Zaposlitev za 4 ure pri dveh delodajalcih
Pozdravljeni!
Nikjer nisem zasledil sledeče teme. Mi lahko pomagate? Zaposlen bom 4 ure v d.o.o. in 4 ure pri s.p., pri dveh različnih delodajalcih. Zanima me, kateri nosi stroške prehrane, prevoza, regresa, pri kom se deponira delovna knjižica, podatki katerega delodajalca se dajo npr. pri zdravniku za zdravstveno kartoteko pri otrocih, kjer navedejo kje so zaposleni starši, kako je z dopustom?
Hvala za odgovor in lep pozdrav.
jakec, na vsa zastavljena vprašanja vam bo odgovoril delodajalec!
Gospa računovodkinja, hvala za tako izviren odgovor.
Jaz pa sem bil ves čas prepričan, da so razni forumi namenjeni temu, da si med seboj pomagamo in da ni vedno potrebno takoj poiskati uradne poti. Če bi imel te odgovore, bi se morda tudi sam lažje odločil, kako naprej.
Očitno so tudi te vrste pomoči izginile in sprašujem se, komu in čemu so potem sploh še forumi???
Glej jakec, zakaj tako “izviren” odgovor:
1. ne vem v kakšni d.o.o. in s.p. se boš zaposlil, kajti vsaka dejavnost ima svojo kolektivno pogodbo, ki ureja zadeve za katere sprašuješ;
2. delodajalec in ti, kot delojemalec se v pogodbi o zaposlitvi dogovorita o stroških prehrane, prevoza, regresa in še o marsičem;
3. letni dopust se ravno tako določi po kolektivni pogodbi dejavnosti ali pa po internih aktih delodajalca in ti ga delodajalec z obvestilom o letnem dopustu v začetku vsakega novega leta na novo določi;
4. delovna knjižica se pač deponira pri enem ali drugem;
5. če imaš otroke zavarovane po sebi, ti mora delodajalec izpolniti tudi obrazec M-DČ;
Ti odgovori so le gašenje, ugibanje, zato sem ti napisala, da ti na vsa tvoja vprašanja lahko odgovori le delodajalec, še bolje pa njegov računovodja ali pa servis, ki zanj dela.
Forum je zaprt za komentiranje.