Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Zaposlitev v Ju?? Izkušnje ..

Zaposlitev v Ju?? Izkušnje ..

Imam službo, eno brezvezno z nizko plačo glede na izobrazbo. Delam na tem, da grem v Ju.
Pri tem se mi postavlja vprašanje: ali se prijavljam na vse razpise, tudi tiste, ki so za moji izobrazbo najnižji s plačo podobno moji – recimo svetovalec -in računam na to, da najdem, ko bi bila v Ju kmalu kaj višjega (glede na to, da je dolga pot navzgor na istem mestu ) ali naj raje štartam na podsekretarje in malo dalj čakam ?

Dejstvo je , da se za podsekretarje prijavi precej manj ljudi kot za ostale nižje, zato imam recimo malo več šans…
Takole je moje razmišljanje..
Kaj pravi kakšen Ju stručko?)))

Pozdravljena,
jaz ti lahko povem svojo izkušnjo iz JU. Mislim, da zaradi višine plače JU privlači čedalje manj ljudi. Konkretno (za delovno mesto izpolnjujem vse pogoje), moj naziv je svetovalka I, z vsemi petimi možnimi napredovanji v plačilni razred. Do naziva svetovalka I sem prišla letos januarja- po pravici povedano, sem malce povprašala, kako lahko eni “100 “let ostajamo na istem, dela čedalje več,… (imam pa 23 let delovne dobe). Z napredovanji sem končala, ker po naši sistemizaciji ni možno napredovati v višji naziv, napredujem lahko še v plačilne razrede(mislim, da je spremenjena uredba o napredovanju, tako, da se ne napreduje zgolj pet plačilnih razredov). Ja, pospešeno napredujejo tisti, ki si znajo izboriti… Moja plača od letos (z dodatkom za delovno dobo in ostalimi dodatki ):1750 BTO. Kaj bo prinesel nov sistem, nimam pojma, delala sem različne simulacije, pa mi ni uspelo najbolje.
Premisli…
Lep dan vseeno,
Kimi

Če hočeš imeti 1. dobro plačo in 2. dober status, potem se takoj prijavi za podsekretarsko mesto. Pa po novem, ti na takem mestu pripade tudi položajni dodatek, tako da ni slabo.

podsekretar-ka….a 1750 bto se ti zdi malo?

Emilija, verjetno post “leti” na mene. Ja, malo, če gledam (delam na takem delovnem mestu, da so mi dostopni podatki o plačah različnih delov javne uprave). Kdo vse ima višje plače: npr. vzgojiteljica s srednjo izobrazbo (in precej leti delovne dobe, ker pač že nekaj let srednja izobrazba ni dovolj za vzgojiteljico, če pa pogledam primerljivo izobrazbo tudi učitelji, knjižničarji, socialni delavci,…
Ne spet z minimalnimi plačami. Tudi meni se smilijo, ampak treba je pogledat drugo plat. Kdaj npr. bomo šli v penzijo (če sploh kdaj), ko smo tako dolgo študirali.
Saj ni point samo v višini, boleče so razlike.
Lep dan!

Če sem prav razumela, ima 1750 btto svetovalec I z vsemi napredovanji.

No, kar se tiče podsekretarja je pa tudi res, da ni toliko razpisov zanj, medtem, ko jih je za svetovalce veliko več. Zato je tudi dilema.
Ker nisem več najmaljša.(

lp

Šla bi drugam-ja, z vsemi napredovanji, delovno dobo in 1,20 koeficienta dodatka, ki ga imamo vsi. Pri nas (lokalna samouprava) podsekretarskih nazivov ni, direktor uprave je sekretar, vodje oddelkov pa višji svetovalci. Podsekretarji verjetno bolj pridejo “v poštev” na kakšnih mininstrstvih.
Lp,

še z nečem računaj: višja kot so mesta, ki so razpisana (podsekretarji, sekertarji…), več je možnosti, da so že oddana in je razpis zunaj zaradi lepšega. na tako visoko mesto praktično ni šans, da vzamejo enega outsiderja od zunaj. vsaj ne takega, ki bi bil brez vez ali pomembnih priporočil. na tako visoka mesta se praviloma “nastavlja” svoje ljudi oz vsaj ljudi z zaledjem in ustreznim pedigrejem.

Ena z izkušnjami (9 let JU in niti enega primera, ko bi na tako mesto prišel eden popolnoma svež in brez zvez in zaledja)

Debby, ne drži. Meni so ponujali podsekretarsko mesto na ministrstvu za okolje približno dve leti nazaj. Sem popolnoma brez vez, politični nihče, nikoli delala v JU.

Po mojih izkušnjah se torej da.

Ponujali ? Ponujajo le VIP, navadnim smrtnikom ne:((

A dej no. Našli so te na cesti in ti ponudili mesto podsekretarke? Tega ne verjamem. napiši okoliščine tega “ponujanja”, pa da vidimo. si se prijavila na razpis, ali kako?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close