Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Zaradi nevarnega sonca dobila kožnega raka

Zaradi nevarnega sonca dobila kožnega raka

Vsak dopust sem skrbela za pravilno zaščito pred soncem, danes pa mi je zdravnik potrdil maligni melanom 2x, ki naj bi bil posledica “sončenja” iz mladih let.

Rečem lahko samo pazite se in mažite dnevno saj smo UV žarkim izpostavljeni na vsakem koraku. Ne kupujte poceni krem saj te ne morejo imeti kvalitetnih UV filtrov, zvedela pa sem tudi da naravnih UV filtrov in celodnevne zaščite ni…po toči zvoniti je prepozno

B.

Upam, da so melanom še pravočasno ujeli.

Bi pa rada dopolnila tvoje opozorilo: sploh ni res, da cena odraža kakovost kreme za sončenje. Vip je imel test teh krem in je bila najboljša ena od ta poceni maž, medtem ko se recimo ena od dragih in znanih znamk sploh ni izkazala, je bila na dnu lestvice.

Uspešno zdravljenje ti želim.

No, ker so kreme za sončenje zdaj res aktualne, prilagam članek o Vipovem testu:

http://www.planet-lepote.com/novice/neodvisni_test_soncnih_krem_

nova
Uredništvo priporoča

pa še malo drugačno razmišljanje: http://www.zazdravje.net/razkrivamo.asp?art=337

kje pa se da videt to tabelo ki jo omenjajo

Jaz bi rada samo dopisala… dobro je, da poskrbimo tudi za dodatno zaščito s hrano, ki vsebuje beta karoten. Zelo veliko ga je v korenju, paradižnikovem koncentratu… še največ pa v spirulini.
Gledala sem en dokumentarec, kjer je neka oseba, ki so jo testirali vsak dan pojedla eno žlico paradižnika v tubi čez en mesec imela velko boljšo naravno dodatno odpornost kot brez uživanja paradižnika.

Sem prebrala članek, ampak v tem kontekstu mi ne gre skupaj, zakaj so potem solariji v nemilosti? Ker po predpriravi v solariju te sonce ne opeče, če seveda ne pretiravaš in si na soncu samo v ugodnejših urah.

Mi lahko poveš na podlagi kakšnih raziskav so ti odkrili melanom in tudi kakšne znake bolezni imaš/si imela?
Želim ti uspešno in čim hitrejše okrevanje!
Lep pozdrav

Meni znano je, da meligni melanom nastane zaradi poškodovanih DNA celic.
Po priporočilih dermatologa sem si za letošnje poletje nabavila kozmetiko Ateia, ki edina vsebuje DNA repair.
Glede VIP testa ga jemljem z rezervo saj vsi kako sorazmena sta si cena in kvaliteta:)
Lp,
lunca

Na kožo nanašajte čim manj kemičnih preparatov,krem in podobnih stvari,kajti te stvari povzročajo ob redni uporabi bolezni kože.Raje se izogibajte direktnemu soncu.Farmacija propagira izdelke in zdravila za svoj zaslužek,in so zelo agresivni glede tega.Zakaj nikoli ne objavijo ali naredijo raziskav,kako sonce in ta kemija skupaj reagirata na koži.
Lep primer neobolelosti kožnega raka so kmetje,ki pobirajo ,pridelujejo,grabijo seno ravno tako po soncu.Samo ,da v bolj normlnih urah dneva,ko sonce ni več tako visoko.In taki tudi niso še videli,kaj šele da bi zapravljali denar za sončne kreme.Jejo pa zdravo pridelano domačo hrano.
Najlažje pa je vse pripisat soncu,ozonu….
Je pa res,da tisti,ki so po cele dneve v zaprtih prostorih nosijo večji riziko za obolelost za rakom kože.Ko pride pa dopust se pa z kremami mažejo na debelo ,in cel dan na soncu ležijo.In to vsi julija,ko je najbolj vroče.

Kožni rak zaradi sončenja je zelo redka vrsta raka. Če vas rak tako skrbi, potem takoj prenehajte s suhimi mesninami in podobnim, ker je večja verjetnost, da boste na starost dobili kakšen rak tam spodaj v črevesju.

Prco kot prvo, ne mešat kožnega raka in melanoma, čeprav je tudi melanom na koži. To sta dve različni vrsti raka.

Želim ti, da saniraš melanom. Srečno.

VIP test je iz leta 2008.l

Živi in pusti živeti

Melanom je vrsta kožnega raka !

Kožni rak je v porastu-zadnjih 10 letih za 1000{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}

Mogoče še kak nemški test (njihov Aldi je naš Hofer):

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:w3_9CJnUzD8J:www.testberichte.de/testsieger/level3_hautpflege_sonnencremes_lotionen_sprays_443.html+test+sonnencreme&cd=1&hl=sl&ct=clnk&gl=si

Melanom je vrsta kožnega raka ![/quote]

Ja, seveda, vrsta kožnega raka, vendar se kožni rak, kar običjano rečemo karcinomu, dramatično razlikuje od melanoma. Melanom je življenjsko nevaren, medtem ko kožni rak-karcinom, ni, ker običajno ne zaseva.

Melanom je vrsta kožnega raka ![/quote]

Ja, seveda, vrsta kožnega raka, vendar se kožni rak, kar običjano rečemo karcinomu, dramatično razlikuje od melanoma. Melanom je življenjsko nevaren, medtem ko kožni rak-karcinom, ni, ker običajno ne zaseva.[/quote]
od kod ti prepričanje, da se samo karcinomu običajno reče kožni rak?

A ni hecno – predvsem v bogatejših državah. Pa več ga je na severu, kot na jugu Evrope.

Melanom je vrsta kožnega raka ![/quote]

Ja, seveda, vrsta kožnega raka, vendar se kožni rak, kar običjano rečemo karcinomu, dramatično razlikuje od melanoma. Melanom je življenjsko nevaren, medtem ko kožni rak-karcinom, ni, ker običajno ne zaseva.[/quote]

Od onkologa.

ja res je vedno več ga je v razvitih državah. Poglej vso kozmetiko na trgo, 95{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} jo vsebuje paraben.

Pozdravljene,
jaz že nekaj let kupujem v Avstriji kozmetiko Ateia. Gre za zaščito pred soncem ki vsebuje DNA repair se pravi da popravlja DNA celice zaradi katerih nastane maligni melanom.
Nekaj napisano na to temo http://cm.dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/51989
Lp,
M

Ja, seveda, vrsta kožnega raka, vendar se kožni rak, kar običjano rečemo karcinomu, dramatično razlikuje od melanoma. Melanom je življenjsko nevaren, medtem ko kožni rak-karcinom, ni, ker običajno ne zaseva.[/quote]

Od onkologa.[/quote]
tole, kar si zdaj citirala, je že res, samo karcinom in melanom sta samo dve vrsti kožnega raka, obstaja še tretja vrsta. in nikakor ni res, da če nekdo reče kožni rak, da se avtomatsko predpostavlja, da gre za karcinom.

Kožni rak oziroma melanom je, če je pravočasno odkrit povsem ozdravljiv. Diagnosticirajo ga dermatologi, veliko večino pa jih odkrijejo slučajno pri odstranitvi znamenj. Zato je smiselno vsa sumljiva znamenja kirurško odstaniti in pregledati, ne priporoča pa se zamrzovanje ali lasersko odstranjevanje, ker tam ni možna preiskava.

Od onkologa.[/quote]
tole, kar si zdaj citirala, je že res, samo karcinom in melanom sta samo dve vrsti kožnega raka, obstaja še tretja vrsta. in nikakor ni res, da če nekdo reče kožni rak, da se avtomatsko predpostavlja, da gre za karcinom.[/quote]

Tudi to vem (o tretji vrsti), ampak tisti, ki se z rakom poklicno ukvarjajo, melanomu nikoli ne rečejo kožni rak. Melanom je vedno melanom, četudi je rak kože. To ni moja terminologija.

New Report

Close