Zaradi DeSUSA vlada manj nora
Malo preberi svoje poste in se malo zamisli ter poskušaj ugotoviti razliko med tabo in npr. svetilnikom, ki je nekako ni… 🙂 Jaz namreč nikjer nikogar ne blatim, še najmanj mu govorim da je idiot – kar pa je očitno tvoj običajni besednjak. Eh ja, slabo luč mečeš na upokojence, dokaj slabo… ts ts ts
Seveda,[/quote]
g.minister,… preberi kaj si zapisal o penzionistih TI, jaz sem samo odgovarajala na tvoje bedarije.
Zgoraj pišeš,—“da ne bereš in ne čvekaš, in jaz namreč nikjer nikogar ne blatim.”—-, si zapisal.
Vidi se, da sploh ne veš kaj napišeš, BEDAK SI!
Ja,ugotovi raje raliko med teboj in svetilnikom.:-)))))
Če nočeš biti st st st, si pomagaj, dokler imaš še čas, st st st se ti hitro bliža. Lahko pa hodiš v “seksmesto” in se na suho spucavaš. :-))) Saj sejal ne boš. To sem prebrala tukaj in tudi na starševskem čveku.[/quote]
Ponavljaš se! Poleg tega pa si edina, ki ozmerjaš z idiotom in bedakom ter zalezuješ drugače misleče forumaše. Tvoja kultura je očitno na dnu, nič čudnega, da Erjavec dela politično zmedo in nič drugega kot to. Moje moto je še vedno: “boj se penzionistov v parlamentu!”. Ti pa svetujem, da zamenaš stare “moralno-politčne” vrednote za kaj bolj napredenga, ki gre v korak s časom in povzroča splošno blaginjo.
==== “Ponavljaš se! Poleg tega pa si edina, ki ozmerjaš z idiotom in bedakom. Tvoja kultura je očitno na dnu, nič čudnega, da Erjavec dela politično zmedo in nič drugega kot to. “Moje” moto je še vedno: “boj se penzionistov v parlamentu!” Ti pa svetujem, da zamenaš stare “moralno-politične” vrednote za kaj bolj napredenga, ki gre v korak s časom in povzroča splošno blaginjo.” ====
————–
g.minister, … tole zgoraj, si preberi, pa tudi vse, kar si napisal o upokojencih. Pa boš videl, na kakšni kulturni višini si ti!
Jaz pa tebi svetujem, da začni delati, to sem ti že zgoraj napisala, če hočeš, da bo iz tebe nastalo kaj bolj naprednega. Pojdi ti, v korak s časom, ki bo povzročal splošno blaginjo.
Penzionistov v parlamentu se pa le boj. Na čelu upokojencev je sedaj “ženska”, so poročali na TV.:-))))
Kdor ne dela naj ne je, je star pregovor. Pa lepo se imej.
p.s.
Z idiotom, te pa nisem prva in edina ozmerjala.:-))) Tudi teme “idiot”, nisem jaz odprla.
==== “Ponavljaš se! Poleg tega pa si edina, ki ozmerjaš z idiotom in bedakom. Tvoja kultura je očitno na dnu, nič čudnega, da Erjavec dela politično zmedo in nič drugega kot to. “Moje” moto je še vedno: “boj se penzionistov v parlamentu!” Ti pa svetujem, da zamenaš stare “moralno-politične” vrednote za kaj bolj napredenga, ki gre v korak s časom in povzroča splošno blaginjo.” ====
————–
g.minister, … tole zgoraj, si preberi, pa tudi vse, kar si napisal o upokojencih. Pa boš videl, na kakšni kulturni višini si ti!
Jaz pa tebi svetujem, da začni delati, to sem ti že zgoraj napisala, če hočeš, da bo iz tebe nastalo kaj bolj naprednega. Pojdi ti, v korak s časom, ki bo povzročal splošno blaginjo.
Penzionistov v parlamentu se pa le boj. Na čelu upokojencev je sedaj “ženska”, so poročali na TV.:-))))
p.s.
Z idiotom, te pa nisem prva in edina ozmerjala.:-))) Tudi teme “idiot”, nisem jaz odprla.[/quote]
Tokrat se pa 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} strinjam s tabo: kdor ne dela naj ne je. Povej mi kaj upokojenci delate? Samo ne mi spet govort, da “ste” delali, ker naredili niste ničesar.
No ja, v koraku s časom sem pa jaz neprimerno bolj kot ti. Žal moram hoditi na daljše poslovne poti, kar tebi ni treba in včasih ti odgovarjam kar iz telefona. Ne zapravljam nobene minute 🙂
Desus je zakrivil zločine proti medgeneracijski solidarnosti s svojim popolnim ignoriranjem mladih in njihove prihodnosti in enostranskim grabežljivim lobiranjem le zase.
Slovenija še nikoli ni bila tako generacijsko razklana in krivda in odgovornost za to sta v veliki meri na Desusu.
Upam, da bodo ti destruktivni uničevalci Slovenije kmalu izginili s političnega prizorišča.
Delno tudi jaz. Čeprav se pa ne strinjam s posploševanjem, da upokojenci niso in nič ne delajo. To je krivično do tistih, ki imajo v starosti kaj pokazati, ki so za seboj pustili sled svojega dela.
Torej.Vse spoštovanje do tistih, ki so ODDELALI 30,35,40 ali celo več let. Neumno pa se zdi nam zaposlenim, da je med upokojenci ogromno takih, ki so pri svojih 60 letih že več kot tretjino svojega življenja v penziji s 101 načinom predčasnega upokojevanja, mi ki pa smo aktivni, pa bomo morali delati (še malo počakajmo) do 70 in več let – seveda, kolikor od nas bo dočakalo to starost. Tudi zato, da bo pokojninska blagajna še nekaj čas živela in preživljala tudi mnogo mlajše upokojene od nas samih. Pa še to. Ti mladi upokojenci nasplošno sploh nimajo malih penzij – očitno so boljše od plače, ki bi jo dobili, če bi delali. Računica!
Potem se pa čudite, da je DESUS tako agresiven pri pogajanjih o pravicah, ki se tičejo predvsem njih? Tudi zaradi njihovih apetitov ima vlada še večje težave kot bi jih imela sicer, tako da se ne strinjam, da so ravno oni tisti, ki delujejo manj noro.
Z upokojenci bi bilo lažje, če bi bili malo prizanesljivejši do drugih in bi se zavedali, da smo delavno aktivni že pristali na višje prispevne stopnje, na nižje bodoče pokojnine in na daljšo delavno dobo. Kaj sploh lahko še damo? Tu se vidi kratkovidnost Desusa & alike. Vsi vemo, da usklajevanje pokojnin s plačami ni vzdržno in da je usklajevanje pokojnin z inflacijo zelo korektna rešitev (upokojencem se nikoli ne zniža standard, ki ga danes uživajo) – in vendar zavoljo par sto tolarjev na upokojenca (in par tisoč ali deset tisoč na Desusovce, ki imajo ogromne pokojnine) rušijo fiskalni sistem.
To je preprosto napačno in vedno sem vesel, ko govorim z mamo in se zavem, da ti ljudje, Desus, ne predstavljajo vseh upokojencev – ampak le manjšino izredno pokvarjenih.
No, v zadnjem delu imam enake izkušnje kot ti, samo da je v mojem primeru oče. Namreč kot upokojenec (delal je polnih 40 let) ne podpira politike DESUSa, ker se zaveda ravno tega, kar si navedel v prvem delu tvojega odgovora. Zato tudi ni njihov volilec. Zanimivo pa je, da je veliko njegovih kolegov zelo podobnega mišljenja.
Vlada je poslala v proceduro Zakon o spremembi zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, po katerem v tretji alineji petega odstavka 458. člena predpostavlja, da se odhod v penzijo določi tako, da se od datuma smrti odšteje 36 tednov in 5 dni. V primeru, da se datuma smrti ne da določiti, se za izračun upošteva datum smrti na dan, ko bo potencilani penzionist praznoval svoj 120 rojstni dan.
————–
p.s.
Z idiotom, te pa nisem prva in edina ozmerjala.:-))) Tudi teme “idiot”, nisem jaz odprla.[/quote]
===============
G.minister, gre mi na smeh, pišeš:
Tokrat se pa 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} strinjam s tabo: kdor ne dela naj ne je. …
Končno nekaj:-))))
======
Povej mi kaj upokojenci delate? … GOTOVO VSAK KAJ DELA, ČE LE MORE, ALI TVOJI STARŠI NE DELAJO NIČ?????
======
Samo ne mi spet govort, da “ste” delali, ker naredili niste ničesar.
Ha ha ha,
TALE ZGORNJI STAVEK, JE PA ZMOŽEN NAPISATI SAMO TAK “SLEPEC” KOT SI TI.
======
No ja, v koraku s časom sem pa jaz neprimerno bolj kot ti. Žal moram hoditi na daljše poslovne poti, kar tebi ni treba in včasih ti odgovarjam kar iz telefona. Ne zapravljam nobene minute :-)[/quote]
=====
Koliko si pa ti star? :-))))
Ti kar hodi na poslovne poti, samo glej, da bodo posli dobri. Meni ni treba, sem v zasluženem penzionu,:-)), delam pa še vedno :-)))
P.s.
Pet dni me ni bilo, bili ste pridni,:-)), učinka pa ne bo :-)))
=====
Upokojenci smo plačevali prispevke, pa veliko še drugih prispevkov iz osebnih dohodkov, pobrskaj po arhivih, kaj se je plačevalo takrat, saj ta dokumentacija mora biti trajno hranjena.
Kateri Desusovci imajo tako ogromne pokojnine???? Navedi, da vidimo!!!
Po tvoje Desus predstavlja, le manjšino izredno pokvarjenih. Kako si pa to ugotovil, aja, mama ti je povedala.:-)))))))
==========
Tina,
no, lepo, da se ne strinjaš s posploševanjem.
S tvojo trditvijo, da so nekateri pri 60-tih letih več kot tretjina svojega življenja v penziji. TO NE DRŽI!!!!
To so invalidski upokojeneci, vendar težki invalidi, ne zmožni delati. Le malo poglej, kakšne težave imajo invalidi, preden jih invalidska komisija upokoji.
No, navedi tudi 101 način predčasnega upokojevanja, le kje si dobila toliko načinov???? Jaz teh načinov ne poznam. Je bil ta Zakon sprejet, v času DEMOKRACIJE ?????? PA NE VEM ZANJ.
Žal, si se rodila v nepravem času. V vsakem času so težave, ne misli, da jih ni.
Za vse težave kriviš Desus. Ali ni to krivično?
Zapisala si: Računica!!!
No, malo računaj, zračunaj, koliko zapravijo naši vladarji??
Zberi vse potrebne in nepotrebne stroške. Če se že greš “Računico”.
Jaz imam preko 35 let delovne dobe s plačanimi prispevki. Delati sem začela s šestimi leti, “samo za ljubi kruhek” in preživetje, zaradi
izdajalcev Slovenskega naroda.
Vlada nima težave zaradi apetitov Desusa, vzroki so drugje. Težava je v tem, ker se Desus ne strinja z vsemi neumnostmi.
Najlažje je tukaj udrihati in kriviti tistega, ki ni prisoten. Zaradi mene lahko nadaljuješ, poznam tvoje pisanje tukaj na forumu.
Vlada je poslala v proceduro Zakon o spremembi zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, po katerem v tretji alineji petega odstavka 458. člena predpostavlja, da se odhod v penzijo določi tako, da se od datuma smrti odšteje 36 tednov in 5 dni. V primeru, da se datuma smrti ne da določiti, se za izračun upošteva datum smrti na dan, ko bo potencilani penzionist praznoval svoj 120 rojstni dan.[/quote]
Hvala, poznam.
Datum smrti je že določen *8.6.1960 + 23.XII.2032
No Prababi, kar malo se umiri. Vidim, da te ta tema zelo razburja. Počasi, počasi, pritisk pa take stvari!! Mi je vse to že poznano.
Mislim, da se ne oglašam tako pogosto, da bi lahko posplošeno sodila o meni. Sicer pa, pravico imava obe do svojega mišljenja. Žal mi je, če vidiš zgolj svoj prav, vsi ostali pa smo omejeni, tepci, idioti itd.
Da pa ne bo pomote, da sem neka mlečnozobka. Res nisem začela delati z rosnimi 6-mi leti kot ti, imam pa vseeno že preko 30 let delovne dobe z vsemi plačanimi prispevki, davki etc. Doživela sem že marsikaj in tudi slišala v teh svojih letih. Zato mi ne rabiš govoriti, kaj je res in kaj ne. Ti pač veš svoje jaz pa svoje. Kljub temu še vedno trdim, da niso vsi mladi upokojenci ravno invalidi – daleč od tega. Jim pa ne odrekam pravice do upokojitve, če so bili takrat v veljavi taki zakoni, ki so to dovoljevali. Vendar vsemu temu ni kriva aktualna oblast, kot bi rada prikazala ti, ampak vse pred njimi, ki so to sprejemale.
O udrihanju na tem forumu, kar mi očitaš, pa moram reči, da si me ravno ti neprijetno presenetila s pisanjem na tem forum. Kar sem uspela prebrati tvojega na drugih, si mi delovala strpno, široko, nekako v stilu dobrega, kar naj bi simboliziral tvoj nick prababice. Morda pa je tisto druga PRABABI!
Ad. 1. Mislim, da sem zločine Desusa proti medgeneracijski solidarnosti zelo lepo opredelil. Ta stranka je z zavzemanjem za nerealno visoke današnje pokojnine povzročila, da morajo mladi plačevati višje prispevke, da bodo morali delati dlje in da bodo prejemali nižje pokojnine od njih, povrhu pa so podpirali ukrepe, ki so vodili k višjim cenam stanovanj, podpirali so ukrepe, ki so vodili k višjim davkom in prispevkom – in vse to najbolj bremeni prav odvisne zaposlene in mlade.
Kaj je tu sploh treba dodati? Desus je skrajno kratkovidna in grabežljiva stranka, ki se ji gre le za svojo rit in ki ne spoštuje medgeneracijske pogodbe in se ne meni za medgeneracijsko solidarnost ter zavoljo nekaj sto tolarjev uničuje prihodnost te države.
Ad. 2. Kako vem, da Desus ne predstavlja upokojencev? Zelo preprosto. Takšno stvar povedo demokratične volitve. Upokojencev je 600.000, če bi jih kdo predstavljal, bi moral prejeti približno toliko glasov. Desus predstavlja skorumpirane politikante Desusa, borce za “borčevske” pokojnine in še nekaj interesnih skupin.
Ad. 3. Kdo ima visoke pokojnine. Začni z vsemi poslanci (pa ne zdaj, ko imajo še višje poslanske plače; pojdi si pogledat njihove pokojnine), nadaljuj pa s svetom stranke. Zakaj pravzaprav tega kar ne objavite javno, pa da si jih vaši volilci lahko ogledajo?
O Tinca, si se pa kar hitro oglasila. Veš, sem kar umirjena, ni mi pa vseeno, da si nekdo dovoli reči, da upokojenci nismo delali, da nismo nič naredili. Ne vem komu uspeva, da nič ne dela, pa vseeno lahko živi. Meni to ni uspelo, tudi tebi ne, pa še veliko nas je, ki smo delali in si pokojnino zaslužili. Vedno se pa kdo znajde, jaz jih ne bom iskala, mogoče živijo okrog tebe, pa te jezijo???? Mogoče, okrog mene jih ni.:-))
Veš Tinca, pritiska pa nimam, ko sem še hodila v službo, oja, je pa včasih tudi bil.:-))) Sedaj pa ne, se ne razburjam, kot pišeš ti, da se. Povem pa vsakemu kar mu pripada, kar mu gre. Odvisno je od teme, ki je na “tapeti”. Na vsako debato se ne oglašam, tudi na tisto, kjer si sodelovala ti, se nisem. Zapomnila sem pa si.
Veš Tinca, znam se pa tudi lepo pogovarjati. Semle, na politični čvek, me je pa pripeljal eden, ki mu moja tema ni odgovarjala. Če si brala, že veš kdo je. Saj sem to že napisala .
Zapisala si:
=============”Da vidim samo zgolj svoj prav, vsi ostali pa smo omejeni, tepci, idioti itd.” ====
Najprej, nisem posploševala. Posploševal je “g.minister”, kar preberi. Tudi jaz mu nisem prva napisala, da je idiot. Tudi to lahko preveriš, če še nisi. Nisi mlečnozobka pišeš,:-), si pa vseeno mlajša kot so moji otroci, vidim po tvoji delovni dobi.
človek v življenju marsikaj doživi, vsak, tudi ti in jaz in vsi ki smo na tem prečudovitem SVETU.:-))
Velikokrat se nasmejim debatam, oglašam pa se samo včasih, tudi tokrat sem se zaradi žaljenja upokojencev, da niso nič delali nič ustvarili in še vedno trdi in ponavlja. Žal mu ne morem pomagati, če je tako zaslepljen. :-)))
Dovolj je, še preveč je.
E, Tinca, pišeš: “Morda je pa tisto druga PRABABI!” :-)))))))
Vidiš, da je moje ime registrirano in pišem vedno pod istim imenom. Slabe in dobre pripovedi, se ne skrivam. Se nimam za kaj, vsemogoče so mi že prilimali,:-)), Naj jim Bog odpusti, če jim lahko, jaz sem odpustila že veliko. Nimam pa slabe vesti, ko še vedno prejemam pokojnino. Zgleda, da še nisem končala dela na tem terenu.
Sem ravno pri zelo dobri volji, za danes delo končano, zato sem ti toliko napisala. Pa srečno, ko boš šla v penzion. Mogoče ti bo dano dolgo življenje, kot meni. Pa se boš lahko v visoki starosti tipkala z mladimi, kot se sedaj jaz.:-))))
=======
tstih,
ali si ti pri koritu??? včasih so tako dejali.
Na Desus, si pa zelo alerginčen.:-))))
Ad. 3., mene zraven ni, sem majhna riba.
Pravkar sem videla na TV, da poslanec vladajoče stranke kaže “Osle”, gospodu Milanu M. Cviklu. Lahko jih kaže, saj ima veliko plačo.
Kako se bo končalo tako obnašamnje poslanca. ??????
Verjetno bodo njegovi kolegi dejali, da je imel prav.
Je tako obnašanje po KODEKSU, Viranta??? Ti gotovo veš! Govora je bilo, da so sprejeli nekaj???
Je tudi za tako obnašanje kriv Desus????
O Tinca, si se pa kar hitro oglasila. Veš, sem kar umirjena, ni mi pa vseeno, da si nekdo dovoli reči, da upokojenci nismo delali, da nismo nič naredili. Ne vem komu uspeva, da nič ne dela, pa vseeno lahko živi. Meni to ni uspelo, tudi tebi ne, pa še veliko nas je, ki smo delali in si pokojnino zaslužili. Vedno se pa kdo znajde, jaz jih ne bom iskala, mogoče živijo okrog tebe, pa te jezijo???? Mogoče, okrog mene jih ni.:-))
Veš Tinca, pritiska pa nimam, ko sem še hodila v službo, oja, je pa včasih tudi bil.:-))) Sedaj pa ne, se ne razburjam, kot pišeš ti, da se. Povem pa vsakemu kar mu pripada, kar mu gre. Odvisno je od teme, ki je na “tapeti”. Na vsako debato se ne oglašam, tudi na tisto, kjer si sodelovala ti, se nisem. Zapomnila sem pa si.
Veš Tinca, znam se pa tudi lepo pogovarjati. Semle, na politični čvek, me je pa pripeljal eden, ki mu moja tema ni odgovarjala. Če si brala, že veš kdo je. Saj sem to že napisala .
Zapisala si:
=============”Da vidim samo zgolj svoj prav, vsi ostali pa smo omejeni, tepci, idioti itd.” ====
Najprej, nisem posploševala. Posploševal je “g.minister”, kar preberi. Tudi jaz mu nisem prva napisala, da je idiot. Tudi to lahko preveriš, če še nisi. Nisi mlečnozobka pišeš,:-), si pa vseeno mlajša kot so moji otroci, vidim po tvoji delovni dobi.
človek v življenju marsikaj doživi, vsak, tudi ti in jaz in vsi ki smo na tem prečudovitem SVETU.:-))
Velikokrat se nasmejim debatam, oglašam pa se samo včasih, tudi tokrat sem se zaradi žaljenja upokojencev, da niso nič delali nič ustvarili in še vedno trdi in ponavlja. Žal mu ne morem pomagati, če je tako zaslepljen. :-)))
Dovolj je, še preveč je.
E, Tinca, pišeš: “Morda je pa tisto druga PRABABI!” :-)))))))
Vidiš, da je moje ime registrirano in pišem vedno pod istim imenom. Slabe in dobre pripovedi, se ne skrivam. Se nimam za kaj, vsemogoče so mi že prilimali,:-)), Naj jim Bog odpusti, če jim lahko, jaz sem odpustila že veliko. Nimam pa slabe vesti, ko še vedno prejemam pokojnino. Zgleda, da še nisem končala dela na tem terenu.
Sem ravno pri zelo dobri volji, za danes delo končano, zato sem ti toliko napisala. Pa srečno, ko boš šla v penzion. Mogoče ti bo dano dolgo življenje, kot meni. Pa se boš lahko v visoki starosti tipkala z mladimi, kot se sedaj jaz.:-))))[/quote]
Pozdravljena tudi ti Prababi!
Me veseli, da še imaš volje in želje kljub očitno častitljivim letom (tako sklepam po tvojih besedah) oglašati se na forumu. Najslabše pri upokojencih je, ko zapadejo v letargičnost, ne zanima jih nič – kot da samo še čakajo na tisto poslednje. Kar se tega tiče vsaka ti čast. Toda brez zamere, presenetilo me je, da si se kljub svojim zrelim letom pustila sprovocirati in spustiti na tako nizek nivo komunikacije, kot ga uporabljajo nekateri, očitno mnogo mlajši od tebe.
Kar se mene tiče, me včasih preveč zasrbijo prsti, da se vseeno ne bi oglasila, ko prebiram razne izjave. Verjetno izhajava iz različnih sredin, poleg nekaj razlike v letih. Vendar je res, da me določene stvari zrevoltirajo, kot vsakega – mene te, drugega druge. Sicer je pa res, da če bi vsi enako mislili, razni forumi ne bi bili potrebni.
Upam, da v stranki DESUS vedo, kako gorečo zagovornico imajo v tebi. Saj je lepo, če človek verjame v svojo stvar, vendar ni rečeno, da je vedno tudi najboljša izbira. Zato pa imamo večstrankarski sistem, da se tisti, ki to želi, najde v kateri izmed njih. Verjamem, da vsega slabega tej stranki ni pripisati, verjamem pa tudi, da tudi ne samih superlativov.
Aja: verjela ali ne, niti najmanj se ne obremenjujem z ljudmi, ki me naj bi po tvoje jezili. Zguba časa in živcev. Pritisk je pa kar OK.
Srečno tudi tebi Prababi, pa da bi še dolgo uživala svoj zasluženi penzion – mimogrede, tisto o nedelu upokojencev ni bila moja izjava. Čeprav ti moram pošteno priznati svoj (reci temu) strah, da ko bom jaz zrela za prejem sredstev iz penzionskega sklada, ga preprosto ne bo več, ker ga ne bo imel kdo polniti, zaloge pa ne bo, ker se je in se še vedno skrbi, da je ne samo prazen, ampak z ogromno luknjo. No, pa smo spet tam, kar smo že govorili, kar se tiče nekaterih nerazumnih zahtev DESUSa.
Sedaj pa dovolj!
=======
tstih,
ali si ti pri koritu??? včasih so tako dejali.
Na Desus, si pa zelo alerginčen.:-))))
Kako se bo končalo tako obnašamnje poslanca. ??????
Verjetno bodo njegovi kolegi dejali, da je imel prav.
Je tako obnašanje po KODEKSU, Viranta??? Ti gotovo veš! Govora je bilo, da so sprejeli nekaj???
Je tudi za tako obnašanje kriv Desus????[/quote]
Kako se poslanec obnaša je manj pomembno kot to, kaj zagovarja. Desusovci so zelo napadalni in žaljivi do nasprotnikov; dehumanizirajo drugače misleče in so nasploh kot kakšne divje zveri iz nacističnih sodišč; ampak to ni tako tragično, kot to da bodo morali mladi po njihovi krivdi delati pet do deset let dlje od njih, da jim posredno in neposredno zvišujejo dajatve za pokojnine za sedanje upokojence, njihove pokojnine pa bodo nižje od njihove.
Obnašanje je obrobnega pomena, ker vedno lahko pogledaš drugam; pomembno je, kako se živi, ker petim do desetim letom dlje zaradi nerazumnih zahtev neke fašistične stranke pa ne moreš ubežati.
In ja, seveda jih imam v želodcu. Ti grabežljivci bodo čez 10 let vsi pod rušo s polnimi žepi in lepo omaščeni, jaz pa bom moral (če mi bo dano) živeti s škodo, ki so jo naredili Sloveniji še pol stoletja.
Vlada je poslala v proceduro Zakon o spremembi zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, po katerem v tretji alineji petega odstavka 459. člena predpostavlja, da se se vsem tistim, ki bodo izpolnili pogoje iz 458. člena v vsej pokojninski dobi zagotovi bivanje v vili z bazenom ter penzijo s koeficijentom 6,31. Za vsako minuto uživanja v penziji se koeficient poveča za 0,01.
Point.
Varianta A. Vsi bomo imeli visoke pokojnine, le malokdo bo izpolnjeval kriterije za pridobitev pravic do pokojnine.
Varianta B. V penziji bomo vsi tisti, ki nam bo finančna projekcija to dopuščala (sredstva na TRR + kapitalski donosi od prodaje nepremičnin in privatizacijskih delnic + puf + morebitna državna miloščina v obliki pokojnine – pričakovani življenjski stroški do smrti => 0).
Glede na rezultate preučitve vpliva variante A in variante B na volilni rezultat (komu mar dolgoročni makroekonomski vidik), se bo vsaka stranka odločala po svoji vesti v skladu s ciljem ostati ali priti na oblast.