Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek zapravljanje/varčevanje

zapravljanje/varčevanje

V čem bolj uživate? V zapravljanju ali v zavesti, da imate čim več denarja na računu. Meni se je zgodilo tole:
Mož je kupil nekaj, kar ni nujno, čeprav sva se zmenila, da trenutno, zaradi finančne situacije, kupujeva res samo nujne stvari. To me je zelo razjezilo. Sem mu hotela dat kontra in si nekaj kupit. ko sem že bila v trgovini z oblačili, sem si premislila in pomislila, a ni tudi to užitek, ko vidiš, da nisi nič zapravil in da je ostalo še nekaj denarja?
To je moje novo razsvetljenje!

Hm, jaz sem taka. Ko denar imam, kar leti od mene. Ko ga nimam, takrat pa varčujem. 🙂

Tudi moj problem je ta, da varčujem samo takrat, ko denarja nimam.
Ko imam polno denarnico mi pa kar sam leti iz nje.

Varčuje se takrat, ko imaš. Ko nimaš, ne moreš varčevati.

Zapravljam njegov denar, svojega pa šparam 😀
Tako kupujemo samo nujne stvari in imamo hkrati prihranke.
On si pa bedarij ne kupuje, ker ne ostane več nič denarja na njegovem TRR.
Če pa kaj ostane pa bo ziher naslednji dan kakšna bedarija pri bajti ala prenosni dvd (ki smo ga mimogrede uprabili v zadnjih 3 letih celih 1x) itd.

….midva imava skupen račun….

Enako :)))))

To kar si ti naredila ga je naučilo sledeče: ” Aha na TRR imava 1.000 eur. Lahko dava 800 eur za hrano in položnice in zapraviva za svoje lušte vsaki 100. Lahko pa jaz hitro zapravim vseh 200 za moje neumnosti, ker žena itak bolj uživa v tem da špara kot pa v tem, da zapravlja.

ŠE bolj pa bo uživala naslednji mesec, ko bo morala še bolj šparat, ker bom namesto 200 za svoje neumnosti zapravil 400 eur. Potem bomo morali dodatno šparat pri hrani in položnicah, kar bo mojo šparavno ženo pripeljalo v ekstazo sreče.”

Zdaj si pa nekaj novega povedala. :)))

Saj vsi vemo, da delamo narobe, samo kako se disciplinirat, je pa druga stvar. Ko denarja ni, imaš sto želja, ki ti ostajajo v glavi in ko denar je, si jih letiš uresničit. No, saj zvečine neke hude neumnosti niso. Pač reči za dom, prenova kakšne sobe, urejanje hiše. Je že tega toliko, da za ekstremni luksuz ne ostane.

To kar si ti naredila ga je naučilo sledeče: ” Aha na TRR imava 1.000 eur. Lahko dava 800 eur za hrano in položnice in zapraviva za svoje lušte vsaki 100. Lahko pa jaz hitro zapravim vseh 200 za moje neumnosti, ker žena itak bolj uživa v tem da špara kot pa v tem, da zapravlja.

ŠE bolj pa bo uživala naslednji mesec, ko bo morala še bolj šparat, ker bom namesto 200 za svoje neumnosti zapravil 400 eur. Potem bomo morali dodatno šparat pri hrani in položnicah, kar bo mojo šparavno ženo pripeljalo v ekstazo sreče.”[/quote]

Ne, ne, mu nisem povedala za svoje nove užitke. Samo rekla sem, da sem gledala eno obleko, pa si nisem kupila, ker sva se tako dogovorila. Zdaj jo pa bom!
On pa ne pregleduje računov, ne izpiskov.., tako, da bo mogoče samo grožnja zadostovala.

Sama pa sploh nimam teh težav. Kupujem le ko potrebujem in posledično imam vedno dovolj denarja, da si lahko za kupljeno privoščim največ…mi ni treba gledat na ceno.

Saj tudi meni ne. Ko imam denar. 🙂 Drugače lepo zaslužim, samo včasih je denar zapravljen že vnaprej.

Imamo dovolj denarja. Mogoče ravno zaradi načina življenja, ki ne vključuje brezglavega nakupovanja, ker mi prčkarije nič ne prinesejo več sreče. Raje sem v naravi, kam gremo, potovanja, športanje…trgovin pa ne maram.

Tudi jaz imam vedno dovolj denarja ampak nikoli ne zapravljam ampak kupujem ko res rabim.Mož pa včasih res kupuje kakšne tehnične stvrce samo zato da jih ima.

New Report

Close