Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zaposlitev v DM

Zaposlitev v DM

tako bom rekel. v skladiscu je dobr delat. tisti k smo navajeni dela smo tam in se imamo fino. tisti pa k hvatajo krivine pa …. tule gor pisejo

Prtozujejo se itak sam tisti,ki so leni in brez delovnih navad.

Delam v dm-u in ni fajn mobing , za tako plačo da mi je slabo kaj vse morem pozret in bit tiho za ta denar res je lahko si priden kot mravlica in neboš vreden nič da ne govorim o poslovodjah lahko bi knjigo napisala o delu v dm… skos hodijo stran rajsi v müller  ker ne pritiskajo tolko na zaposlene kot tukaj …  dialog na blagajni vecino casa gres tak na ziuce strankam kr jim kr vslijujes dodatne artikle malca 10-15 min vmes se 3x letis na blagajno…. bla bla

nevem kako je delati tam vendar sem bila na razgovoru, pa me je poslovodja že v trenutku odvrnila od dela tam z njenim obnašanjem.

Jaz sem bila v Dm drležna takega mobbinga, kot nikjer drugje. Pobirala sem se 3 leta. Ja oni radi odpustijo 15 min pred koncem dela. 🤮

Odgovor na objavo uporabnika
iskrica838, 13.09.2024 ob 17:58

nevem kako je delati tam vendar sem bila na razgovoru, pa me je poslovodja že v trenutku odvrnila od dela tam z njenim obnašanjem.

Dobro si prišla skozi in verjemi, da ti je bilo prihranjeno zelo veliko!!!

sedaj razumem, zakaj so nekatere zaposlene tako neprijazne.

se mi pa zdi 1200neto kar solidno, glede na to, da ni zahtevana visoka izobrazba

ja, sama odsvetujem dm. poslovodje so nesramne, mobinga toliko da bz, na veliko se menjajo zaposlene…

1200 neto je solidna plača? Saj se hecaš, pa s takimi delovnimi pogoji. 1200 € neto je 902 € neto + malica + prevoz.

inteligenca na višku “1200 € neto je 902 € neto “

Kaj tebi ni jasno?

“Minimalna plača v letu 2024 bo 1254 evrov bruto oziroma 902 evra neto (izplačilo za nekoga brez vzdrževanih družinskih članov in delovne dobe).”

Kaj se zdaj obešate, saj se da razbrat iz konteksta.

No pa bom še jaz dodala svoje iz lastnih izkušenj.

Pogodba se sklene za 3 mesece in če se odločate za DM bodite že na začetku ready da vam je ne bodo podaljšali, brez kakršnih koli legitimnih razlogov.

Mobing je obupen, med tem ko sem jaz delala v DM so punce dobivale opomine, ker so na blagajni pozabile ponuditi vrečko stranki.

v moji poslovalnici so 3 sodelavke dobile opomin ker niso vprašale področne vodje če ji pomagajo pri nakupu. Pritiski so bili konstantni, od tega da nas gledajo čez okna kako delamo, do tega da so se navodila konstantno spreminjala, enkrat tako drugič drugače.

Od moje vodje nič od nič, 80% vsega kar sem se naučila sem se od drugih sodelavk.

Dela se vse sobote, torej če si zaposlena za 30ur delaš od pon do sobote po 5 ur vsak dan, mogoče boš 1 soboto v mesecu prosta če bo vodja blagovolila.

V naši poslovalnici si, ko ti je bilo dodeljeno da “strežeš” moral delati kroge po trgovini in vsaki stranki težit če potrebuje pomoč, torej tud moral si se iza hrbta ljudem plazit in jim težit.

Roba prihaja 2 krat tedensko in je je ogromno, težijo ti non stop da moraš hitro to zlagat na police, ena sodelavka mi je rekla da jo je baje celo štopala kako hitro zlaga robo.

Vse to sem delala, pa še več, stranke so me mele res rade, ker jaz imam tak pristop da nevem še vedno znam na simpatičen način se jim približat in sem dobila ogromno pohval, ampak na koncu očitno tudi to ne šteje nič, če nisi tak tip da se popolnoma podrediš vodji in ji lezeš v rit.

Skratka, pogodbe mi ni podaljšala, razlog je bil, da sem mrtva (kao počasna pri zlaganju robe al nevem kaj), potem drugi razlog je bil da, citiram; imam tak karakter, in da se bom baje še nekaj trudila dokler ne dobim pogodbe za ndč potem pa bo nevem točno kaj, ker ni dokončala.

Tretji razlog pa je bil, da so me baje bili sami izgovori, in da sem vedno našla razlog zakaj česa nisem naredila.

kot primer je navedla ne do konca napolnjene vrečke pri samopostrežnih blagajnah, ker sem se opravičila in sem rekla da nisem opazila, ker je bilo ogromno robe in sem tisti dan hitela z zlaganjem robe med tem ko sem seveda kasirala tudi na blagajni.

Torej izgovor je bil, ker sem povedala zakaj nisem opazila da vrečke niso do fula nafilane.

Po njenem bi bil verjetno pravi odgovor samo se opravičujem šefica bom takoj to naredila 😀

Seveda je pozabila na nevem kolikokrat ko mi je pisala tudi po 21 uri zvečer glede sprememb v urniku in je bil moj odgovor vedno SEVEDA PRIDEM!

Iskreno pa sem mnenja, da imajo v DM dejansko višek zaposlenih, imajo pa očitno velik del njih na bolniških in porodniških in potem tako zapolnijo to luknjo, z novimi ki jih potrebujejo samo za ta vmesni čas.

Delo v DM torej močno odsvetujem, če imaste kakršno koli drugo opcijo, rajši pojdite drugam.

Upam da sem pomagala 😊

Kako je pa delo v skladišču?za trgovino se ve da je povsod isto

V DM so tako VSILJIVO prijazne, da te mine nakupovanje. Pa kakšne vodje to imate, da zahtevajo vsiljivost prodajalk do kupcev. Roba pa itak noben predežek, samo osvetljava dela vse bolj svetleče in lepše.

Težijo ti non stop da moraš ogovarjat stranke ker so baje takšna navodila z vrha.

Kako naj bi to pomagalo nimam pojma, jaz z veseljem pomagam in svetujem, ne maram pa bit nadležna ker tudi mene moti da mi neko nekaj vsiljuje in teži ko samo kaj gledam v trgovini.

Vsak normalen človek menda zna vprašati za pomoč ko in če jo potrebuje, samo po njihovo so očitno vse stranke debilne in jim je treba pomoč vsiljevat, ker jo sigurno rabijo tudi če je ne 😂.

Skratka to me je res motilo, ker nisem vsiljiva oseba in sem pač izhajala iz sebe.

Poleg tega, da ko delaš na blagajni moraš pozdravit čisto vsako stranko ki vstopi, pa jih ima polovica slušalke v ušesih in se počutiš kot en debil, ker skoraj nihče ne odzdravi.

Tko da ja, ubistvu tole res ni bilo zame, in sem ubistvu vesela da mi niti ni ponudila podaljšanja pogodbe, ker prav dolgo zagotovo ne bi ostala.

Če hočeš kam prilezt (beri do kakšne vodje trgovine) pa moraš bit itak pripravljen požret vse kar ti rečejo in lizat riti od spredaj in zadaj.

Tko da če si tak tip, pol je to idealno 😂👌

To je prav smesno kaj se tam dogaja, tam ni dvoličnost ampak troličnost 😂 toliko laganja in norčevanja, poniževanja kot doživiš tam se boste najedle za kar nekaj časa bulshita, najbolj zanimivo je ko vidis kako najvecji tirani tam notr igrajo uboge ženičke, oh pa kako prijazne 😂😂

Sam zakaj je spet oglas????

Moja izkušnja,

Tako kot v vsaki trgovini Oz. Podjetju. Vsak zase itak misli da je popolen in ne razume zakaj ni dobil pogodbe. Če je to tako bi jaz bil precednik države. Saj vem da sem tega sposoben ampak to tako ne gre. Zdi se mi grdo da tako govorite o vodah, saj imajo one tudi navodila, kako mora poslovalnica delat. Zamisli si da je to tvoje podjetje. Vsem se gre za denar, žal je tako, tudi meni in tebi. Neve kaj narobe z prijaznostjo, v Merkatorju nas vse moti ker so prodajalke neprijazne in slabe volje. Če je prijazna spet ni ok.

Najlažje je biti kritičen do drugih in ne videti svojih napak.

Meni je zaenkrat super, držim se navodil in poslušam sodelavke kakšen biti, saj mislim da se od njih lahko več naučim kot od vodje, saj sem prodajalec in ne vodja.

Kaj pa bo – pustimo se presenetiti.

Se oglasim 🤑

Bivšazaposlena, 23.01.2025 ob 09:50

No pa bom še jaz dodala svoje iz lastnih izkušenj.

Pogodba se sklene za 3 mesece in če se odločate za DM bodite že na začetku ready da vam je ne bodo podaljšali, brez kakršnih koli legitimnih razlogov.

Mobing je obupen, med tem ko sem jaz delala v DM so punce dobivale opomine, ker so na blagajni pozabile ponuditi vrečko stranki.

v moji poslovalnici so 3 sodelavke dobile opomin ker niso vprašale področne vodje če ji pomagajo pri nakupu. Pritiski so bili konstantni, od tega da nas gledajo čez okna kako delamo, do tega da so se navodila konstantno spreminjala, enkrat tako drugič drugače.

Od moje vodje nič od nič, 80% vsega kar sem se naučila sem se od drugih sodelavk.

Dela se vse sobote, torej če si zaposlena za 30ur delaš od pon do sobote po 5 ur vsak dan, mogoče boš 1 soboto v mesecu prosta če bo vodja blagovolila.

V naši poslovalnici si, ko ti je bilo dodeljeno da “strežeš” moral delati kroge po trgovini in vsaki stranki težit če potrebuje pomoč, torej tud moral si se iza hrbta ljudem plazit in jim težit.

Roba prihaja 2 krat tedensko in je je ogromno, težijo ti non stop da moraš hitro to zlagat na police, ena sodelavka mi je rekla da jo je baje celo štopala kako hitro zlaga robo.

Vse to sem delala, pa še več, stranke so me mele res rade, ker jaz imam tak pristop da nevem še vedno znam na simpatičen način se jim približat in sem dobila ogromno pohval, ampak na koncu očitno tudi to ne šteje nič, če nisi tak tip da se popolnoma podrediš vodji in ji lezeš v rit.

Skratka, pogodbe mi ni podaljšala, razlog je bil, da sem mrtva (kao počasna pri zlaganju robe al nevem kaj), potem drugi razlog je bil da, citiram; imam tak karakter, in da se bom baje še nekaj trudila dokler ne dobim pogodbe za ndč potem pa bo nevem točno kaj, ker ni dokončala.

Tretji razlog pa je bil, da so me baje bili sami izgovori, in da sem vedno našla razlog zakaj česa nisem naredila.

kot primer je navedla ne do konca napolnjene vrečke pri samopostrežnih blagajnah, ker sem se opravičila in sem rekla da nisem opazila, ker je bilo ogromno robe in sem tisti dan hitela z zlaganjem robe med tem ko sem seveda kasirala tudi na blagajni.

Torej izgovor je bil, ker sem povedala zakaj nisem opazila da vrečke niso do fula nafilane.

Po njenem bi bil verjetno pravi odgovor samo se opravičujem šefica bom takoj to naredila 😀

Seveda je pozabila na nevem kolikokrat ko mi je pisala tudi po 21 uri zvečer glede sprememb v urniku in je bil moj odgovor vedno SEVEDA PRIDEM!

Iskreno pa sem mnenja, da imajo v DM dejansko višek zaposlenih, imajo pa očitno velik del njih na bolniških in porodniških in potem tako zapolnijo to luknjo, z novimi ki jih potrebujejo samo za ta vmesni čas.

Delo v DM torej močno odsvetujem, če imaste kakršno koli drugo opcijo, rajši pojdite drugam.

Upam da sem pomagala 😊

Bogi tvoj naslednji delodajalec.

Koncno1, zakaj bogi njen naslednji delodajalec? Je samo povedala, kar je res. Zakaj misliš, da to ni možno? Jaz ji pa še kako verjamem, čeprav nikoli nisem delala v DM. Očitno ti si.

Najbolj me je zmotilo to, da je napisala, da se navodila spreminjajo. Vem, kako ti lahko gre na živce in kako v nemoči si, ko ti dajo enkrat takšna navodila, drugič drugačna.

In glede na to, da je delo za minimalca, se jaz ne bi preveč sekirala …

Navodila, 02.02.2025 ob 15:50

Koncno1, zakaj bogi njen naslednji delodajalec? Je samo povedala, kar je res. Zakaj misliš, da to ni možno? Jaz ji pa še kako verjamem, čeprav nikoli nisem delala v DM. Očitno ti si.

Najbolj me je zmotilo to, da je napisala, da se navodila spreminjajo. Vem, kako ti lahko gre na živce in kako v nemoči si, ko ti dajo enkrat takšna navodila, drugič drugačna.

In glede na to, da je delo za minimalca, se jaz ne bi preveč sekirala …

Se 1x preberi njen post pa ti bo jasno. Gospa je brez delovnih navad pa ji je vse odvec. Sluzb je dovolj sigurno bo nekje zablestela.

No ja, sem prebrala še enkrat. Kot sem napisala, me je najbolj zmotilo to, da so dajali enkrat takšna, drugič drugačna navodila. Človeka to zmede, rad bi naredil, da bi bilo prav, vendar potem nikoli ne ve, kateri način je pravilen.

Ok, to da ni ponudila vrečke vsaki stranki: verjetno je lena ali ji je šlo na živce, da mora skos to ponavljat. Ampak takšno je delo v trgovini, ponavljajoče … To, da področnim ni ponudila pomoči, hm. Ok, ne smeš razlikovat med strankami, vsak, ki vstopi v DM, je stranka, in vsako se pozdravi in ponudi pomoč. Imajo tako politiko. Tukaj morda ni vedela, da mora to narediti, ker jih je smatrala kot zaposlene v DM? Če pa ni vedela, da je področni vodja, bi pa itak morala ponuditi pomoč, ker je to kot vsaka druga stranka, ki vstopi skozi vrata.

Nisem jaz pozabila ponuditi vrečke, to je bila druga zaposlena, ki je zaradi tega dobila opomin. Tudi za področno vodjo, nisem jaz takrat delala ampak moje sodelavke iz druge izmene. Meni pač niso podaljšali pogodbe zaradi nevem katerih drugih razlogov? nič konkretnega niso rekli, delala sem vse po navodilih, nisem lena oseba tako da tisti ki me žali me očitno ne pozna tako da nevem zakaj ste nekateri nesramni. Sem imela že kar nelaj služb, in nikoli nisem slišala da bi bila lena.

in ja, k sreči sem takoj dobila novo, boljšo zaposlitev z boljšimi pogoji in odnosi tako da zame se je dobro izšlo.

Napisala sem svojo izkušnjo, ker pač DM očitno zaposluje prekarno ampak tega ne priznajo.

Pa lep pozdrav.

delo v dm ni lahko. Se pa razlikujejo- poslovalnice. V enih poslovalnicah moras dobesedno laufat do stranke spraševat ce rabijo pomoc in ko jim nudit najdrazje artikle pa jim cim vec artiklov prodat- tudi ce obstajo drugi po bolj ugodni ceni. Nedaj bog da pozabis na blagajni ponudit akcijo- ker si pecen. Skos nekih skritih kupcev in neka stalnega pritiska na prodajalke zakaj je na blagajni tako malo prodaju. Kljub temu pa tezit za dm aplikacijo ucasi je treba po 10 razlicnim stvarem stranka povedt ce kero pozabs in naletis na skritega kupca si fertik. Na drugih poslovalnicah pa bolj pomembno da samo pozdravis in ce so v blizini vprasas za pomoc, nimas pa tako groznega pritiska ce si na blagajni prodal velik al ne- sam to odvisno od podrocnih in kok ma kaksna poslovalnica prometa. Kar se tice sodelovke so skos ene ki toliko casa delajo tam da se vedno kusujejo rit poslovodjam in karkol jim poves vse naprej povejo stem da obracajo besede. Ce te pa poslovodja ne mara pa sodelovke lahko hitr pricakujes da te poslovijo. Tako ce gres bodi to pripravljena vse delat pa bit tiha in vseem vsec. Imajo pa ful neumne izgovore kar se tice zakaj ti nocjo podaljsat. Aja pa ene poslovodje hocjo ful manipulirat kao kot da te podrocna noče – velikokrat pa ni res in te sam poslovodja noce in podrocni lazi govorijo o tem da jim dajo razlog da te dajo stran. Hvala bogu sem se tega resila. So pa sicer ene sodelovke oz prodajalke ene tako srcne da ti zal ker danes tezko sploh najdes kaksne sodelovke da znajo bit normalne da si v faco povejo in da niso otrocje in delajo drame

Srečno

New Report

Close