Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zaprta 6 mesečnica

Zaprta 6 mesečnica

Zdravo!

Spet jaz 🙂 Zanima me kaj naj dajem jesti moji 6 mesečnici ki je zelo zaprta in res težko kaka.
Vem da banan, korenja in riža nesmem dati ker zapira.
nimam sploh nobenih idej, skozi ji pa jabolčka, krompirja, bučke in cvetače pa res ne moram dajati. prosim za kak predlog.
lp

Skuhaš jabolčni kompot s slivami. Sicer jih že lahko je, učinkovalo pa bo tudi, če jih prej pobereš ven in ponudiš samo speštana jabolka v kompotu. Sveža jabolka tudi zapirajo (ko postanejo rjava).

živijo.
podobno je bilo pri nas, pa sem mu dala par žličk LCA JUNIOR jogurta vsak dan in se je stvar znormalizirala. zdaj redno kaka vsak dan ob skoraj isti uri. probaj.srečno.

Ne dajaj ji svežih jabolk. Verjetno ji naribaš in preden jih otrok poje so rjava in zapirajo. Enak problem sem imela sama pri sinu. Dokler ne bo malo večja, ji jabolka raje pripravljaj v kompotu kot je predlagala WXY. Poskusi tudi s kivijem.

res je da kuhana jabolka in hruške še posebej pa slive odpirajo. Najbolša pa je slivova kašica ki jo dobiš od Hippa pa tudi Fruktal sem videla da jo ima, lai ppa slivov sok od Hippa. Velik Merkator vem da ga ima, povsodga pa ne dobis. Mi smo imeli vedno doma na rezervi slivov sokec. Vcasih pomagaji sladkane kamilice z dodanim janežem.

Skuhaj kompot iz suhih sliv, zmiksaj (jaz potem še precedim čez gosto cedilo, da ne ostane preveč lupine) in ponudi kar tako ali pa dodaj malo rižka, če ima rada bolj goste kašice.
Zadeva deluje :))))

New Report

Close