Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Zapravljivi predsednik Drnovšek

Zapravljivi predsednik Drnovšek

benaflek napisal:

> > Sploh so pa komunisti sklenili pakt z nacisti in človek takrat
> ni vedel kdo so okupatorji. Izkazalo se je, da oboji s tem, da
> so bili rdčekarji najhujše vrste v vsej svetovni zgodovini.

Še zdaj ne vem točnega uradnega naslova tega pakta ter kdo in kdaj naj bi ga podpisal.

Kaj te pri njegovem svetovalcu moti? To, da je tujec ali, da je njegovo versko prepričanje budizem in ne krščanstvo.

Seveda veš.

To, da je Cerkev ločena od države. Zanj očitno to ne velja.

Pa še honorar za svoje veleuspešne storitve prejema iz javnih financ.

Pa tudi budisti imajo svoje seanse v prostorih javnega šolstva.

Krasna ločitev Cerkve od države.

Če te prav razumem predsednik ne sme biti vern oz. je lahko samo član RKC.
Šole oddajajo svoje prostore ko le ti niso zasedeni z učenci. Na takšen način pridejo do tako potrebnega denarja za obnovo šol. Uporabnik šolskih prostorov je tudi RKC, v krajih kjer nima urejenih svojih prostorov za verouk, samo ne sprašuj me za ime krajev ger ga ne vem več.
Vendar vse to skupaj nima veze z zapravljivostjo predsednika je samo odgovor na tvoje pisanje.

Malo sem pogledal, kako si mi 3x razložil o tej banki LBS.

Prvič si me skušal prevarati s popisom lastniških deležev v NLB, ki veljajo LETOS ne pa leta 1999, ko je bila v celoti v državni lasti. Ker nisem bedak, ti to ni uspelo, si prešaltal na zgodbico, da je to ameriška banka, ki z državo Slovenijo nima nič.

Skušaj se postaviti v leto 1999. NLB je še vedno v celoti v lasti države Slovenije, ker še ni bila nič privatizirana. Pred letom 1999 ustanovi LBS v Ameriki. Torej je država Slovenija ustanoviteljica tudi te banke. In ker nisem bedak me tudi tu ne boš prepričal, da ne gre za davkoplačevalski denar.

In tisto, da so se partnerji banke strinjali z najemom vile, je tudi svinjarija.
Nisi pa povedal katera podjetja so sodelovala takrat s to banko. Zagotovo so to bila neprivatizirana podjetja iz stare Juge, kjer je tudi tam država bila lastnica. Direktorji teh podjetij so pa tako bili iz LDS ali ZSLD, kot v takratni NLB. Torej sta se tukaj stranki LDS in ZSLD okoriščali z davkoplačevalskim denarjem in ga trošili (tudi za volitve). Kar počneta še danes. To so neznanske vsote in lahko bi se sem zapičil, ker se tak varuh državnih financ in premoženja.

Na kozlanje mi gre, da se Drnovšek izdaja za skromnega človeka, ker še vseeno ostane dejstvo, da bi lahko bival kje ceneje.

Zanima me učinek teh srečanj z ameriškimi gospodarstveniki, če je do njih sploh prišlo (krinka). Kot vedno je učinek neznan ali neobstoječ. Taka gospodarska srečanja trajajo par dni, ne pa 14 dni. Dopust pa naj bi si plačal iz svojega žepa, kot vsi pošteni navadni državljani.

Nikjer nisem trdil,da je to Ameriška banka marveč Slo. banka v Ameriki, odprta zato ,da je olajšano poslovanje Slo.podjetij in z proračunskim ali davkoplačevalskim denarjem državljanov Slo. nima nobene veze,preberi in komentiraj tako kot piše in ne širi zopet laži.
Katera podjetja so to boš pač moral pogledati malo po internetu, katera podjetja imajo predstavništva oz. tržijo v Ameriki.
Tebe mene ali kogarkoli ni ta pot stala popolnoma nič moderni izraz za take pogovore je piarovstvo in ga podjetja drago plačujejo.
Kakšni so učinki pa ne ti ne jaz ne bova vedela saj so poslovna skrivnost.
Zanimivo,da ne komentiraš poti Janše,ki pa je bila na stroške davkoplačevalcev, verjetno ker je -naš- pa še RKC je odobril neupravičeno odškodnino.
No je pa res , da posledice te poti so že dražja goriva, čeprav so cene v ponedeljek na svetovnih borzah padle pod 60$.
Tvoje trditve , da RKC ni sodelovala z okupatorjem oz. je to sodelovanje zraslo v komunističnih glavah pa je laž brez primere,sem ti že enkrat napisal,da se zapelji na Dolenjsko vseeno v kateri kraj in malo vprašaj ali so belogardisti pobijali pod zaščito cerkve, seveda, če boš hotel poslušati.
No mislim pa,da si brezupen primer človeka,ki je od cerkve (ne od vere) dobesedno zasljepljen , če že ne blazen saj goniš samo eno in to tvojo resnico,zato je kakršno koli realno debatiranje z tabo brez pomena.

Da ni bil tisti denar LBS kakšne afriške države burkine faso na primer ali pa od marsovcev, če ni bil ameriški. Aja, bil je od LDS. To je pa drugo. Vse ostalo je tako zelo skrivnostno. In vse to v 14 dneh bivanja v luksuzni vili.

In Cerkev ni sodelovala z okupatorjem, tega ne boš zasledil nikjer, razen v glavah komunistov. Pač pa so se takratni katoličani uprli komunizmu in vdoru Rusov in Srbov. Hvala Bogu zanje.

Tu gor si se že toliko osmešil, da je čisto vseeno, kaj sploh še napišeš. Smiliš se mi.

Kaj pa če bi ta forum preimenovali v naprimer:Boss,benaflek,jon.?

Ne, ne vem. Edini pakt med komunisti in nacisti za katerega vem, je pakt o nenapadanju med Nemčijo in Sovjetsko zvezo. To pa niti pod razno ne pomeni sodelovanja.

Poznam pa recimo dogovore o sodelovanju med fašisti oz. nacisti in domobranco pri nas, vključno s prisego Hitlerju. Poznam tudi prisege lojalnosti nemških škofov nacističnemu režimu (takrat se je k lojalnosti štelo tudi izdajanje Judov in drugače mislečih), poznam tudi Lateranske sporazume, ki jih je Sveti sedež sklenil z Mussolinijem in za nagrado dobil svojo državo.

Ne, raje v : Nerealizirane mokre sanje malega benafleka in posledice na njegov duševni razvoj.

Benaflek, edino, kar imaš prav v tej svoji križarski gorečnosti je to, da Drnovšek res nikoli ni bil skromen človek in tudi sedaj ni, čeravno se skriva za nekakšno duhovnostjo.
Verjetno mi je celo bolj antipatičen kot tebi, a ti vseeno ne morem dati odveze ( he-he-he) za tvoje nebuloze o vlogi cerkve tekom zgodovine.

z Titom naprej v no…..( ups, pomota)

Amen

Nič naj se ti ne smili, benaflek je človek, ki zna razmišljati s svojo glavo za razliko od tukaj nekaterih pišočih, ki niste zmožni drugega kot obrekovati in blatiti. Razni bossi, megaboyi, boomi z mokrimi sanjami ali brez njih, ni edina raesnica tista, katero so vam očitno uspešno zabijali že od vrtca pa do faksa, če ste do tam prilezli, pač pa je še druga plat zgodovine, ki je bila zamolčana in se o njej ni smelo govoriti, tako da poskušajte slišati tudi drugo plat, ker s tem partijsko enoumnim trobljenjem ste že res več kot smešni.

Zakaj, a se samo mi trije javljamo, ostali pa samo berete ?

Smešna si bolj ti s svojim dokazovanjem kako samo vidva vse prav vesta in samo vidva poznata ljudsko resnico. Veš tudi ostali imamo sorodnike in znance ki so marsikaj doživeli in preživeli od različnih oblastnikov na Slovenskem. In če vse skupaj sešteješ in odšteješ vajino mišljenje mi je popolnoma jasno zakaj smo se Slovenci sposobni pobijat med sabo tako vztrajno in v nedogled.

A ti bi kar pobijal vse, ki ne razmišljajo tako kot ti, to ni samo smešno to je grozljivo kakšen način razmišljanja imaš.

Še enkrat sem moral prebrati kaj sem napisal a tega kar me obtožuješ ne najdem. Četudi znaš brati med vrsticami tega tam ni napisano.

Napisal boss: “In če vse skupaj sešteješ in odšteješ vajino mišljenje mi je popolnoma jasno zakaj smo se Slovenci sposobni pobijat med sabo tako vztrajno in v nedogled.”

Zanimivo je, da je megaboy postavil to vprašanje sedaj, ko smo se tu pojavili taki, ki dvomijo o uradni plati zgodovine in javnemu mnenju. Če bi bilo samo boss, boom, megaboy, jon, … in bi se med sabo ujčkali, potem bi bilo vse v redu. Dolgačas in še nevedni bi ostali. Mi smo te sreče, da poznamo obe plati, vi pa slabosti svoje strani nekako nočete videti.

Sam pišem o stvareh, ki so se zagotovo zgodile in so tudi preverljive, če bi se samo potrudili. Samo premagajte predsodke in začnite na stvari gledati bolj nepristransko, na “svojo” stran in na “cerkveno” stran.

Hvala bogu da me boš ti podučil kaj so moji viri doživeli. Še enkrat hvala ti.

Tako je . In kje tukaj vidiš napisano da zagovarjam pobijanje drugače mislečih oz. celo da zahtevam to ? Pamet v roke in preberi ter razumi to kar je napisano ne pa to kar se plete v tvoji glavi.

Ni se bati, da bi jaz živel v kakšnem sanjskem svetu. Sanjski svet je ustvaril komunizem s svojim poveličevanjem in z pometanjem pod preprogo dogodkov kot so poboji, komunistično kvizlinštvo, kraje, … Ta sanjski svet je tako močen, da še danes njihovi potomci tega nočejo videti. Vendar so to stvari, ki se jih ne bo dalo skriti in bodo slej ko prej prišle na dan.

Danes si ne morete pomagati in reagirate na dogodke iz temne strani komunistične zgodovine tako, da mene in mino razglašate za to kar si me ti, neprištevne. Tebi in drugim nič ne zamerim, ker niste sposobni širšega gledanja.

Te bom opomnila ko boš ti meni očital kaj kar sploh nisem napisala, ti pa si napisal da razumeš pobijanje med Slovenci, torej…

…torej je tebi dialog med dvema, ki imata različna stališča tuj, nasilje ti je pa bolj domače…jaz pa recimo ne razumem, zakaj bi različna mnenja nujno vodila do nasilja…

bjonda?

New Report

Close