Zaprtje in LINEX tablete
LINEX po moje URAVNAVA (so mlečnokislinske baketrije). Je pa res, da smo jih tudi mi do zdaj uporabljali le pri driski in nimam direktne izkušnje.
Moj predlog pa je:
Mojega kroničnega zaprtja je bilo konec, ko sem začela jesti laneno seme. Nobenih stranskih učinkov, nobenega šraufanja, samo lepo uravnana prebava. Lahko ješ zmletega ali nezmletga. Je prav poceni, jaz ga kupim v drogeriji DM, pakiran pol kile stane okrog enega eura. Te pol kile imaš kar za nekaj tednov. Jaz vzamem vsak dan eno veliko žlico semena, ga poplaknem z 2 dcl navadne vode in to je to. Vztrajaj nekaj dni (3 ali 4), GOTOVO bo rezultat. Ker nima okusa, ni nobenih težav.
jaz sem bila pred leti že skor odvisna od odvajal, ker sem imela hemeroide, pa zaprtje po 10 dni..in donat pa suhe slive ipd ni imelo efekta…ampak, laneno seme, eno žlico, lahko v jogurtu, ali kaki sadni kaši, pa pomaga, res…sem ga jedla kako leto…sedaj pa že več kot leto nič..pa laufa odvajanje vsak dan..linex je pa proti driski, definitivno..smo ga jedli pri rota virusu..