Zaposlitev pred/med porodniško
Lepo pozdravljeni,
bom kar konkretno, da lažje razložim situacijo.
Porodniška mi nastopi 26. 4. 2018 (predviden rok poroda: 24. 5. 2018), trenutno sem brezposelna, ker imam v zadnjih treh letih več kot 12 mesecev delovne dobe mi pripada Porodniško nadomestilo brez dopusta. Pred nekaj časa smo ustanovili zavod (zasebni) in zadnjih nekaj mesecev aktivno izvajam projektne znotraj njega. Ponudila se je priložnost, da me v zavodu zaposlimo, zaposlitev bi trajala še nekaj mesecev po izteku porodniške in bi ugodno vplivala tako name, projekte kot tudi razvoj zavoda. A ne vem, če je takšna zaposlitev sploh mogoča. glede na to, da morem na CSD 23. 3. 2018 oddati vlogo za porodniško (torej en mesec pred nastopom)? Zaposlili bi me pred dejanskim nastopom porodniške in glede na to, da za v vlogi upošteva predpretekli mesec, tudi ne bi smela vplivati na porodniško (ne gre se za fiktivno zaposlitev zaradi porodniške).
Torej, zanima me, ali je mogoče, da me v zavodu zaposlimo, glede na to, da mi s 24. 5. 2018 nastopi porodniška, da morem 23. 3. 2018 oddati vlogo za porodniško na CSD in kakšne posledice bi imela takšna zaposlitev (npr. na porodniško, ki je drugačna, če si na dan oddaje vloge zaposlen ali ne, ali še na kaj drugega)?
Hvala za odgovor!
Lep pozdrav,
Ana
Forum je zaprt za komentiranje.