Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek zaprtost-portalak sirup

zaprtost-portalak sirup

A je portalak sirup odvajalo, ki se ga črevesje navadi ali ga je v redu tu in tam vzet? Imam že nekaj let grozne težave z zaprtostjo, ko se mi ustavi, ne pomagajo nobeni domači pripravki ne donat ne nič, je treba kakšno odvajalo. Portalak sirupa še nisem sprobala.
Če je kdo imel kake hude težave z zaprtostjo in jih je uspel rešiti, bi bila zelo vesela kakšnega nasveta.
Zdravstveno ni nič narobe – kolonoskopija, rektoskopija, uz trebuha … vse ok.

Pojej več zelenjave in sadja. Sicer pa, pri nas doma uporabljamo proti zaprtju laneno olje. Vzemi nekaj žlic in boš takoj tekla na WC.

Pomaga psilium ali indijski tropotec.

Jemljem vsako jutro že dober mesec, pa se mi je prebava v tem času vseeno dvakrat za 3 dni popolnoma ustavila.

Pojem precej sadja in zelenjave.
A laneno olje te takoj požene? Da vem, da bom to preizkušala ko bom doma …

Suhe slive zvečer namoči v kozarec vode in pusti čez noč. Zjutraj spij in pojej slive.
Ponavljaj vsak dan in se ti bo odprlo. Moraš pa to vzdrževati. Če nehaš se spet vse ustavi.

Sem imala tudi jaz te probleme, zdaj sem pa uredila, in grem po 2x na dan, brez vsakega problema.

Zajtrk:
– banana, suhe slive in 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} kakav. Zmeljem v blenderju. Dodam žlico chia semen, indijskega trpotca in mletega prosa. Pustim čez noč. Včasih banano in kakav zamenjam za jogurt.
– za kosilo obvezno nekaj iz stročnic. Imam pa to srečo, da me stročnice ne napihujejo.

Na dnevni bazi veliko zelenjave in vsaj eno jabolko. Pa tudi pijem ogromno.

Moja mama je imela težave z zaprtostjo. Vse smo sprobali. Še najbolj so pomagale suhe slive, tako kot ti je ena gor svetovala. Zvečer namočiš…

Portalak seveda pomaga. Verjetno se ga ne navadiš, če ga ne vzameš večkrat na teden. Moja mama se ni navadila na portalak, oz. jemala ga je tri mesece in po treh mesecih je še vedno prijel. Vzela ga je pa 2 x tedensko.

Meni osebno pa najbolj pomaga pri zaprtju črna čokolada. Večino ljudi zapira, pri meni deluje kontra.

Jemljem vsako jutro že dober mesec, pa se mi je prebava v tem času vseeno dvakrat za 3 dni popolnoma ustavila.
[/quote]

Ste mogoče premalo uzivala tekocine, ker pise da je potrebno s psiliumom povecati vnos tekocine.

Ste mogoče premalo uzivala tekocine, ker pise da je potrebno s psiliumom povecati vnos tekocine.
[/quote]
Ja, to bi znalo bit, ker zelo malo pijem, če se še tako trudim, mi večinoma ne uspe spit več kot 1 liter dnevno.

probaj tako: topel donat na tešče – 2 dcl, potem pa eno pomarančo in kofe

Sedaj je čas črne redkve. Poišči jo, jej surovo v solati. Ti bo ščistila črevo.
Zapira pa gluten.
Iz prehrane ga izloči, tudi škrob in mleko.
Uporabljaj koruzo, oves, ajdo, proso, riž, tudi kruh peci iz teh sestavin z nekaj sode bikarbone.
Ter probiotični jogurt.

Ja, to bi znalo bit, ker zelo malo pijem, če se še tako trudim, mi večinoma ne uspe spit več kot 1 liter dnevno.
[/quote]

Ne, ker bo nastal v črevesju cmok. Glej post gluten zapira nad tem.
Zanesljivo uredi ne le prebavo in ščisti črevesje, pač pa dosežemo zopet potrebo po normalni količini hrane, ter normalno presnovo prepotrebnih snovi.

Sedaj je čas črne redkve. Poišči jo, jej surovo v solati. Ti bo ščistila črevo.
Zapira pa gluten.
Iz prehrane ga izloči, tudi škrob in mleko.
Uporabljaj koruzo, oves, ajdo, proso, riž, tudi kruh peci iz teh sestavin z nekaj sode bikarbone.
Ter probiotični jogurt.
[/quote]
50 let sem čisto v redu shajala z glutenom (in z vso drugo hrano), zakaj naj bi pa zdaj gluten začel delat težave?

Sirup je cist vredu, ampak tudi pri sirupu ti v navodilih pise, da moras popiti veliko tekocine. Torej, ce nimas medicinskega zadrzka (srcno popuscanje) potem se navadi vec pit in prebava se bo uredila.

Jaz imam podobne tezave. Vecina teh pripravkov in postopkov, ki delujejo pri drugih, ni imela pri meni nobenega ucinka. Verjetno je tudi psihicno – kadar sem v casovni stiski, sem vsa zakrcena in zaprta.
Deluje tudi kivi pred zajtrkom in kava ali pa magnezijev citrat iz dm – zvecer dve vrecki, ucinek je pa zjutraj.

Meni je pomagal pogret donat (do mehurčkov, ne zavret), 2 do 3 dl 20 min pred obrokom, 14 dni, da so stvari normalno stekle. Slučajno sem pa odkrila, da mi pomagajo tudi pikantni dodatki v hrani, tabasko npr. Zapirajo me banane, kruh oz. vse iz moke, mlečna čokolad, črna pa ne povroča težav.

50 let sem čisto v redu shajala z glutenom (in z vso drugo hrano), zakaj naj bi pa zdaj gluten začel delat težave?
[/quote]

Tudi jaz 50 let.
Nič te ne stane, le zastonj si dobila najboljšo info, v trenutku, sama sem porabila skoraj desetletje.
Ps. Pa še ščitnica mi je prehvaležna.
Sicer pa, tvoja rit in tvoje zdravje.

Tudi jaz 50 let.
Nič te ne stane, le zastonj si dobila najboljšo info, v trenutku, sama sem porabila skoraj desetletje.
Ps. Pa še ščitnica mi je prehvaležna.
Sicer pa, tvoja rit in tvoje zdravje.
[/quote]

Spreminja se telo, spreminja naše zdravje in predvsem se viša odstotek glutena v pšenici. Zato se lahko po določenem času začnejo težave. Če pa človek te težave vleče že dalj časa, pa je najbolj smiselno spremeniti prehrano.
Korenito, ker taka kot je, več kot očitno ne deluje.
Vedno so mi zanimivi ljudje, ki posegajo po kemiji, da pa bi prečrtali pšenico in sladkor v prehrani, tega pa niso sposobni.

Boš morala probat, ker marsikomu ne pomaga nič ali povzroča hude stranske učinke (recimo meni, ki razen bolečin, krčev in napihovanja, v 5 dneh nisem izkusila odvajalnega učinka). Nima pa efekta, kot si ga ti želiš – torej hitrega. Gre namreč za osmozno odvajalo. In glede na to, da ti ne pomaga ne indijski trpotec, ne donat, ne laneno seme, ne … ni ravno verjetno, da boš z učinkom zadovoljna. Se pa zadeve ne navadiš.

Dejte stran te sirupe, ker črevo samo polenijo. Treba je migat, veliko vode in žličko olja zjutraj in zvečer, da podmaže čreva. Najbolj pa pomaga masaža presredka, anusa (na wcju seveda, z wc papirjem, ne direkt z roko) in masaža trebuha krožno v smeri od desne navzgor proti levi na dol. Ženske imamo pa sploh čreva bolj zavita od moških, najbrž zaradi maternice..

No, tako meni ni pomagalo nič do normalnega odvajanja, dokler nisem izločila ves gluten plus še dobršno količino škrobnih hranil.
Začetni šok za telo je bil kar dovolj hud, ker je telo odvisno od glutena in OH v žitaricah, po nekaj dneh, tednih, pa je bil občutek naravnost neverjeten.
Gluten sem opustila zaradi težav s ščitnico in stalnim napihnjenim črevesjem, ne le s samim hudim zaprtjem, ki se ga ni dalo več odpraviti z ničemer.
Konstantna napihnjenost in občasne nore bolečine v trebuhu, nas prisilijo v drastične spremembe prehranjevanja. Škoda je le, da so take spremembe v telesu zelo počasne in se seštevajo, zato so pravi ukrepi tudi zelo pozni. Še posebno pri ljudeh, ki smo bili od malih nog vedno fit in športno, fizično aktivni.

Vsi trebuharji, tudi moški, izločite gluten, pivo, vnesite meso, brez kupljenih mesnih predelav, ter živila, ki se žvečijo. Črevesje se bo počasi in sigurno zmanjševalo, praznilo, trebuhi izginjali, z njimi kile! Naše zdravje in izgled pa zopet kot v dvajsetih letih!

Naš otrok je imel tudi probleme z zaprtostjo, občasne krvavitve. Probali smo cel kup enih pripravkov, tudi Portalak ( sam cukr ), pa ni nič pomagalo.
Potem je neka pediatrinja predlagala Macrobalans. To je prašek, ki ga raztopiš v vodi in spiješ.
To je tako super stvar, da jo imam še zdaj ( po 7 letih ) doma na zalogi, če je kdo zaprt. Spiješ dve vrečki in blato je mehko. Ta prašek vsebuje makrogol, ki v črevesju nabrekne in veže nase vodo, blato zmehča in ga potisne naprej. Makrogol se nespremenjen z blatom izloča iz telesa, tako da nič ne škoduje. Dobiš v lekarni.

Hvala, tole si moram nujno nabavit in preizkusit, ko bodo naslednjič težave.

Glede na to, da težave niso stalne, ampak se dogajajo občasno, v hujši ali blažji obliki, vmes so pa obdobja teden do 10 dni, ko prebava čisto v redu funkcionira, mislim da ne more bit kriv gluten ali karkoli drugega v prehrani. Ker jem relativno zdravo in raznoliko. Ko se mi pa ustavi, za dan, dva tri, pa poskušam vse, od donata do namočenih sliv, kivija zjutraj in kaj vem kaj še vse, ampak je včasih vse zaman in je treba poseči po kakem odvajalu. In potem prebava spet steče normalno, vsaj nekaj dni, do naslednjih težav … Če bi bil kriv gluten, bi najbrž bile težave stalno prisotne?

Ja, Macrobalans je res v redu in deluje, pa še nima stranskih učinkov.

Gluten smo uživali stoletja, ampak zdajle je moda, da so preseratorke na dieti gluten free. No, čez eno leto bo pa kaj drugega.

New Report

Close