Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Zapravljivi predsednik Drnovšek

Zapravljivi predsednik Drnovšek

jao,naj mi bo oproščeno za slovnično napako:’teško’ pravilno ‘težko’.
Ne vem po čigavem ključu smo ljudje narejeni vendar opažam,da
besedica’oprosti’,ne zleti rada iz ust.

en mal mem napisal:

> Hrošček napisal: Opravičila sprejemati in odpuščati je teško
> …….S tem delamo uslugo samo sebi.
>
> Je tako, dodal bi samo, da je zelo težko tudi zaprositi za
> odpuščanje.
> Ko zmoreš to, pa naj bo zaprositev ali odpustitev, si
> pozdravljen.

Hvala za opozorilo, sploh nisem opazil moje napake. No, pa sem pri dejstvu, da se ti moram opravičiti.

Ti si prav napisal, jaz pa narobe, oprosti.

No, pa imamo tu primer, in kako hitro!

oh, get a room …

Iskrena opravičila in odpuščanja so osebna stvar, najraje iz oči v oči.
Neumnosti RKCerkve so bile načrtne, zavestne.
Tako kot npr. holokavst. Zakaj bi se npr. Nemčija morala opravičevat in se počutit krivo za bolan um nekega kretena? To ne bi moglo biti opravičilo, lahko je le zožalje.
Kdo sploh rabi opravičilo od papeža? Črne pike zgodovine so in bodo, neizbrisne. Vatikanu ne paše to, da je njihova fasada popacana že od pamtiveka. Taki fleki ne grejo stran.
Porušit obstoječo institucijo, zgraditi na novo, od začetka, pa bo. 🙂

Za katere zločine bi se morala opravičiti slovenska krajevna Cerkev?

Nemčija se je opravičila za holokavst, lahko bi se tudi naši komunisti za kvizlinštvo Srbom in Rusom, uboje duhovnikov in intelektualce na začetku vojne, med vojne poboje drugače mislečih partizanov (4.016 partizanov), povojne poboje in zapiranja zaradi prepričanja. Če vse skupaj sešteješ je to slovenski holokavst, procentualno najbrž večji, kot je holokavst predsavljal za Izraelce. Materiala za prošnjo za odpuščanje je ogromno, gotovo veliko več kot je papež prosil za 2.000 let (!) za cel svet(!).

Ribičič lahko še pohiti, dokler je še na tem svetu. Lahko pa v imenu komunistov to stori sedanji slovenski predsednik Drnovšek, saj je bil tudi včasih partiji (in tudi najbrž sedaj je še) in celo predsednik Juge. Namesto, da išče svojo potrditev drugod po svetu na davkoplačevalski denar, bi lahko storil to VELIKO dejanje, ki bi to dejanje postavilo ob bok osamosvojitvi. Sam bi ga potem imel za enega največjih Slovencev.

Kot partija, otroci socializma, mediji, skušaš tudi relativirati poboje komunistov, češ so sicer bili. Ampak teh je več kot 100.000, kot smo ugotavljali v eni od prejšnjih tem. Po navedbi Maga celo 300.000. In to ne v boju. Tako hladnokrvno.

Ne vem, če razumeš koncept kvizlinštva in kolaboracije. Če ti je partija rekla, da je Cerkev kolaborirala z okupatorjem, je rekla zato, da so jo poskusili odstraniti, uničiti, kot jo hoče vsak totalitarni sistem.

Kvizlinštvo pomeni, da se kvizlingi urijo pri okupatorju, izobražujejo, pred okupacijo pripravijo teren za okupatorje, po okupaciji pa dobijo satelitsko v oblast v okupirani deželi. Primer temu je Norveška, Francija, Hrvaška. Domobranci so nastali veliko kasneje po okupaciji, zaradi samoobrambe pred komunisti, niti se niso urili v Nemčiji.

So se pa Jugo in slovenski komunisti urili in izobraževali v Rusiji, med vojno in proti koncu vojne pripravili teren za prihod JA s pobojem poveljnikov partizanske vojske, po vojni dobili satelitsko oblast, izvrševali ukaze Srbov, zapirali in likvidirali ogromno nasprotnikov, narodni kapital je romal največ v Srbijo.

Za izgon okupatorja je bila potrebna osamosvojitve vojna. To ti je glavni dokaz, kdo je bil okupator in kdo kvizling pri nas.

Ob ustanovitvi protiimperialistične fronte na Čebinah je nastal dokument, ki pravi, da je treba likvidirati vse, ki se ne strinjajo s komunizmom. Se pravi, da se je laična Cerkev branila, ker je bila prva na spisku za odstrel.

Pa še ob 60 obletnici osvoboditve v Parizu ni bil tja povabljen nobeden s področja bivše Juge.

Meni osebno edino za prisilno pokristjanjevanje, drugih zamer nimam.
Če imajo kaj na vesti, naj se kar, se me ne tiče.

Odpuščanja naj prosi človek, ki je prizadel človeka. Opravičila “v imenu kogarkoli” lahko potolažijo le ljudi brez osebnosti. V takem kontekstu je primerno le voščiti sožalje.

Kako pa to misliš, nasilno pokristjanjevanje? Lahko navedeš kaj konkretnega. Koga, kdaj, na kakšen način?

Konkretno mene, tri mesece po rojstvu, proti moji volji.

Kaj pa ko so te trimesečnega odpeljali k starim staršem na obisk ali v trgovino. Tisto je tudi bilo proti tvoji volji!

Se mi je kar zdelo, da bo to. Krst je samo simbolično izmitje izvirnega greha, po samo krščanskem verovanju, da ne bo pomote. Je samo prvi pogoj, da postaneš kristjan. Ko odrasteš imaš pa tako možnost, da Boga sprejmeš ali zavrneš, imaš POPOLNO pravico. Če pa kot odrasel veruješ, da je izvirni greh larifari, potem je tisto samo neškdoljivo umivanje glave in ti ne škodi. Ni nič. Je brezpredmetno.

Človek se ko odraste odloči sam ali bo hodil za Kristusom ali ne. In ti si dokaz, da katoliška Cerkev nikogar ne sili v krščanstvo. In drugi nasprotniki. Krst je samo pogoj.

Samo zdi se mi, da ti osebno nisi prepričan, da Bog zares ne obstaja in da je krst brezpredmetna zadeva.

Da te malo popravim. Šele ko so nemške enote zasedle državo so začele z ustanavljanjem lokalnega vodstva, ki je bilo sestavljeno iz domačih ljudi vodil pa jih je nemški častnik. Šele po okupaciji so nastale enote lojalne nacistom.
Če se sedaj ustaviva pri domobrancih.Nastali so iz vaških straž kot odgovor na komunistično nasilje v začetku vojne. A mi lahko poveš zakaj se te enote niso borile proti nemškim in italijanskim enotam , ki so zasedle takratno Slovenijo.Resda so Nemci uporabljali večinoma domobrance za zaščito železniške proge in objektov ob njej.Ne moreš zanikati sodelovanja z okupatorjem saj jih je le ta tudi oborožil.
Druga stvar so povojni poboji ki so jih izvedle partizanske enote.Verjetno ne bo nihče kazensko odgovarjal za njih upam pa da bom dočakal dan ko bo resnica z imeni in priimki prišla na svetlo.

Žalostno, ampak ravno okupator jih je oborožil, komunisti jih niso, saj je bil njihov namen pobiti vse intelektualce in zavedne Slovence.

Bi se kar sprijaznil z larifarijem, če me ne bi vlačili po evidencah in vodili kot člana RKC.

A si osebno zato kaj materialno ali moralno prikrajšan? A kje tebe osebno zato izpostavljajo, sramotijo, pritiskajo nate?

Kje vse vlačijo tebe in tvoje podatke za razne statistike, pa ti še na kraj pameti ni prišlo, da bi se zato pritoževal, a ne? Najbolj zanimivo pa je, da niti slučajno ne veš, kje vse se ti podatki porabijo in na kakšen način, morda celo za kaj proti tebi samemu, pa tega niti ne veš!! Zato ne govorit takih neumnosti. Če vere in Cerkve ne maraš, ju pač ignoriraj, ne pa da iz tega delaš melodramo.

Izgleda da je zdaj že kar v modi, pljuvati po RKC in vsem, kar je vezano nanjo.

Avtor: mina*
Datum: 19-03-07 14:52

Žalostno, ampak ravno okupator jih je oborožil, komunisti jih niso, saj je bil njihov namen pobiti vse intelektualce in zavedne Slovence.
———————————————————————————————–

A Partizani so pa orožje dobili kje???
Morda v Narodnem Magazinu z naročilnico podpisal jo je pa Rožman.
Okupator je oborožil belogardiste ker so se borili skupaj z njimi proti Partizanom,RKC pa je vse skupaj požegnala.

kaj ko bi se ,za spremembo, držali teme? Naslov pravi:?’zapravljivi
predsednik Drnovšek’ kar tudi je.

Vse kar leze in gre po zemljici slovenski prinaša okrog in kot kaže niti
ne pomisli,da bo vse tudi kasiral.V taki ali drugačni obliki.
Pa ne mi govort o neki hišici v Zaplani in njegovih mrcinah katerih vrlina ravno ni, kakšno skromnojedstrvo 🙂
Bolj me zanimajo dragi hoteli po katerih se potika,se je potikal,
zdravljenja v tujini ipd.

Tebe bi morali ob rojstvu včlaniti v zvezo komunistov, potem bi si imela kaj povedat…

A zato ker bi me za ušesa vlekli k rdeči maši? Ker kakor jaz vem, so bili neposlušni klicani na odgovornost. Če pa ti kljub krstu, ne živiš po cerkvenih zapovedih, se ti pa ni skrivil niti las. Je razlika?

Sploh ne razumem, zakaj po tolikih letih komunizma tak halo, če so te malo polili po glavi, ko še vedel nisi za svet okoli sebe. To je bil del tradicije naših staršev, ti se pa kot odrasel odločiš, ali se boš tega držal naprej, ali pa živiš po svoji vesti. Tako in tako, ne glede, kaj so ti starši dali, pa je za svoje odraslo življenje odgovoren vsak sam. Prepričana sem, da nihče od staršev ni s tem dejanjem mislil kaj slabega za svojega otroka – dal mu je popotnico za življenje, samo od njega pa je odvisno, kako jo bo uporabil. Sicer pa ni krsta izvedla na silo cerkev oz. župnik, ampak otroka starši prostovoljno prinesejo k krstu.

Sicer pa ne tvoj ne nikogaršnji krst nima nič opraviti s predsednikovo zapravljivostjo in novim razsvetljenstvom, čeprav se je že pozival tudi na krščanstvo z določenim namenom – hm, kako pa ve, kaj to sploh je, če je bil samo komunist, sedaj pa
razsvetlj(itelj?)enec?

Joj škoda, da si toliko star. Od velikega brata iz SZ…

Če še nisi opazila, se na tem forumu ne držijo tem, ampak vedno zajadrajo v čisto druge vode….

Saj ni nič hudega, nihče nič slabega noče, bla bla bla … who the **** cares!
Lahko je bazo članov graditi na dojenčkih, naj se lotijo namakanja polnoletnih, pa se jim niti vsak deseti ne bo pustil.

Datum: 19-03-07 14:52

Datum: 20-03-07 07:47

Če še nisi opazila, se na tem forumu ne držijo tem, ampak vedno zajadrajo v čisto druge vode….

Kdo že spreminja temo???????
Ali tole mina* ni tvoj post.?????
No je pa zelo lepo,da samo sebe kritiziraš.

Pa se ti to zdi prav, glede oborožitve namreč.

Samo da si ti čista in popolnoma nedolžna.

Kakšnih evidencah pa? Jaz sem že dolgo kristjan, pa ne vem, da bi bil v kakšni evidenci. Da sem opravil Sv.krst in druge zakramente, tistega se tako ne da izbrisati, ker so to dejanski dogodki, ki so se dejansko zgodili.

Potem pa me ni nihče več vprašal, če sem katolik, razen v JA in pri popisu prebivalstva in seveda ko je potrebno povedati ljudem, da sem katoličan. In tega me ni sram.

Posebne cerkvene evidence pa najbrž ni. Povej?

New Report

Close