Zapuščinska razprava
Pozdravljeni,
Februarja leta 2009 mi je umrl oče. Imam še brata in mamo, katera živita v hiši-doma. Jaz pa sem se od doma odselila že pri svojih 18 letih. Zadnjič pa se pogovarjam z bratom, ki mi omeni kaj bomo storili z dedovanjem premoženja po mami, ko bo umrla. Halo sem si mislila pa saj je še živa. Začela sem razmišljati pa saj po očetu sploh ni bilo nobene zapuščinske razprave do danes. Pa grem raziskovat naprej in lej ga zlomka najdem podatke v zemljiški knjigi, da je moj brat lastnik polovice premoženja (hiša in parcela), mami pa lastnica polovice.
Kako je možno, da me sodišče ni obvestilo o zapuščinski obravnavi?? Ali je to sploh možno tudi če me oče razdedini? Ali je še možnost, da zahtevam nujni delež v tem primeru? Kam naj se obrnem?
Sem zelo razočarana nad bratom in tudi nad mamo, ki sta mi očitno vse skupaj zamolčala!!
Hvala.
Pozdravljeni,
kot nujna dedinja imate pravico s tožbo zahtevati nujni delež v roku treh let od razglasitve oporoke (če je šlo za oporočno dedovanje) oz. od očetove smrti (če je svojo polovico že za čas življenja podaril bratu).
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.