Naslovnica Forum Starševski čvek Zaprtje foruma Srednja leta

Zaprtje foruma Srednja leta

Zdravo Primož,

Na forumu “Srednja leta” se je izgleda nekaj “vzgalo” in ti si ukrepal kot pravi gasilec, saj te ni bilo tam, ko je zagorelo, prisel si pa na tlenje in to te je strasno razjezilo. Tudi jaz sem zalosten, vendar zaradi tega, ker se ti nisi mogel obvladati. V jezi se nic pametnega ne pove in ne naredi in tudi ti nisi verjetno izjema. S svojim postopkom si me spomnil na kaplarje v pokojni JNA, ki so vedno kaznovali cel vod, ce je kaksen posameznik kaj vspicil. Pri nas takrat ta metoda ni delovala in nismo nikogar “cebovali”, zato dvomim, da bo pri tebi drugace. Zakaj nisi navedel konkretnih vzrokov in tem, ki so povzrocila tvoj bes? Predpostavljam, da si prebral temo ” “Kje je forum”, kjer si nas imel priliko vecino spoznati in videti kako razmisljamo in dihamo. Namesto, da bi rekel; osebe pod temi in temi “nicki” so presegle prag tolerance, ki jo dopuscam …, zato… ali kaj podobnega, ti kot kak politik na splosno nekaj bluzis o nasih frustracijah in neumnostih ter s tem obnasas enako kot mi.
Kako naj vemo, kdo od nas je se normalen, pa ce se se tako gledamo v “spegu”, ce ni kriterijev? Osebno se ne pocutim prav nic odgovororen za toliko gorje na svetu!
Ko te bo minila zalost, se enkrat preberi svoje razglabljanje ob zaprtju foruma in pomisli ali nisi vseeno morda vecini sodelujocih napravil krivico! Se pa povsem strinjam s tabo, da zadosti žalosti drugje po svetu, zato nam pusti veselje vsaj na forumu. Na vprasanje zakaj moramo biti tudi mi takšni, je moj odgovor: ker smo navadni ljudje. Tudi Bog bi zelel, da bi bili boljši. Da te spravim v boljso voljo, ti prilagam eno molitev:

Oce nas, Veliki Moderator,
Ti, ki nam dajes in jemljes,
barvo, obliko in ime,
ki bi nas rad vse enake, enake, enake,
kot stroje po svoji podobi.
Ti, ki si prepovedal trnova stebla,
ker so se tvoje roke
zbodle na trnu,
POVEJ
Kam naj rasejo zdaj
bolecine akacij?
(svobodno povzeto besedilo po Kajetanu Kovicu – Ocenas),

Toliko in brez zamere,
Pepi

Pepi

vidis, tole je pa malo bolj normalna debata. Ce bi vsak na tak nacin izrazil svoje razmisljanje, bi bilo vse v redu, ce pa si bodo ljudje grozili med seboj in to na mojem forumu, pa na zalost tega ne morem dovoliti. Ali je prav ali ne, bo moral vsak razmisliti zase, trenutno pa nimam časa, da bi se z vsakim posebej pogovarjal, kaj dela prav in kaj narobe. Neka uredniška politika mora biti in sem jo povedal že ničkolikokrat.

Sovraštva in groženj ne prenašam. Da se bo moral nekdo bati, ko hodi bo BTC, ke r bo videl strah, naj se boji za jajca…ipd.

Sploh pa ne razumem nekaterih, ki mislijo, da sem jim vzel kruh. Saj ni samo ene trgovine v Sloveniji.

Ne vem če veš, da od začetka tega foruma sploh ni bilo, portal je medicinske narave in namenjen odgovorom in vprašanjem, ter pomoči bljižnim. To je bilo odprto izključno na željo uporabnikov ZDRAVSTVENEGA PORTALA.

Malo se bomo vsi umirili, počakali potem pa povedali, da je naslov foruma:

So trenutki, ko smo srečni, ure, ko smo zadovoljni in dnevi, ki jih moramo živeti – vprašajmo, svetujmo, poklepetajmo o sebi in o vsem …

In sedaj povdarjam, poklepetajmo in se ne pluvajmo.

Ne bom našteval vseh razlogov zakaj, če bi želeli odgovore, bi se lahko zopet pregovarjali, ampak če bi bili vsi komentarji taki kot je bil tvoj, ne bi bilo nobenih problemov in prav vsi bi se udeleževali debat, čim pa se začnejo neumnosti , grožnje in poniževanja, pa tako je.

Pepi še enkrat hvala za komentar, mogoče bo kdo razbral, da tudi iz nestrinjanja pride do dobre debate.
Jutri bo pa zopet odprto 🙂

Primož

Pa misliš, da jih bo pamet srečala oz. da bodo nehali ? Dvomim.

Že pripravljam nov forum za norčije, ostali pa naj ostanejo tistim, ki želijo bolj resno debato.

Mislim,d a je že preveč ljudi pa bo potrebno narediti malo selekcije. Mladih ni več toliko gor in so kar naenkrat prileteli vsi na srednja leta. Bomo dodali novega, ki pa v začetku namenjen, vsemu kar srce poželi.

Se mi zdi, da je forum srednja leta najlepša leta, predober za vsakršno neumnost.

Bomo vidli

primož

Držim pesti Primož, da ti bo uspelo. Nostalgija za starim forumom ‘Srednja leta …’
je res prehuda. Hvala za trud.

LP,Kaja

Res je Kaja,

tudi jest bi rad, da se vrne stara debata nazaj. je bila tako prijazna in pozorna. Nostalgija!!

primož

Vesel sem, da se na koncu strinjava, ker tudi jaz ne maram sovrastva in grozenj. Razzalostilo me je le, ko si nas vse postavil v isti kos. Mislim, da bi registracija “nickov” dvignila konstruktivnost debat, brez kresanja isker pa najbrz ne bo nikoli slo. Tudi meni se zdi obstojeci forum malo premlad, ker sem mislil, da se srednja leta zacnejo tam okrog stirideset, ha, ha, zato pozdravljam idejo o novem forumu za norcije. Portal je resnicno odlicen in vec forumov spremljam ze dalj casa, ceprav se v debate prej nisem vkljuceval., razen pred meseci na Ireninem zdravstvenem forumu, kjer sem sodeloval z polnim imenom. Tudi jaz se ti zahvaljujem za ves trud, ki ga vlagas in ostani tak se v naprej.
Lep dan
Pepi

Pozdravljeni !

Oglasam se , ker sem bila omenjena med rusitelji tega foruma.
Na te strani sem zasla , ker sem potrebovala medicinsko pomoc in nasvet . Torej tocno to , za kar pravite , da je bil forum ustanovljen. Po prebiranju raznih tem se mi je zazdelo , da je forum namenjen tudi izmenjavi mnenj , pripovedovanju vsega , kar se je komu lepega zgodilo , komentiranju trenutnih politicnih dogodkov in konec koncev sklepanju novih znanstev. Kaze , da sem narobe razumela. Ko sem se zacela oglasati , potemtakem nisem samo jamrala , ampak sem takrat , ko sem bila mnenja , da je to v moji moci , dala tudi kak nasvet ali skusala koga potolaziti.
Nasprotno pa se zelo dobro spomnim , da je bil odziv t.i.prvotnih obiskovalcev foruma na mojo prosnjo za pomoc zelo slab.Prav nihce od tistih , ki mi ocitajo destruktivnost , norcevanje in ceneno duhovicenje, se takrat ni oglasil. Nasprotno pa je bil odziv na lahkotnejso temo zelo velik.
Tako se zdaj po eni strani cutim krivo , ker sem pripomogla k zaprtju foruma , po drugi strani pa sem tudi malo uzaljena, ker nas vse mecete v isti kos.Nikakor ni bil moj namen poceni in plitvo duhovicenje pac pa polepsati dneve sebi in drugim !
Za vse neprimerne besede in poste se iskreno opravicujem , prizadetost pa ostaja !
Lep pozdrav !
Andrejka

Pepi

prebiram sedajle, vse vpise na srednjih letih, ki se niso objavili, kritike in prepričevanja vseh vrst, ampak je vsaj z normalnim tonom napisano, pravzaprav zelo pošteno in dobro. So pa vmes spet nekateri, ki morajo takoj povedati, kakšno besedo na k…in p…. Takemu pač ne moreš pomagati. Zato še enkrat poudarjam, večina vas je v redu, zelo nad povprečjem, ampak kaj ko se vedno najde nekdo, ki rad zagreni življenje drugim.
Tudi Nicki bodo stalni, samo del aje toliko, da ne utegnem vsega narediti naenkrat.
Delam tako kot se mi v tistem trenutku zdi najbolj potrebno.

Pepi, taki kot si ti lahko kar več sodelujejo na debatah, pa čeprav se ne bi strinjal, ker znaš to nestrinjanje povedati in obrazložiti.

Lep pozdrav

primož

Andrejka,

ostani takšna kot si. Nihče te ne obtožuje. Občudujem tvoj optimizem in veselje do življenja. Ko bi bili vsi taki, bi bil svet prekrasen. Debata med tabo, Hubertom in Marijo je bila tako enkratna, da mi bo ostala vedno v spominu. Kako ste nizali misli o ljubezni in odnosih moški-ženska.Res sem z užitkom brala in tudi veliko odnesla od tega. Pa tista Oči – zrcalo duše. Dan za v Pratiko. Kaj takega pa še ne. Zato ti pravim – ne daj se, ostani takšna, z usnjenimi hlačami in čudovito hčerko, na katero si tako ponosna .

Drži se in ne se jezit, Kaja

Andrejka

nihče nima pravice nobenega omenjati za kakršnokoli rušenje, razen mene. Jaz pa nisem omenil nikogar. Tako, da ti ni potrebno biti žalostna, nič nisi kriva, priznam pa še to, da ne morem prebrati vseh sporočil, ampak poizkušam, videti kakšna je energija debate in ko mi ni všeč ta energija, je potrebno nekaj narediti.

Forum ne bo zaprt, samo še novega bomo odprli. Da pa vsi vidijo, da se nekaj dogaja, ga en dan ne bodo mogli uporabljati razen za branje. Jutri bodo vsa sporočila, ki ste jih napisali objavljena.

Na novem forumu…..kaj naj recem…karkoli 🙂

Andrejka, ti kar piši brez problema.

primož

(Prepisan uvod v temo Svoboda govora s foruma Mladi… )

Ja, ja, ko pride človek v srednja leta, je pa res konec zajebancije. To smo na naši Akademiji ves čas trdili. No, pa k malo resnejši zadevi. S tem, da je Primož začasno ukinil forum srednja leta, se deloma strinjam, deloma pa ne. Strinjam se, da mora biti določena “uredniška politika”, ki jo ohranja moderator, v našem primeru Primus Nostrus.
Če malce pobrkljate po drugih forumih, je zadeva nekje še bolj omejena. Na Hujšanju, npr. se Goran sam odloči, kdaj in koga bo spustil na forum in katera sporočila bo objavil. Če pa je objavljeni forum splošen (malce kramljajmo o vsem mogočem…), potem si pač človek predstavlja, da se bo kramljalo o vsem mogočem. Če bi bil poudarek foruma na PROBLEMIH srednjih let, potem je seveda zaželjeno, da se oglašajo tisti, ki probleme imajo, ali jih želijo reševati. Če pa so teme splošne in prepuščene širši javnosti, potem se je seveda treba sprijazniti, da ta “širša javnost” pove svoje kakor se ji pač zdi. Obstaja svoboda govora (v gostilni, med prijatelji, na forumih…) in nesvoboda govora (v vojski, cerkvi, šoli….), kjer moraš biti tiho. Javnost smo pa mi vsi, od najbolj simpatičnih do najbolj trapastih bitij, od pismenih do nepismenih osebkov, od Slovencev, Bosancev, Hrvatov, Muslimanov, Američanov, Talibanov, Eskimov, Pingvinov, Vizigotov, žensk, moških, mozoljastih pubertetnikov, slavnih in spoštovanih Akademikov (ti so največje face), itd, itd…. Če je svoboda govora, velja za vse. Francoski filozof Voltaire je rekel: Nikakor se ne strinjam z vami, vendar se bom vse življenje boril, da boste lahko povedali kar mislite.
Mislim, da je ravno svoboda govora največja kvaliteta teh forumov. Seveda pa je tudi ta svoboda omejena z nekaterimi osnovnimi človeškimi potrebami in mislim, da je imel Primož ravno to v mislih, ko se je razkuril. Če smo, npr. med prijatelji ali v gostili, zmožni normalnega dialoga, je dovoljeno vse, če se pa začne nekdo grdo obnašati (žaliti, se pretepati, pljuvati okoli sebe), se zadeva seveda neha. Isto je s forumi. Dovoljeno je vse, vendar v okviru človekove srčne kulture, dostojanstva in tolerance. Res pa je, da je ta toleranca različna od človeka do človeka. Če se jaz pogovarjam z nekom in mu razlagam argumente, on pa me potem pošlje v k…. in zmerja s kretenom in butlnom, mi je to po svoje všeč. Zato, ker vem, da nima protiargumentov in da s tem, ko se spravi name, kaže svojo nemoč. Nekoga drugega pa take žaljivke verjetno prizadenejo in potem vrne z isto mero in fight (barufa, prepir, auf bix) je tu. Mene recimo, najbolj prizadenejejo slaboumni izpadi, namenjeni drugim ljudem (sovražim te in te ljudi, pobil(a) bi vse muslimane, zame so ti in ti nižja rasa….)
Zato pa si pametni ljudje izdelajo merila, ki naj bi se jih držali. V širši družbi se takim merilom reče Ustava, ki določa, kaj se sme in kaj ne. Predlagam da si tudi mi, na teh forumih izdelamo neke vrste merila, kaj lahko in kaj ne in kdor se pač tega ne bo držal, ga obsodimo na deset let prisilnega dela v kamnolomu.
Zato smo na Akademiji za seksološke raziskave izdelali :

USTAVO FORUMOV SREDNJA LETA IN MLADI O SPOLNOSTI (delovni osnutek – vsi dodatni predlogi zaželjeni)

1. člen

Na forumih so vsakomur zagotovljene enake človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj ali katerokoli drugo osebno okoliščino. Vsi na forumih so enaki.

2. člen

S to ustavo določene človekove pravice in temeljne svoboščine je izjemoma dopustno začasno razveljaviti ali omejiti v primeru hujšega nespoštovanja.

3. člen

Zagotovljeno je spoštovanje človekove osebnosti in njegovega dostojanstva na vseh forumih in temah, ne glede na vrsto in intenzivnost debate. Prepovedno je vsakršno verbalo nasilje nad osebami, s katerimi se ne strinjamo in ki nam gredo potencialno na živce.

4. člen

Vsakdo ima pravico, da si prosto izbira forume, da zapusti forume in se vanje kadarkoli vrne.

5. člen

Zagotovljena je nedotakljivost človekove telesne in duševne celovitosti, njegove zasebnosti ter osebnostnih pravic.

6. člen

Zagotovljena je tajnost in anonimnost vpisov. Zagotovljeno je varstvo osebnih podatkov. Prepovedana je uporaba osebnih podatkov v nasprotju z namenom njihovega zbiranja.

7. člen

Zagotovljena je svoboda izražanja misli, govora in javnega nastopanja, tiska in drugih oblik javnega obveščanja in izražanja. Vsakdo lahko svobodno zbira, sprejema in širi vesti in mnenja.

8. člen

Vsakdo ima pravico, da svobodno izraža pripadnost k svojemu narodu ali narodni skupnosti, da goji in izraža svojo kulturo in uporablja svoj jezik in pisavo.

9. člen

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Protiustavno je vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

10. člen

Miškolinu se zagotovi trajno financiranje iz državnih virov ( 🙂, he, he)

Miškolin,

če bi bila vsa sporočila taka, ne bi bilo nikoli problemov, povemo svoje nestrinjanje, podkrepimo z argumenti in to je to. ne pa ……saj veš kaj.

Ampak statut mi je pa všeč, razen 10 člen prva beseda, bi jo moral zamenjati z Primož

🙂

primož

Bravo Miskulin. Nisem vedel, da znas biti tudi tako zelo resen. Vedno znova me preseneca tvoja konstruktivnost, ki je pretkana z duhovitim humorjem. Vidim, da si napisal krasno ustavo. Imam pripombo na tretji clen, ki bi ga moral tako konkretizirati, da bi ga razumeli tudi tisti, ki namesto argumentov zacenjejo posiljati ljudi v razne spolne organe. Drugace pa cista 10.
Drz se,
Pepi

Čau, Primož!

Boš ti videl zdaj drena na tem norčavem forumu, ki ga obljubljaš.
Vsi mi stari kozli bomo navalili tja, na srednjih letih pa pustoš.

Nekje pač moraš kvasiti tudi neumnosti….se pa strinjam, da brez žalitev in da nivo ne sme pasti pod kritično točko.

Alegra

na tem forumu, kolikor ti srce poželi neumnosti

Primož