Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek zaprosila za podaljšanje porod., odločbe pa od nikoder

zaprosila za podaljšanje porod., odločbe pa od nikoder

ej, punce (in redke izjeme fantov), čez teden dni se mi izteče porodniški dopust. ampak sem zaradi tega ker malčico vozim na fizioterapijo vložila prošnjo za podaljšanje porodniške. tu pa se je zapletlo.
takoj ko sem dobila od zdravnika vse potrebne papirje, sem po telefonu prosila delavko na CSD (CSD Tržič), če mi lahko po pošti pošlje obrazec. razlog temu je to, da ne živimo v Tržiču, in da mi z dvema otrokoma ne bi bilo treba hoditi tja, mi je “prijazna” gospa obrazec poslala na dom. ja, hvala ji za to uslugo. potem pa se je začelo… še isti dan sem izpolnjen obrazec priporočeno poslala nazaj. naslenji dan sem se želela prepričati, če je gospa le-to prejela. na žalost ni bila dosegljiva, vendar so mi v tajništvu zagotovili, da je pošta prispela in da jo bo omenjena gospa dobila v roke takoj ko se vrne s terena. ker pa so me prijateljice že prej opozorile, da so v Tržiču vedno težave pri teh zadevah, sem naslenji dan klicala še enkrat. in glej ga zlomka: gospo sem sicer priklicala, vendar moja pošta še ni prišla do njene mize. in me je gladko odslovila češ, nič ne morem, ker obrazca ni. in še dodala, da ima po ZUP-u pravico 30 dni opraviti s to zadevo (čeprav sem ji že prej razložila,da sem na tesnem s časom za oddajo prošnje). poleg tega mi je prev nesramno dodala, da mi je že gospa v tajništvu povedala, da so pošto dobili in da naj pač ne kompliciram. tu mi je pa prekipelo in sem klicala direktorico in ji razložila situacijo. ona je bila zelo prijazna in obljubila, da bodo takoj sporočili podatke komisiji v Koper, ampak da imajo težave z računalnikom oz. strežnikom. ja, slučajno se malo razumem v te stvari in ni me mogla prepričati, da imajo težave od četrtka, z njo sem pa govorila naslenji teden v torek!!! no, kakorkoli – še do danes, pa je od tega cca 3 tedne ni odločbe komisije. in jaz naj bi šla naslednji teden v službo! spet bom znorela, če ta teden ne dobim odločbe. le kaj mislijo te “gospe” na CSD? a nas imajo res za norce? ali smo res “premajhen problem” – kot mi je “gospa” še dodala po telefonu (“a veste, da imamo cel kup večjih problemov kot je vaš”)? res ne vem! bi jo dala delat v fabriko na normo, pa bi znala ceniti in opravljati svoje delo kot se šika!!!!
lep dan in srečno

Ja imaš prav! Tudi v Škofji Loki se na CSD obnašajo tako, kot da so bogovi. Ja, prav rad bi jih dal na normo delat v kakšno tovarno.

LP

Koliko prej pa si poslala obrazec? Ker moras prosnjo oodat vasj mesec pred iztekom porodniske!

obrazec poslala takoj ko sem dobila vse potrebne izvide in priporočila od zdravnika. prej nisem mogla, ker je malčica šele takrat imela kontrolo pri ortopedu!

Hm! Temu se reče BIROKRACIJA! In ža je je vedno več!

naj se ti ugodno reši

lp m.

Tudi jaz sem imela oz. še imam probeme s CSD Tržič. Samo vztrajaj in jih kliči. Pri meni so za porodniško nekaj zamutili, jest sem prepozno opazila in potem dobila odgovor, da moram jest zakone poznat. Halo! Zakaj pa so tiste mične gospe potem sploh tam, če ne zato da ti povejo kaj ti pripada. Samo jest sem težila, pa težila, pa na ministrstvo klicala in končni rezultat je bil meni v prid.

Če nisem preveč firbčna, lahko poveš kakšna je težava, da hodite na terapijo. Mi namreč tudi, pa tudi mislim poslati prošnjo.

New Report

Close