Zapravljanje
Pozdravljene punce!
Najprej pohvala; super forum! Mene pa zanima koliko zapravite mesečno denarja za obleke, kozmetiko, frizerja, … meni moja sestra vedno gnjavi, da preveč zapravljam. Saj se gibljem tam okrog 40.ooo SIT mesečno.
Kaj pa ve? Kje najbolj zapravljate?
Zakaj pa ne, če lahko? Bi se lahko malo zgledovala po tebi, saj zase zapravim zelo malo (tu bi se pa še partner zelo strinjal). Stara pesem:”Kaj pa rabim to!”. Pa ni prav, saj vem. Ampak iz svoje kože ne morem. Za hčerko vse, zase nič.
Nikoli ne zapravljam. Ko kaj potrebujem si kupim, če ne – si ne.
Nikoli ne dam za cunje keš brezveze.
Edina stvar kjer pa malo pogledam čez prste je spodnje perilo. Razni kompletki – čipka itd….. Tam pa se tudi moj ne pritožuje.:))
To je res, ko še ni družine še gre. Čeprav ne me narobe razumeti, bi kaj drugega tudi potrebovala, ne samo te moje razvade. Potem pa za ostalo ne ostane denarja 🙁
Jaz zelo malo zapravljam v dobesednem pomenu besede. Je pa res, da ko si nekaj kupim (res redko) mi je všeč ponavadi tisto, kar je zelo, zelo drago, pa si pač kupim. Potem pa me dolgo nič več ne prime…
Jaz pa kakor kdaj. Včasih mi je vse všeč in bi kar vse imela, in si kupim(ponavadi nosim čisto vse kar si kupim, mi ne stoji v omari), včasih pa mine cel mesec pa si ne kupim nič. Odvisno od časa, razpoloženja, drugih stroškov.
Čist fajn je zapravljat(sploh zase in za svoje najdražje).
ja ko si mama, potem se zaveš, da tudi po tri mesece ne zapraviš zase niti tolarja, pa ne zato, ker bi ti kdo prepovedoval…če se ravno ne koplješ v denarju, si kar naslikaš v mislih, aha, tile čevlji so pa takoooo dragi…eh, ne bom, bom raje tamalemu kupila ene podložene čeveljce, pa še termo nogavičke dobim zraven za ta denar. In podobnih misli je milijon.
Potem pa se lepega dne zaveš, da je zmanjkalo regeneratorja, pa šminka je že čisto na koncu.
Moje izkušnje pač.
Mene občasno zagrabi nakupovalna mrzlica in takrat kej več zapravim, drugač pa malo šparam, ker je šlo do nedavnega ful keša za študij, pa nisem imela štipendije, no zdej mam več časa in delam preko študenta in si morda res kej malega več privoščim, ker mam svoj keš, sam zaslužim spet ne tolk ful, da bi lahko po mili volji zapravljala. Tebi sem pa prav fouš-js bi tud,če bi lahko, saj živimo sam enkrat, ne, pa ni vrag da si ne bi privoščili!
Za frizerja sploh ne zapravljam, ker si vse sama uštimam. Mi je škoda denarja za takšne stvari. Kozmetiko si kupin enkrat na pol leta (razen gele za tuširanje, deodorante, želeje…potrošni material). Pa še tist poceni. Obleke…uh…js bi tudi. Žal ne morem. Imam tudi otroka, ki več rabi kot jaz. Pa tudi partner bi me “zadavil” če bi tako zapravljala. Smo mlada družinica, ki se šele postavljamo na noge.
Če imaš možnost zapravljat in zaradi tega ne trpi kdo drug – daj. Še namesto nas. Prav rada bi bla na tvojem mestu (vsaj za en mesec 😉 ) Js bi tut zapravljala. Pa žal ne gre.
Natalija, imaš pa nekaj, kar je zelo dragoceno; namreč družino, ki si jo js tud želim. Želim ti, da bi se čimbolje postavili na noge! Srečno!
Kakor kdaj!Kakšen mesec lahko 10.000 ali 20.000,potem kakšen mesec nič..odvisno koliko zaslužim.Tudi jaz si mislim sedaj še lahko ko nimava otrok..a tudi sedaj včasih ne morem,ker pač živiva v najemu in imava še kup drugih stroškov,tako da gre vsak mesec 120.000 za osnovne stroške,potem je tu še njegov kredit 22.000,bencin..in ostane bolj malo..Kadar pa ostane le nekaj pa si sigurno kej,lp
Včasih bolj malo zapravim zase, včasih malo več, čisto odvisno od financ in razpoloženja, pa na otroke moram misliti, najprej oni, pol pa jaz.
Kar privošči si zapravljanje dokler si ga lahko 😉
Ne zapravljam, nisem navajena. Pramene si sama svetlim, frizure mi ni treba delati, ker imam dolge in goste ravne lase. Nisem nora na oblačila, kupim si le kdaj pa kdaj kakšne posebne hlače, jakno, majčko (v Italiji so lepe stvari tudi po samo 10 EURO), kozmetiko uporabljam redno, ampak vedno v istih odtenkih, torej mi je zadostuje malo. Parfum eden na leto. Roma mi najlepše diši. Pa Isabella Rossellini. Raje zapravljam za knjige. V Italiji pa so poceni, 4-14 EURO na roman.
Forum je zaprt za komentiranje.