Zaposlitev v DM
Dkkdid, 23.02.2023 ob 18:34
Zakaj? Iščejo za polovični delovni čas, kar ljudem z otroci ustreza. Prosim povej zakaj, da spet ne najdemo.
Kaj vse moraš delati v dmju, kaj vse zahtevajo, kako delaš, za kaj vse odgovarjaš, kako maltretiras stranke, plani za bruhat, mobing….A Ni da ni. Ampak o tem se ne govori, ker dm je najboljši. Tudi jaz sem šla v dm, kao ful dobr. Ja 5 let nazaj je bila firma druzinam prijazna , danes katastrofa. Bežijo stran. V dmju ostanejo tisti, ki so na položajih in se lahko spravljajo na druge, in pa tisto ki jih nič ampak res nič ne gane. Vsi ostali slej ko prej odidejo. Tamle se neki delajo lepe pa dm tek za ženske, zakaj prodajalke tisti dan niso frej, če tako spoštujejo ženske, zakaj, da bi šle še one na tek, pa zbirajo za maraton v decembru z Avdicam. Ja ful lepo, samo lahko bi najprej poskrbeli za njih, potem za ostale.
So pa določene punce ki tam delajo zlata vredne. Ampak sej veste stranke vidijo sam zunanji izgled, notri je pa gnilo.
Anonimno 6903, 13.03.2023 ob 18:33
Kaj vse moraš delati v dmju, kaj vse zahtevajo, kako delaš, za kaj vse odgovarjaš, kako maltretiras stranke, plani za bruhat, mobing….A Ni da ni. Ampak o tem se ne govori, ker dm je najboljši. Tudi jaz sem šla v dm, kao ful dobr. Ja 5 let nazaj je bila firma druzinam prijazna , danes katastrofa. Bežijo stran. V dmju ostanejo tisti, ki so na položajih in se lahko spravljajo na druge, in pa tisto ki jih nič ampak res nič ne gane. Vsi ostali slej ko prej odidejo. Tamle se neki delajo lepe pa dm tek za ženske, zakaj prodajalke tisti dan niso frej, če tako spoštujejo ženske, zakaj, da bi šle še one na tek, pa zbirajo za maraton v decembru z Avdicam. Ja ful lepo, samo lahko bi najprej poskrbeli za njih, potem za ostale.
So pa določene punce ki tam delajo zlata vredne. Ampak sej veste stranke vidijo sam zunanji izgled, notri je pa gnilo.
JAz sem se veselila dela v lokalnem dmu tri lrosnje, cvje in motiv.pisma sem poslala, odgovora ni blo dolgo, potem klicem v kadrovsko in recejo da nobenga niso zbrali. Fuknjen. Jsz sem se veselila, da bom lahko tam delala.
V Dm skladiscu je bila praksa da drzijo delavca do zadnjega dne nato pa te poklicejo v pisarno zadnjih 15min preden gres domov da ti recejo da ti ne bodo podaljsali pogodbo tako so ker par delavcem naredili moji sestricni z dva otroka! Samo stran od dm skladisca vodstvo skladisca in kolektiv je rekla da je obup. Lp
Pikicca, 23.02.2023 ob 13:04
Ali je možno, da ti v drogerija DM ne podaljšajo pogodbe za delo ? Kaj je lahko temu vzrok ?
Lahko si priden kot mravljica ampak, če vodja ali sodelavke niso zadovoljne s tabo te bojo odpikal, enako če se kakšna stranka pritoži čez tebe, ker stranka je kralj povsod. Stare mame bi ure in ure debatirale v trgovini sploh na blagajni ti imaš pa delo, potem so pa jezne in klicarijo okol, da tam pustijo pol penzije ti pa nesramna, ker se nisi hotla pogovarjat z njo a mela si 10 strank v vrsti na blagajni za njo. To se je znanki zgodilo. Tko je to kot trgovec/ka si samo številka. Enako, če sodelavkam/šefici nisi všeč, ker te, ki podaljšujejo pogodbe v kadrovski te ne poznajo nimajo stika s tabo imajo pa z vodjo ali strankami (pritožbe) in oni dajo piko na i, ne tvoje delo.
Ko berem vse te komentarje glede dm-a me kr mineva, da bi šla na razgovor. A je res tako grozno? Ker od tega ravno trenutno bežim stran. Če niso odnosi ok in je vse odvisno kakšen je poslovodja in ali si mu všeč ali ne, potem je to kr neki. Pa čeprav si priden in delaven. Groza, a ni nikjer več normalnih sodelavcev in vodij?
Začela sem delati drugi teden v DM in imam že dost. Pa imam več kot 25 let delovne dobe v trgovini. Ker sem zamenjala branžo in mi ni uspelo narest nekega izpita sem morala stran. Ker nisem najdla drugega sem se vrnila v trgovino. V tej trgovini moraš bit cel znanstvenik o prodaji. Komaj sem prišla pa mi že težijo da prepočasi menjam cene po trgovini. Ja kako naj vem kje je če sem komaj začela. Groza. Pa sem vedno bila hitra za delat. Stalno me nekaj mobigirajo. Najraje bi da ko sem na kasi in je stalno za kasirat da je še roba iz drugo roko zložena. Kr neki.
Na kratko, odnosi v centrali resnično grozni, brez razumevanja, iskrenosti, veliko obrekanja. Misliš si kako je to dobro podjetje in kako si lahko srečen, da si dobil zaposlitev pri njih, pa se kaj kmalu pokaže drugače. Več delaš, bolj se trudiš veliko bolj te izkoriščajo in se ti smejijo za hrbtom. Ne priporočam.
Na tvojem mestu bi sla dalec vstran. Govorim iz izkusenj. Nekaterim odgovarja polovicni delovnik iz dolocenih razlogov…ce ti odgovarja 20urni delovnik se nabere 20+nadur vsak mesec, tako da itak ne delas samo 20h. Za 30h pa te ne bi vzeli…sparajo pri delavcih. Ko so bolniske si tam cele dneve. Presing taksen, kot ga ponavadi v trgovinah nimas, seveda je veliko odvisno od vodje. Za blagajno moras vsaki stranki povedat celi govor, ce ji ne in naletis na skriti nakup si pecen. Moral bi met 10 rok od tega da si na blagajni, postrezt je potrebno vsako stranko, robe je ogromno, dvigovat kr tezke stvari…nikoli si ne mislis, kako se v dmu nadelas dokler enkrat ne delas tam. Ampak ni problem v delu ce si deloven…je veliko ozaddje za tem. Tako,da ce vzames ti zelim veliko uspeha in upam, da ti ne bo zal…