Zapravljivi predsednik Drnovšek
Tole prerekanje mi je prav všeč. Malokrat vstopim, tokrat pa bom. Sem povojno dete in kar spremljam našo politiko. Vsekakor sem bolj naklonjena tistim, ki pravijo, da bi morali zemljo, gozdove in vso ostalo šaro dati tistim, ki delajo. Komunistka, ha ali pa kar rdečarka. No saj je vseeno. Vsekakor mi ne gre v račun, da so tistih 50.000 podpisov ljudi, ki so podpisali naj bi Cerkev ne dobila gozdov, kratkomalo vrgli v koš. Zakaj ni bilo referenduma, ki je preav za vsako traparijo. Drugič bi vprašala, zakaj Cerkvi takšno bogastvo, ko pa za reveže zbira denar Karitas, za obnovo cerkva pa farji – posamezniki in revni verniki? Kam bo to bogastvo šlo, ko pa ga Cerkev vlaga celo v delnice. Mimogrede, moj certifikat je propadel, pa čeprav ta firma še vedno živi in krade naprej. Sicer pa se približuje dan, ko bo Cerkev propadla prav zaradi takšnega bogatenja in neposluha za reveže. Zato dragi moji, mislim, da bo BOG sam poskrbel za pravično sodbo Cerkvenih grabežljivcev. saj pravijo, da BOGA ne išči v Cerkvi.
mina* napisal:
> zmožni drugega kot obrekovati in blatiti. Razni bossi,
> megaboyi, boomi z mokrimi sanjami ali brez njih…
mina*, popolnoma razumem tvoje mokre sanje. To je nekaj čisto normalnega, čeprav ti vse življenje tupijo, da naj bi to bil greh. Vendar se moraš zavedati, da obstaja množica faktorjev, ki utegnejo vplivati na bodoče uresničevanje ali neuresničevanje le-teh.
DK, vse kar si naštel je bilo storjeno ampak tudi s strani papeža javno zaprošeno za odpuščanje. Tako se mi zdi to ponavljanje kaj je kdo storil in kaj ne že nekoliko otročje. Pa tudi papeževo dejanje bi lahko vsaj nekoliko upošteval.
Našteti križarski pokoli, inkvizicija, sežiganje ljudi, kolaboracija, vse to bi lahko dal vštric z pohodom in razcvetom komunizma po svetu.
Bili so komunistični pokoli, komunistična inkvizicija, sežiganje ljudi, kolaboracija itd. Zelo podobna dejanja, samo v različnem obdobju in v drugem imenu. Vsak fanatizem je gorje. Bodimo realni.
Seveda, še vedno te (in drugih otrokov socializma) tare več paradoksov.
Če smo kristjani zaostali, nazadnjaški, kako to da je tako veliko kristjanov velikih pesnikov, pisateljev, slikarjev, izumiteljev, znanstvenikov, intelektalcev, politikov, …
Če smo kristjani zaostali, nazadnjaški, kako to da imajo krščanske države najboljši standard.
Če je katoliška Cerkev samo slabo, od kje taka kulturna dediščina?
Če je katoliška Cerkev samo slabo, kako so lahko nastali ti veliki kristjani?
Če nismo bili okupirani po WWII od Srbije in posredno Rusije, zakaj je bila potem potrebna osamosvojitvena vojna?
Če komunisti niso kvizlingi, kdo je potem pripravil teren in pripeljal srbske okupatorje?
Če je bila stara Juga indija koromandija, zakaj je razpadla?
Če je bila stara Juga indija koromandija, zakaj je bilo toliko ljudi zaprtih in usmrčenih zaradi svojega prepričanja?
Daj no, boss.
Kaj misliš, če je papež prosil za odpuščanje, a je s tem Cerkev brez greha? Ne gre to tako kot pri spovedi, ki si jo je sama izmislila (kradi, ubijaj – kesaj se in vse je oproščeno). Seveda jih je sram takšnih “brazgotin”, kdo pa bi upal hoditi z dvignjeno glavo, če je pa njegova rodbina svinjala po zgodovini vsevprek, kako ironično, ko je ravno njen prodajni artikel krepostnost, dobrota, blablabla… A v nastopaštvu Cerkve se ni nič pretirano spremenilo!
Ideologije, ki se preživljajo izključno z manipulacijo množic, je vedno treba gledati nezaupljivo, ravno zaradi fanatizma, ki ga potuhnjeno vzgajajo.
Seveda bi ubil, če bi lahko. Ali pa bi to naročil Srbu ali kakšnemu drugemu južnemu “bratu”, kot so delali njegovi predniki. Ljudje kot boss imajo v sebi vsiljeno manjvredno ideologijo – ateizem, ki se ne more drugače širiti kot z nasiljem.
Spominjam se časov, kako so mene hoteli spremeniti v ateista v šoli in kasneje v JA.
Zaenkrat pa se zadovoljuje on taki kot on z žaljenjem vseh, ki drugače mislijo.
Nastopaštvo Cerkve?
Prej bi rekel, da je to fušija ateizma, ki kot manjvredna religija ne more dati ničesar. Pri nas je ateizem integriran v državo (gospodarstvo, sodstvo, šolstvo, javno upravo,…), ima gospodarske monopole, direktorji podjetij še vedno morajo bit člani LDS ali SD, pa še vedno v svetovnem merilu ne dosegajo kakšnih rezultatov. Moj znanec se je še lani proti koncu leta včlanil v LDS, da je ostal direktor podjetja. Žalost.
Pri nas v Sloveniji je zagotovo nastopaštvo ateistične religije. Poglejte samo medije in javno mnenje.
Da je papež prosil za odpuščanje je edinstveni primer. Pa še k zločinom Cerkve se šteje dosti tega, kar Cerkev sploh ni storila.
O, ko bi se le našel kateri ateistični “papež” in prosil odpuščanja za zločine ateizma. Če vzamemo bivši komunistični vzhodni blok (Slovenija, Jugoslavija, Rusija, Kitajska, Poljska, …), ima komunizem samo v 20 stoletju zagotovo pol milijarde ljudi na vesti.
Mnogo odličnih mož in žena ki so tlačili to zemljo je bilo najrazličnejše veroizpovedi oz. ateistov. Le zakaj je toliko revščine v katoliški državah. Če je vera pogoj za to da je neka država uspešna nevem zakaj potem svetovno gospodarstvo ne temelji na naukih krščanstva.Zakaj je v ZDA dovoljena smrtna kazen? Zakaj je Latinska Amerika eden največjih proizvajalcev mamil na svetu? Zakaj je katoliška Italija napadla Slovenijo?
Nekaj mojih zakajev na tvoja vprašanja.
Dialog mi ni tuj še več celo spodbujam ga zato da odpravim nesoglasja.Nerazumljivo pa mi ostaja nesprejemanje mnenj, to kar delata vidva z benaflekom. Naj človek napiše kar koli vidva tega ne sprejemata, gonita svojo resnico in priznavata samo svojo resnico. In v tem kontekstu je bil tudi moj prejšni odgovor da sedaj razumem… Dialog je sprejemanje in oddajanje informacij.
Če hočeš da te nasprotnik resno jemlje moraš priznati tudi napake.
Rikedikedajke, očitno je, da je zate Cerkev zaradi preteklih dejanj grešna kljub prošnji za oprostitev, obžalovanju in papeževi molitvi za odpustitev vseh slabih dejanj s strani nje v preteklosti.
Ne vem kako je s teboj, kako lahko ali težko odpuščaš ali pa živiš po načelu, delaj in govori tako, da ti ni potrebno nikoli izreči besedo oprosti. Taki ljudje so redki, če sploh so. Preminuli papež je naredil premike v glavah pri marsikaterem, ker je z dejanji pokazal spoštljivost do drugačnosti-obisk mošeje, odpuščanje-pogovor in molitev z atentatorjem, ponižnost-zaprositev odpuščanja Cerkvi za nazaj.
Tvoja trditev, da to ni tako kot pri spovedi, no ne vem, ne bi bil tako siguren. Ker od tu dalje je odvisno od vsakega posameznika.
Avtor: en mal mem
Datum: 16-03-07 06:30
DK, vse kar si naštel je bilo storjeno ampak tudi s strani papeža javno zaprošeno za odpuščanje. Tako se mi zdi to ponavljanje kaj je kdo storil in kaj ne že nekoliko otročje. Pa tudi papeževo dejanje bi lahko vsaj nekoliko upošteval.
Našteti križarski pokoli, inkvizicija, sežiganje ljudi, kolaboracija, vse to bi lahko dal vštric z pohodom in razcvetom komunizma po svetu.
Bili so komunistični pokoli, komunistična inkvizicija, sežiganje ljudi, kolaboracija itd. Zelo podobna dejanja, samo v različnem obdobju in v drugem imenu. Vsak fanatizem je gorje. Bodimo realni.
———————————————————————————————–
No to je tisto kar poizkušam dopovedati benafleku:
Res je povojno pobijanje iz strani komunističnih oblasti se je dogajalo in tega nihče ne zanika,je zločin,ki se je zgodil v tistem času tako kot praviš.
Problem je trditve benafleka,da cerkev ni kolabolirala z fašizmom , da cerkev ni podpirala belogardistov in skupaj z njimi izvajala poboje po Sloveniji,to pa je resnica,ki jo benaflek in ostali verujoči ne sprejemajo oz. trdijo ,da je laž,ki je zrasla v glavah komunistov.
In vsakič,ko se pojavi nekdo kot benaflek in začne širiti enostransko resnico in zanika zgodovinska dejstva,ki so se dogajala v nekem obdobju pride do prepirov.
Res je cerkev se je opravičila in tudi kot sem rekel lipe sprave ,ki naj bi bile simbolično opravičilo za zločine storjene med in po vojni smo sadili po Sloveniji mislim,da jih je za en velik gozd,ampak nič ne bo pomagalo in nobena sprava ne bo možna , če se bodo zgodovinska dejstva prikazovala enostransko tako kot to poizkuša benaflek.
Glede na to , da sem tudi sam vernik sicer ne tako silovit kot benaflek sem že pri prvi posaditvi lipe sprave mislim,da je bila posajena na Lj. Žalah,odpustil zločine cerkve in komunistov med in po vojni,in glede na tvoje versko prepričanje benaflek bi moral ti storiti isto in prenehati z tvojo enostransko resnico, ki vodi samo v nove prepire in nestrpnosti.
lp.
Sam menim, da je potreben čas, potrebno je o tej temi razpravljati in se približati čim bolj dejanskih dogodkom in njih posledicam. To je potrebno. So pa na obeh straneh prenapeteži, tudi to je treba priznati in tako pride do prepira. So papirji, so zapisi in še se bodo našli, so ljudje, ki se na te zadeve spoznajo in enkrat bo to spravljeno in zaključeno. Sam sem veren kristjan in srečen, da to sem. Pač, morda sem imel srečo, da sem se rodil taki mami. Dopuščam pa možnost, da je morda ateist mnogo boljši človek v življenjo kot jaz. In šteje samo to. Absolutno pa podpiram vse napore, da pride resnica enkrat na dan. Pa naj bo taka ali taka.
zamera,dolgoročno gledano, vodi v bolezen.Kam vodi bolezen vemo
vsi.Najhuje kar te lahko doleti, je ležanje v Kliničnem centru:)
Resno:opravičila sprejemati in odpuščati je težko,vendar z dokajšno mero potrpežljivosti zmoremo tudi to..
S tem delamo uslugo samo sebi.
DK napisal:
> No, meni se sežiganje ljudi ne zdi otročje.
> Ja in, kaj, če se je papež po več kot 1000 letih( !!! )
> opravičil?Ja in kaj potem??
> A sedaj pa pozabimo na vse? Odveza je tako ali tako
> pogruntavščina pogoltnega klera! Kakšna odveza neki??!!!