Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zaposlitvene agencije

Zaposlitvene agencije

Ali ste kdaj iskali sližbo preko zaposlitvenih agencij? To sprašujem zato, ker so malo na slabem glasu, pa sem zdaj v dilemi ali naj probam še pri njih ali raje ne. Moja prijateljica je dobila solidno službo preko agencije, po drugi strani pa sem po televiziji slišala veliko kritik, da te mimogrede ogoljufajo.
Pa zanima me še glede naprimer portala mojedelo.com, tam se lahko preko računalnika registriraš in vpišeš v bazo iskalcev zaposlitve. In potem lahko podjetja pregledujejo te baze in te lahko kar sami kontaktirajo, če se jim zdiš primeren. In zdaj me zanima, če to dejansko kaj funkcionira? Ali se podjetja res toliko potrudijo in sama pregledujejo te baze iskalcev zaposlitve, ker sigurno jim je lažje objavit razpis, saj se prijavi polno ustreznih kandidatov in med njimi izberejo enega. Pomoje se nobenemu ne da brskat po tistih bazah in vabit folk, ko se jim pa na vsakem vogalu ponuja polno brezposelnih.

Poiskusi, a bodi previdna.
Veliko je firm, ki nima svoje kadrovske službe in iščejo delavce samo preko teh agencij. (ponavadi preko ene)
Poleg tega je za veliko firm število prošenj, ki pridejo na razpis za določeno delovno mesto čisto prevelik zalogaj, tako pa svoje želje po kadru sporočijo agenciji in ji tudi naročijo koliko kandidatov naj jim pošlje na razgovor.
So firme, ki potem zaposlijo in so firme, za katero sicer delaš, zaposlen si pa preko agencije. V tem primeru previdnost ni odveč. Potrebno se je točno zmenit za plačo in dodatke (ampak to je potrebno tako ali tako vedno storiti)

Mene je ena firma dejansko kontaktirala preko portala.

Pa si bila potem sprejeta?

jaz sem bila zaposlena v leku najprej preko apela kasneje se je preimenoval v manpower. bila sem najprej na razgovoru v leku, delala 8 mesecev preko študenta, nato pa so me zaposlili preko servisa. svinjarija! ampak sem si mislila takrat saj ni važn, bom mela vsaj dopust, pa delovna doba mi bo začela teči,… no kasneje je kolegica šla na porodniško, jaz sem diplomirala in napredovala, spet preko agencije. kolegica je imela neto plače med 230-260 tisoč sit, jaz pa med 140-150 tisoč. Zdaj pa se sama odloči. poleg tega so takrat v leku dobival še bone vsak mesec, pa vsake toliko stimulacije, ki jih mi nismo, mogoče smo dvakrat dobil stimulacijo ampak pol manj pribčližno. Aja, pa pogodbe so mi podaljševali po 4-6 mesecev. Tako sem bila v leku več kot 2 leti, nato sem zanosila, pogodba je potekla in ko se mi je porodniška končala me niso vzeli nazaj. Sedaj sem zaposlena drugje, ker me bolj cenijo, sem enakovreden del kolektiva pa še plačo imam enkrat višjo kot prej. No, da ne bo pomote tudi v leku sem imela dobre sodelavke in smo se dobro razumeli, samo kadrovska je pa v ku***. Celo ko sem klicala v kadrovsko za ponovno zaposlitev, so mi rekli da ni nič prostih delovnih mest, čez 2 dni pa je bil razpis v delu za 6 delovnih mest, od tega so bila 4 točno ustrezajoča moji izobrazbi, poleg tega pa sem imela še delovne izkušnje. Pa da ne bo pomote, z menoj so bili na oddelku zadovoljni, celo če sedaj srečam bivšo šefico, mi vedno pove da me pogrešajo, da bi bilo veliko lažje če bi bila še vedno pri njih. Stvari se zapletejo v kadrovski, ni nobene komunikacije!

No p a veliko sreče!

Samo to za to je kriva firma, ne agencija.

Ne, sama sem zavrnila, ker bi bilo delo popolnoma enako temu, ki ga sedaj delam, samo firmo bi zamenjala. To pa ne smem zaradi konkurenčne klavzule, pa sama v resnici iščem nekaj drugega. Smo se pa zmenili, da ostanemo v kontaktu in da se ponovno slišimo, če bo kaj takšnega na razpolago. Bomo videli.

tudi če si redno zaposlena se ti to zgodi,če si za določen čas pa greš v porodniško. meni se je. 6 let se že trudim prit nazaj v staro firmo, zaradi vsega, pa se mi zdi da se vse ustavlja v kadrovski. pa tudi z menoj so bili zelooo zadovoljni, še priporočila sem dobila za drugo firmo, kjer sem pa bila nezadovoljna, nesrečna, in zaposlena za določen čas, pa sem po 3 letih dobila knjigo, brez obrazložitve. saj bi prej ko slej dala odpoved sama, samo šele ko bi našla boljšo ali pa staro firmo in ja zadoščenje bi imela, ko bi dala odpoved jaz, tako pa…

New Report

Close