zaposlitev v tekstilni trgovini
Vem, da je težko najti službo, kaj šele bolje plačano in z boljšimi pogoji. Ampak eni pa res nič ne naredijo zase in kar vztrajajo v tako nezdravem okolju. Kaj mislijo, da jim bo nekdo drug reševal njihov problem?
Ja seveda je lažje čakat, jadikovat, se smilit samemu sebi, kot pa dvignit rit, narest kakšno prekvalifikacijo, aktivno iskat novo boljšo službo. Takim pa res od srca privoščim.
Glej, edina kazen za razne Elvire, ki jih je žal veliko preveč po firmah je, da imajo takšno fluktuacijo kadra, da gre poslovanje firme tako navzdol, da enkrat lastniku poči film in nanogirajo te Elvire v p.m. Če so pa še lastniki take pi***de, pa da jim gredo firme v stečaj.[/quote]
Pri Sportini sem bila v času brezposelnosti na razgovoru. 6 ljudi je sedelo v vrstnem redu ustavnih sodnikov in zasliševalo povprek. Nič prijeten občutek ni bil, toliko nepotrebnih natipkanih in prebranih vprašanj.
Zanimalo jih je, kje se oblačim. Odgovor v Italiji. Sledilo je vprašanje “Zakaj”? Imate previsoke marže, sem jim odvrnila.
Naenkrat so vsi “nastopajoči” z gorenjskimi naglasi potihnili. Čakala sem samo še na stavek, ki je sledil: “Gospa, lahko greste”.[/quote]
Najbrž pričakujejo da boš z delavsko plačo pri njih pustila polovico za predrage cote.
Sportina, Tom Tailor, New Yorker, … kar je še teh firm (cca. 3/4 City Parka) je v bistvu vse ena sama firma. In tako ima Bajrović skoraj monopol. Malo ima sfizirane cene v +/- po trgovinah, da lahko manipulira s trgom (nekje kao ceneje drugje dražje). Saj ko enkrat v Citiju kupuješ boš pač iz ene od njegovih trgovin nesel nekaj ven.
Ampak noben od tukaj na monu se ne vpraša kako je B. prišel do take koncentracije blagovnih znamk in kaj to pomeni za vas kupce. Tekstil je podobno kot hrana ena osnovnih dobrin. Janković je svoje čase skoncentriral vse živilce pod Merkator, da ste vi potem kupovali (pre)drago hrano.
B. je podobno naredil s tekstilom. Cunje za srednji razred prodaja precenjeno in vas tako lupi.
Podobna zgodba je z zdravjem. V Ljubljani je Zoki preko Jakliča zmonopoliziral lekarne pod eno firmo. Vi pa si potem kupujete Aspirine po 3x-ni ceni.
Ampak ne, mone boste še vedno hvalile kako je to fajn, pa da ja ne bi noben tujec prišel pomest s to nesnago. Fuj hudobni kapitalizem in fuj druge politične opcije, ki bi zmogle narediti konec tem monopolom.
Tom Tailor in še nekateri imajo razpise za delovna mesta skoraj vsak teden. S tem nekaj ne štima, ne? Če bi se zaposleni pri njih dobro počutili, ne bi odhajali in razpisi ne bi bili potrebni… se motim?
Tudi sama iščem zaposlitev v trgovini, a delodajalcem, ki neprestano iščejo zaposlene, niti ne pošljem prošnje. Če že ne moremo odločati o tem, za koga bomo delali, pa lahko vsaj o tem, za koga ne bomo
Pravilno razmišljaš. Podjetje ki ima stalno razpise, a hkrati ne raste (odpira nove poslovalnice) ima le veliko fluktuacijo zaradi slabih razmer (plače, odnosi, …). V tako firmo greš delat samo zato, da ne sediš doma (če si preveč časa brezposelna postane to odbijajoče za zaposlovalce).
Tvoj zadnji stavek je pa carski. Redko kdo tako smelo razmišlja in vidi stvari tako neposredno. Čestitam!
Pravilno razmišljaš. Podjetje ki ima stalno razpise, a hkrati ne raste (odpira nove poslovalnice) ima le veliko fluktuacijo zaradi slabih razmer (plače, odnosi, …). V tako firmo greš delat samo zato, da ne sediš doma (če si preveč časa brezposelna postane to odbijajoče za zaposlovalce).
Tvoj zadnji stavek je pa carski. Redko kdo tako smelo razmišlja in vidi stvari tako neposredno. Čestitam![/quote]
Hvala
Takšno razmišljanje me je sicer stalo službe, a mi ni žal. Prepričana sem, da imamo vrsto dobrih delodajalcev in nekoga med njimi nameravam tudi najti
E. S. je najslabsi mozni takoimenovani vodja. Tudi njeni nadrejeni so moteni,da vzamejo taksno osebo za retail menedzerja.
Zenska je psiho in o sebi ima taksno mnenje kot da je edina na svetu. Zaradi nje je odslo iz Tom Tailorja ze vec 10 ljudi. Vse zgoraj napisano je res, zato ce res krvavo ne potrebujete denarja,le vstran od gnilega pidjetja.
Res je, zraven nje hod še ena zelo čustveno neintelegentna deklica…je rekla, da onidve sam motivirata, prau zanimiv, da kje učijo te motivacijske metone…ker prav vsakmu zaposlenemu po pogovoru ali z eno ali z drugo pade motivacija u minus in imaš uničen cel dan ….in potem čudenje, zakaj pada prodaja….zato, ker niti ena in niti druga ni sposobna normalne komunikacije, ampak se sam dereta, zganjata ipiko, zastrašujeta, spravljata delavce z neumi vprašanji ob vsak preostal živec in kaj temu sledi…..negativna energija, kateri sta onidve vzrok in posledično zarad tega trpi tut prodaja.