Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek zaprtost-portalak sirup

zaprtost-portalak sirup

Vsako jutro na tešče popiti 600 ml mlačne vode, z eno ožeto bio limono.
BREZ SLADKORJA!
Po enem tedni se prebava normalizira.

Največje ne-preseratorke, ki že stoletja uživajo določeno hrano, poznajo vso lekarniško kemijo, ker brez nje ne serjejo. Zanimivo res.

Ja, tudi sama bi pred 50.letom mislila tako. Niti pod razno nisem nikoli potrebovala kakega makrobalansa.
Čeprav mi je ščitnica večkrat zaškrtala, se je nekako dalo preživeti. Dokler…
Umri ali se skuliraj, to je edino, kar ti še preostane.
Če je smrt zate preseratorstvo, ker se brez makrobalansa ne moreš usrati in serješ še tu, izvoli… Serji! Ko ne boš srala niti z makrobalansom, ti bodo začeli klikrčki delat.
Takrat boš tudi ti preseratorka, mrtva ali živa, odločitev bo itak tvoja!
Sedaj si šele presrana!

To je isto kot bi jedel vsak dan suhe slive ali kaj drugega. Tega sirupa se telo ne navadi, je kot hrana, ki pač odpira.
Poznamo tri enake sirupe pod različnimi imeni, glede na proizvajalce.

Prorektal (slovenska firma)
Portalak (hrvaška firma)
Lactecon (angleška ali nemška firma).

Moje osebne izkušnje. Najprej sem kupovala Lactecon, ker nisem vedela, da obstajajo še drugi. Po Lacteconu me je napenjalo in sem na veliko spuščala neprijetne sape.
Sedaj jemljem Prorektal, ki je slovenski in je bistveno boljši, teh težav nimam več.
Portalaka pa še nisem probala.

Jemljem vsako jutro že dober mesec, pa se mi je prebava v tem času vseeno dvakrat za 3 dni popolnoma ustavila.
[/quote]
3 dni neodvajanja še ne spada pod zelo hudo zaprtje.
Poleg že znanega, na peristaltiko vpliva tudi jemanje določenih zdravil, stres, premalo prežvečena hrana, tudi starost.
Na odvajalna sredstva se prebava res lahko navadi, če se jemljejo preveč pogosto. Kot že napisano: topel Donat, slive namočene v vodi, luščine indijskega trpotca (+ res dosti vode), sadje in zelenjava, kislo zelje, repa, topla voda z limono na tešče ali kefir in jogurt, krožna masaža trebuha (v smeri urinega kazalca) , gibanje, voda.
Skoraj gotovo se prebava uredi, če se za par tednov preneha uživati meso, mesne in mlečne izdelke (predvsem sire).
Če pa je zaprtje res hudo, dolgo trajajoče in boleče, se vzame svečko ali klistir. Ampak raje bolj izjema kot pravilo.

3 dni neodvajanja še ne spada pod zelo hudo zaprtje.
Poleg že znanega, na peristaltiko vpliva tudi jemanje določenih zdravil, stres, premalo prežvečena hrana, tudi starost.
Na odvajalna sredstva se prebava res lahko navadi, če se jemljejo preveč pogosto. Kot že napisano: topel Donat, slive namočene v vodi, luščine indijskega trpotca (+ res dosti vode), sadje in zelenjava, kislo zelje, repa, topla voda z limono na tešče ali kefir in jogurt, krožna masaža trebuha (v smeri urinega kazalca) , gibanje, voda.
Skoraj gotovo se prebava uredi, če se za par tednov preneha uživati meso, mesne in mlečne izdelke (predvsem sire).
Če pa je zaprtje res hudo, dolgo trajajoče in boleče, se vzame svečko ali klistir. Ampak raje bolj izjema kot pravilo.
[/quote]

In kaj pomaga pri kroničnem zaprtju, ko tole ne pomaga v prav nobenem primeru?
Ko se svečk in klistirja, ricinusa, ne sme uporabiti? Ko se črevo nikoli ne izprazni? Kaj v takem primeru?

In kaj pomaga pri kroničnem zaprtju, ko tole ne pomaga v prav nobenem primeru?
Ko se svečk in klistirja, ricinusa, ne sme uporabiti? Ko se črevo nikoli ne izprazni? Kaj v takem primeru?
[/quote]
Če se svečk in klistirja ne sme uporabiti, verjetno pomeni, da je posredi neko bolezensko stanje.
Če je oseba zdrava, se prebava dostikrat uredi s par tednov vegetarijanske ali še bolje, veganske prehrane.

New Report

Close