Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zaprtje in LINEX tablete

Zaprtje in LINEX tablete

Stara sem 45 let in kronično zaprta. Blato odvajam samo na vsake 3-4 dni.

Na internetu sem našla LINEX tablete, ki se dobijo brez recepta.

Imate kakšne izkušnje, kaj pomaga???

A niso linex proti driski???
A pomagajo tudi pri zaprtju? Drugače, nam pomagajo, ampak nas zaprejo 🙂

Ja, Linex so tablete, ki povzročajo zaprtje in so proti driski. Se jih da dobiti tudi brez recepta, se mi zdi.
Kaj pa če piješ Donat?? Baje pomaga. Meni je, ko nisem mogla kar tri dni odvajat blato.

LINEX po moje URAVNAVA (so mlečnokislinske baketrije). Je pa res, da smo jih tudi mi do zdaj uporabljali le pri driski in nimam direktne izkušnje.

Moj predlog pa je:
Mojega kroničnega zaprtja je bilo konec, ko sem začela jesti laneno seme. Nobenih stranskih učinkov, nobenega šraufanja, samo lepo uravnana prebava. Lahko ješ zmletega ali nezmletga. Je prav poceni, jaz ga kupim v drogeriji DM, pakiran pol kile stane okrog enega eura. Te pol kile imaš kar za nekaj tednov. Jaz vzamem vsak dan eno veliko žlico semena, ga poplaknem z 2 dcl navadne vode in to je to. Vztrajaj nekaj dni (3 ali 4), GOTOVO bo rezultat. Ker nima okusa, ni nobenih težav.

Linex je proti driski.
Parkrat po dva deci donata na ex, ne boš več zaprta.
Donat pomaga tudi pri čiščenju pred kolonoskopijo.

jaz sem bila pred leti že skor odvisna od odvajal, ker sem imela hemeroide, pa zaprtje po 10 dni..in donat pa suhe slive ipd ni imelo efekta…ampak, laneno seme, eno žlico, lahko v jogurtu, ali kaki sadni kaši, pa pomaga, res…sem ga jedla kako leto…sedaj pa že več kot leto nič..pa laufa odvajanje vsak dan..linex je pa proti driski, definitivno..smo ga jedli pri rota virusu..

Da se prebava dolgoročno uredi pomaga tudi veliko zelenjave in sadja, stročnic, tekočine, gibanje in masaža trebuha. Verjetno pa to že itak veš. Poleg lanenega semena in seveda donata v akutnih primerih pomaga grenka sol (dobiš v lekarni).

Donat, DOnat, Donat
Za zaprtje je njihovo priporocilo: na tesce 3-8 dcl toplega Donata spiti na hitro in to delati 5 dni, potem prekiniti 2 dni in naprej v tem ritmu.

New Report

Close