Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek zaprtost in napihnjenost

zaprtost in napihnjenost

že v naslovu… kaj proti temu, kaj uprabljate, napišite svoje izkušnje

lp

O ja – težava današnega časa … stavim, da imaš “sedečo službo” ali pa tak življenjski stil.
Meni pomaga Algea in kak probiotik (zadnje čase jemljem ErceFlora dua, razni jogurti lakho naredijo še več škode zarad sladkorjev), no pa kak kefir je tud fajn.
In telovadba – bolj prestavljaš tisto črevesje, lažje bo kaj pognalo naprej 😉

No, lahk so tud kaki bolezenski vzroki – tist bi blo pa na kak specializiran forum na MONu za vprašat.

LP!
Ajda

LANENO seme

Dajte mi nekaj razložit okoli tega lanenega semena. Jaz si ga sipam v jogurte in kosmiče, pa ne zaradi prebave, ker imam urejeno, ampak ker sem slišala, da je ful zdravo in vsebuje blazno koristne maščobe. Pa mi nekaj ne gre skupaj, namreč, ko grem na sekret, opažam (sem pač ena tistih, ki na hitro pogledajo “pridelek” : ), da ostajajo semena cela in nedotaknjena. Kako potem lahko torej telo sprejme kakšne koristne snovi iz semena?

jaz sem rešila to težavo, po nasvetih iz SČ; sem bila zabetonirana:(

v probiotični jogurt namočiš laneno seme, ovsene kosmiče, nekaj časa mora stat, da lan postane sluzast (tudi sedaj ko nisem zaprta – mi paše)
zvečer namočiš 3-4 suhe slive v 3 dcl vode in zjutraj na tešče spiješ (tole sem pila 3-4 tedne)
kiwi

ne jem kruha oz. majhne količine, katerega sama spečem (se mi zdi, da se ti trgovinski kar zlepi, še posebej žemlje iz mercatorja)
ne jem mleka oz. kdaj pa kdaj (1 x na teden), včeraj sem probala, pa sem imela krče
zdaj, ko nisem več zaprta, na tečše spijem 3 dcl mlačne vode

nisem več napihnjena, če se pa pregrešim, pa sem kot v 6 mesecu noseča

http://med.over.net/forum5/read.php?151,5882887,5883101#msg-5883101

Isto kot pravi “zaprta”. Meni poleg naštetega zelo pomaga gibanje. Vsak dan tečem 45 minut in s sprebavo nimam nobenih težav.

http://med.over.net/forum5/read.php?43,6073777

Dajte mi nekaj razložit okoli tega lanenega semena. Jaz si ga sipam v jogurte in kosmiče, pa ne zaradi prebave, ker imam urejeno, ampak ker sem slišala, da je ful zdravo in vsebuje blazno koristne maščobe. Pa mi nekaj ne gre skupaj, namreč, ko grem na sekret, opažam (sem pač ena tistih, ki na hitro pogledajo “pridelek” : ), da ostajajo semena cela in nedotaknjena. Kako potem lahko torej telo sprejme kakšne koristne snovi iz semena?[/quote]

Iz celega semena bo koristno samo to, da ti bo pospešilo pasažo skozi črevesje. Koristnih snovi iz semena ne moreš dobit, saj je celo in ti v črevesju nimaš niti encimov niti mikroorganizmov, ki bi ta cela semena razkrojili in bi iz tega lahko dobila koristne snovi… Torej, potemtakem moraš uživat semena, ki so zmleta ali pa jih zgrizt… Le na tak način bodo tudi hranljiva.

******************* flo ********************* [img]http://shrani.si/f/2/12B/5r2DR1v/ezgifcom-resize.gif[/img]

Spijem mlačno vodo zjutraj na tešče, telovadim, pojem veliko jabolk (tudi najbolje na tešče) ter veliko surove zelenjave.

Samo, če se držim vsega tega, imam redno prebavo. Čim kaj izpustim, se že zaštopam.

edina zadeva ki meni uredi prebavo je sadež KIVI-ja…

New Report

Close