Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev zaposlitev

zaposlitev

Bil je razpis za delovno mesto administratorke v neki firmi. Kolegica je prišla v ožji izbor med prve 3. Vse 3 so poklicali na petdnevno uvajanje, ki je brezplačno. Je kdo že dobil zaposlitev na tak način? Izbrali naj bi eno.
Je tako delo dovoljeno, mogoče kdo ve, mogoče Barca?

dovoljen je EN delovni dan preizkusa.

Če bi se jaz česa takega spomnil (pa se ne bi, raje bi dal pogodbo za en mesec – no, razen ce bi mi kaksna agencija hotela pobrati procente)… Bi jim dal podpisat pogodbo za volonterstvo, in bi – odvisno od dobre volje – plačal prevoz in malico.

Načeloma s tem ne vidim težave. Za nezaposlene sploh (delovne izkušnje, pa to), za zaposlene pa – če ti ni, da bi za to vsel 5 dni dopusta, potem pač, žal, več sreče prihodnič.

Je pa seveda res, da bi po drugi strani da bi se šel (če bi bil na drugi strani, se pravi delojemalec) kaj takega pričakoval, da je delovno mesto plačano vsaj 25% nad tem, kar ponuja trg, ali pa da bi nujno rabil službo…

--- I swear, by my life and my love of it, that I will never live for the sake of another man, nor ask another man to live for mine.

Če bi bilo dovoljeno bi en teden imel eno sužnjo,drug teden drugo, tretji teden……čakaj malo…. Pa saj je tako!!!! kaj češ lepšega, ko imaš zastonj delavce , nato pa spet ponoviš razpis

Hehe ljubi vas šefe v vašo neumno ovčjo glavo :)))))

Se pravi, da je imel tričetrt meseca (15 dni) opravljenega dela, brez, da bi za to plačal.

in kaj je naribe s tem?

Ne, to ziher ni dovoljeno, vsaj ne 3 ali več dni. Sem bila na istem, ko so nam iz nekega podjetja sporočili, da bomo imeli kandidati 3dnevno uvajanja. Na osnovi tega, da ZRSZ krije stroške prevoza, če greš na razgovor, sem se na Zavodu želela pozanimati ali mi mogoče krijejo tudi stroške prevoza v tem primeru, če opravljam uvajanje. No potem pa mi je svetovalka povedala, da je takšna zadeva kot je večdnevno uvajanje nelegalna in da mora biti večdnevno uvajanje plačano. No, ko sem o tem povprašala v podjetju, se mi na email niso več javljali. Pa ne me narobe razumet, ni mi težko delat. Tudi marsikaj sem že zastonj delala, samo tole pa se mi je zdelo malce sumljivo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close