; torej si zašla.
Ja to je bil samo dodatek, komentar, da se je treba mrežit, misliti pozitivno in iskat. Sem dobila ponudbombrez vez 14 dni nazaj..samo sem sprejela to drugo z vezami…torej se dobi, če ostanem pri vprašanju 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.