zaprt nos in zloraba operila
Izpirajte si nos s čim večjo količini fiziološke raztopine…polovica jogurtnega lončka (180 g), tretjina kavne žličke jedilne soli in navadna voda (katerakoli, samo klorirana ne, ker bo nos še bolj razdražen). Nos v lonček in potegnete raztopino, da gre skozi usta nazaj ven. Najboljše, da to delate nad lijakom..mogoče vam bo nagravžno na začetku. Lahko dodate tudi več soli (kot da ste na morju), ne bo nič narobe. Prej omenjena 1/3 pomeni približno izenačitev s koncentracijo soli v naši krvi…kar je nujen pogoj, da nas v nosu ne bo peklo…
Redno izpirajte po uporabi kapljic ter pri spravljanju cvetnega prahu in ostalih nečistoč iz nosne votline.
lep dan
mogoce se ena zadeva, ki sem jo jaz dozivljal.
Celo mladost sem imel en nahod za drugim, to je pripeljalo do tega, da sem dobil polipe v nosu, ugotovilo pa so tudi, da se alergicen na prah. No in sem zacel delati na tem… odstranil vso volno, tepihe,… in bilo je malenkost bolje, vendar se dalec od dobrega stanja. Naslednji korak je bil, da sem odstranil se neke afriske roze, kar je bil se en korak naprej, ampak nos je se vedno imel probleme. Nato sem zvedel, da tudi mlecni izdelki povzrocajo zamasitev, no in zmanjsanje je se za en korak izboljsalo stanje. Na koncu sem ugotovil, da sem bil alergicen na staro omaro (verjetno na kemikalije v iverki). No in ko sem vse te korake naredil, sedaj nimam vec problemov. Je pa tako, da se je vsaka sprememba zacela poznati po enem ali dveh tednih. Lp
Kaj pa vem – meni je pomagal izdelek na sliki: Slika iz spletne lekarne
Je na voljo v osnovni obliki, kdor pa ne mara kamilice in mentola (predvsem ta lahko na samo nosno sluznico pri nekaterih osebah povzroči preobčutljivost). Pač izdelek je takšen, da takoj ne steče iz nosu v usta (kjer ga pogosto lahko tudi začitiš) pač pa vsebuje neko gostilo, ki povzroči, da se izdelek obdrži na predelu, kjer si ga pač nanesel.
Tomaž
Vem, da je tema že stara, mogoče pa le pade še kak nov nasvet.
Tudi jaz že tri leta ne diham (hehe, ko je nastala tema, sem dihala odlično!).
Bila sem prehlajena, prehlad se je vlekel, z njim uporaba Operila in potem sem padla v začaran krog…
Nisem prehlajena! Nisem alergična! Nos se mi zamaši, če me zebe in zvečer, ko grem spat. To je to.
Uporabljam različna sredstva za odmaševanje, Operil sploh ne, Olynth-ha, SeptaNazal in Nasic. Menjam. Da sploh diham.
Kar se inhalacij in izpiranja tiče, meni to nič ne pomaga, še hujše mi je. Izpiranje nosu me totalno zabaše, da še nekaj ur ne morem dihat, inhalacije tudi, le malenkost manj kot izpiranje. Torej to sploh ne pride v poštev.
Je kdo rešil ta problem? Kako?
Ah ja,, tale nos.
Imela vso pomlad samašeno samo eno nosnico. Tam imam malo ožji del pri vrhu(rtg slika pokazala).
Poleg tega, da sem alergična na cvetni prah.
Ampak letos je bila norišnica. Nasalyn, ki je tudi pri alergiji kao uredu, mi je naredil dodatno razdraženje nosa, saj je notri meta in evkaliptusovo olje.
Par Olynthov sem porabila ;((((. Seveda si dodatno štalo naredila.
Fiziološka ni pomagala ;((. Ne vem, zakaj jo tako hvalijo ?
Potem sem naredila črta vsemu temu za nos.
Kupila Sinupret tablete. Dva dni spanje trpelo, zaradi zamašenega nosa. A nisem popustila- nič več škodljivega Olyntha. Po dveh dneh jemajna Sinupreta se je začelo odpirat, tekel izcedek ven.. jemala sem en teden(ena škatlica), mogolče bi morala dva. Skratka, odmašilo se mi je. Čez dan je super, ponoči se mi zna ta ožja nosnica spet malo zaštopat, a ni panike. mogoče bi pa res morala še eno škatlico pojest. Ali je pa res kriv ožji prekat pa se mi zato ne čisti dobro.
To je pa problem okolje v katerem bivaš.Na zaprt nos vpliva ogromno dejavnikov.Kot je slab,suh,plesniv,… zrak.Nevem zakaj zloraba Operila,ker najbolj varna je domača priprava fiziološke raztopine,vlaženje zraka,prezračevanje,gibanje,…[/quote]
Mogoče res, ni pa nujno, ker pri nas nimamo ne slabega zraka, ne vlažnega, ne suhega, še selili smo se vmes, zračimo redno, veliko sem tudi zunaj… Edino klima, ventilacija v avtu, to vidim, da me moti in mi zapre nos, vse ostalo ne vpliva, razen mraza, ko me zebe in ležečega položaja.
Imela enak problem…ni druge,kot reskirat par noči brez spanja in potem se nos čudežno odpre. Vsekakor ob naslednjem prehladu ne poseči po operilu oz.podobnim izdelkom,ker se zgodba ponovi.
Vsak farmacevt, ki mu omenim navlečenost na operil, potrdi, da je to zelo pogosta zgodba in svetuje, čim dlje od teh pripravkov.