Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zaposlitev v JU

Zaposlitev v JU

Prosim za nasvet. gledam razpise, natečaje in bi rada poslala prijavo za delovno mesto v javni upravi, zdaj pa rabim pomoč. Po izobrazbi sem ekonomistka in v prošnji naj bi podala kar nekaj “izjav”, da sem državljanka RS, nekaznovanost, izobrazba.. No, saj veste, če delate v JU. Zanima me, kako napisati prijavo, ker če napišem te izjave, ob tem navedem izkušnje, prošnja pride čisto neosebna in suhoparna. Tisti, ki imate te izkušnje in ste službo v JU dobili brez zvez, prosim, če poveste, kakšne prošnje ste pošiljali na ministrstva. Suhoparne, ali z morebiti malo osebne note? Verjetno prvo.
Pa prosim ne pisat, da so važne le zveze. Sem še vedno med tistimi, ki naivno verjamejo, da temu ni tako :)))

ne, niso važne samo veze. jaz sem živi dokaz za to – službo v JU dobila pred 9 leti mimo vseh vez.

izjavo napiši posebej (kot prilogo). svoje ime (podatke), IZJAVLJAM, da sem državljanka RS, nekaznovana,… spodaj kraj in datum.

potem spremno pismo (na kaj swe prijavljaš ipd).

potem posebej življenjepis (kjer navedi izkušnje ipd).

pa posebej kakšna dokazila, če jih zahtevajo.

suhoparna? hm. na vsak naš razpis se javi preko 100 kandidatov. velikokrat sem v komisiji. verjemi, da nimam toliko časa, da bi se ukvarjala s tem, katera prošnja ima osebno noto in katera ne. vbistvu mi za osebno noto dol visi. preverim, kateri ljudje izpolnjujejo pogoje. te potem povabimo na test, 5 ali 1o najboljših pa še na osebni razgovor. tam si pa daj duška za vtis:) no, kar pa ne pomeni, da je prošnja, življenjepis ipd lahko šlampasto napisano. urejeno, kratko, jedrnato, pa bo čist ok.

Nelida, hvala!

Kaj pa je mišljeno pod testi? Za tisto specifično področje? Si ne znam dobro predstavljati.

ja, vsak dobi za pisat test iz “našega” področja in malo splošno ZUP. S tem, da jasno npr kandidati za tajniško mesto dobijo vprašanja iz pisarniškega poslovanja ipd, kandidati za uradniška mesta pa iz našega področja. s tem, da vprašanja niso neki posebnega ali zahtevnega. toliko, da se vidi, kdo je vsaj področni zakon prebral in kdo je splošno razgledan. res nič kompliciranega.

Pri nas do službe definitivno ne moreš preko zvez. Te izjave pač napiši, so nujno potrebne, a tisto, kar dejansko šteje so pretekle izkušnje, znanje in sam nastop. Prednost je tudi, če imaš opravljene vse potrebne izpite (ZUP, izpit za napredovanje v naziv, prekrškovni postopek). Če resno iščeš službo v JU, pojdi delat vnaprej vsaj izpit iz ZUP-a, ker boš imela prednost pred drugimi kandidati, ki ga še ne bodo imeli (če boste drugače enakovredni).

Hvala. Zdaj pa imam informacij 🙂

Jaz izpita še nimam pa me zanima, če ste že kdaj koga zaposlili in je delal ta izpit pač v roku enega leta. Se to sploh kdaj zgodi, ali odpadem kot “knof od gat”, ker ga trenutno še nimam oz. me prehitijo vsi, ki ga že imajo?

Ko so mene zaposlili v JU sem bla brez tega izpita, sem ga pa mogla nardit v roku 1 leta, in pač sem ga:):)
Pa še to; tudi jst sem dobila službo brez raznih botrov:)

Samo, da je še upanje :)))

Kokica, mi prosim poveš, če so tebe kaj testirali? Si že prej delala, ali si pričela s pripravništvom?
Res ste mi ogromno pomagale!

Sem delala že prej, se pravi, da nisem pripravništva delala v JU. Me pa niso nič testirali:), samo 2x razgovor.:):)

Seveda smo (tudi sama sem se zaposlila v JU, ko še nisem imela izpita in sem ga morala narediti v roku 6 mesecev). Ampak takrat so bili drugi časi in praktično noben kandidat izpita ni imel. Danes pa ga mnogo kanidatov že ima in kot rečeno – če so kandidati drugače enakovredni, to odtehta. Se spača zato prej malce potruditi – vsaj izpit iz ZUP-a naredi. V moji ožji delovni skupini (cca 20 ljudi) smo v zadnjih treh letih zaposliti tri ljudi in prav vsi so že imeli narejen ZUP. Pet, deset let nazaj je bila pa situacija drugačna.

Ally na izpit se pripravljam. Delat ga grem naslednji mesec, ampak razpis, kjer ostale pogoje razen izpita izpolnjujem, je pa sedaj 🙁

No, fino. Ne pozabi tega omeniti v vlogi.

Pa vso srečo!

p.s. Vlogo pa le napiši bolj osebno – ne zgolj suhoparno – poudari svoje prednosti, dobre strani, izkušnje… in ne pozabi pripisati, da si se pripravljena dodatno izobraževati, omeni tudi pripravljenost za delo v teamu…

Ally, hvala! Bom poskusila upoštevat še tvoje nasvete.

New Report

Close