Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Zaposlitev preko agencije za nedoločen čas

Zaposlitev preko agencije za nedoločen čas

Pozdravljeni,

Pred kratkim sem podpisala pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas preko zaposlitvene agencije Adecco. Delo opravljam v znanem farmecevtskem podjetju. Zanima me, kako je v primeru porodniškega dopusta? Lahko v tem primeru prekinejo pogodbo za nedoločen čas?
Kakšne so še pomankljivosti takih pogodb?

Najlepša hvala

Lep pozdrav, Renata

Spoštovani,

Delodajalec ne sme odpovedati pogodbe o zaposlitvi delavki v času nosečnosti ter delavki, ki doji otroka do enega leta starosti, in staršem, v času, ko izrabljajo starševski dopust v strnjenem nizu v obliki polne odsotnosti z dela in še en mesec po izrabi tega dopusta. Navedeno velja tudi v vašem primeru.

Slabosti, kot jih vidimo mi:

– pogosta mobilnost med podjetji in s tem menjava delovnih okolij lahko stresno vpliva na delavce,
– delavci agencij uživajo manj finančnih ugodnosti,
– v številnih primerih delavci zaposleni preko agencije še vedno prejemajo nižje plače,
– delavcu se lahko določi zelo neugodno razporeditev njegovega delovnega časa,
– delavec ima manjše možnosti napredovanja.
S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Jas sem pred 1,5 leta podpisala pogodbo za nebolocen cas preko agencije trenkwalder,za delo na eti izlake,in kot ste ze odgovorili v primiru zanositve oziroma porodniskega dopusta ne smejo prekiniti pogodbe,me pa zanima po preteku porodniske ko naj bi se vrnila na delovno mesto ,ti po preteku porodniske lahko prekinijio pogodno o delovnem razmerju in ostanes brez zaposlitve. Kako je s to zaposlitvijo za nedolicen cas preko ogencije. Hvala za odgovor.

Spoštovani,

kolikor imajo zato utemeljene razloge, vam lahko podajo odpoved pogodbe o zaposlitvi.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Lep pozdrav zaposlen sem preko agencije za določen čas in sicer januarja 2015 so mi podaljšali pogodbo za 6 mesecev se pravi do konca junija 2015 .konec septembra 2015 bi imel polne 2 leti preko te agencije in bi me morali zaposliti za nedoločen čas preko te agencije. Danes pa dobim sms da mi bo z dnem 28.2.2015 prekinjena pogodbo z to agencijo in da bom Podpisal pogodbo preko druge agencije. Zdaj me pa zanima ali to pomeni da mi lahko preko te nove agencije podalšujejo pogodbe zopet 2 leti ali me morajo vzeti za redno konec septembra ker bi takrat imel 2 leti preko te prve agencije?

Hvala

Spoštovani,

načeloma ne gre za delo pri istem delodajalcu, zato pogoj ne bo izpolnjen.

S spoštovanjem!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close