Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zaposlitev v Intersportu

Zaposlitev v Intersportu

Pozdravljene,

Zanima me, če ima katera izkušnje z zaposlitvijo v Intersportu…pogodba na koliko časa, plače, odnosi…hvala na odg

Plača okoli 500€. Prosto eden dan v tednu nekje med ponedeljkom in petkom. Vikend dan, prost le po posebnem dogovoru in kolk se šefu nekam rivaš. Dve izmeni, če se nekam ne rivaš si v dopoldanski izmeni eden teden v mesecu ostale tri ali štiri tedne pa popoldan. Ko je menjava robe, sezona in razni prazniki si tam tudi do treh zjutraj ali dlje, ob takih priložnostih se roba menjuje ko ni strank, po službi.

Blagajničarke, večkrat se dogodi, da delajo le 4-6 ur odvisno kolk je gužva, … . Če ti ne štima blagajna za več kot 1€ se kliče domov glavno blagajničarko, da se zadeva uredi iz česar sledi, da lahko prideš domov tudi 3 ure kasneje kakor bi morala. V trezorju in nasploh so kamere, če ti manjka evro ga ne smeš dati iz svojega žepa, sploh je v trezorju prepovedano vtikanje rok v žepe. “Nekateri pravijo, da tudi probno nastavljajo viške.” Pri meni je bil višek štiri dni v enem tednu, ne vem od kod, zanimivo pa je, da je glavna blagajničarka kar od doma uredila zadevo, ker seveda ni pravilo, morala bi priti v trezor narediti zapisnik, zakaj ni si lahko le mislim.

Stalni presing, najbolj na novince, ker ostali že tako speljejo, da je kriv novinec, medsebojni odnosi zelo slabi.

Izberi si neko prodajalno in opazuj, polovica je stalnih na pogodbe, druga polovica delavcev se menjava kar po tekočem traku, po večini sami odidejo.

Da malo popravim gornji zapis.
Plača je osnovna+ popoldanske, nedelje, malica, prevoz, dodatek na delovno dobo, uspešnost, mogoče sem še kaj pozabila. En teden dopodlne en teden popoldne. Tisti teden, ko si popoldne na smeni je tvoja tudi nedelja, med tednom si en dan prost.
Blagajničarka je skos na blagajni, pri sebi ne sme imeti nobenega denarja niti mobitela. Blagajna se zaključi ob menjavi smene, da se takoj vidi ali štima ali ne. Lahko imaš +/- 1 eur. Minus kriješ sam. denar prešteješ ko ga sprejmeš in ko ga oddaš.
Roba se prevzema v skladišču, pri tem delu se menjava cel kolektiv.
Inventure in razprodaje delali najdlje do 1 zjutraj. Odvisno od trgovine in koliko ima robe.
Pogodbo dali za stalno po 18 mesdecih.
Tkole… jaz sem zadovoljna. Odnosi so pa tako… z nekom greš skupaj, z nekom ne.

________ Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo.

Še en, ki sem bil zaposlen v Intersportu. Naj sprva poudarim, da so odnosi na zelo nizkem nivoju. Kot dokaz lahko izpostavim dejstvo, da se prodajalci v trgovinah menjajo kot po tekočem traku. Replika na zapis predhodnega komentarja o dodatkih: dodatki na delo so ampak so ti zares minimalni, tako da vsota skupaj komaj nanese 750 eur. Delaš pa res skoraj vse dni v tednu, kar je dolgoročno ob dodatni zares nizki organizacijski klimi nevzdržno.

New Report

Close