Zaradi starejših stoji cela država
Kakšno primitivno razmišljenje. Upokojenci so svojo penzijo zaslužili. In je sramota, da jih ima ogromno penzijo, ki ne dopušča dostojnega življenja. Kaj pa je danes 400 ali 450 €? Lahko plačaš ali položnice ali hrano. Da ne govorim, če si kje v najemu.
Ti pač, če ne moreš delat, vzemi dopust, vzemi to kot pavza do dela. Če nimaš za preživet, lahko še vedno zaprosiš za socialno pomoč. S.p. in podobno pa lahko mirne duše zapreš in odpreš ko bodo razmere spet okej.
Ti si egoist, ko misliš samo nase in prekarce. Ne znaš se prilagodit. Jaz sem se že in bom, če bo treba tudi pol leta doma. Stroške zmanjšaš na minumum in gre.
Zakaj pa nisi šel za učitelja, vzgojitelja. Pa bi zdaj bil doma, pa še 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} plačo bi dobil in vse prispevke bi imel plačane.
Mene pa moti to, da ravno penzijonisti najmanj upostevajo navodila. Hodijo dnevno v trgovino, brez zascite itd..
Mi vsi se drzimo, smo doma, potem pa meni ata rece, da ni panike in da mora vsaj vsak tretji dan v trgovino, ce ne druga, po cigarete. Isto moj sosed, teta itd. Jaz imam pa 4 clansko druzino, pa ze 10 dni nisem bila v trgovini. Ne vem no, clovek bi jih najrajs nekam privezal, ne dajo si dopovedat.
Janšhari je priviligiranec blizu penziona, za koga misliš bo delal?
[/quote]
On bi že moral bit v penziji, če bi imel kakršnokoli hrbtenico in ne bi lastnih besed požiral
Ha ha ha, največji hec je, da se bodo potem, ko bo na TV nekdo rekel “jutri živimo dalje normalno” spet vsi obnašali, kot da nič ni. Take ofce smo vsi po vrsti, to kar na tv rečejo, to verjamemo.
Kar se Italije tiče pa, če kdo misli, da bo meja med Slovenijo in Italijo par let neprodušno zaprta, ne živi v realnem svetu.
Ves kaj ti povem. Moj tast ima 1500€ pokolnine, tasca 550€. Niti centa ne dasta vnukom, nic iz vrta, kuhanega kosila. Preden se je zacelo to z virusom nista sla nikamor, ker sta tok skrta do sebe (in drugih) da je joj. Zdaj v casu krize pa radovedneza okol hodita. Od trgovine do trgovine in v vrsti cvekata in obirata uboge trgovke, ces, da so brez mask itd, itd. Stroskov imata zelo malo, kredita nic. Zakaj zdaj onadva rabita povisico? Tudi moja dva starsa sta v penziji in tudi onadva ne dasta nic od sebe. Skupaj imasta nekaj cez 1500€ penzije. Jaz samozaposlena. Izpad prometa v tem casu 70-80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Kdo bo pa meni dal? Pa ne mi zdaj nabijat, da sem slaba, ker nimam nic prihrankov. Imam. Za 1,2 meseca. Pa tu so se socialci. Ze tako, jih nasa ljuba drzava ujcka in podpira, zdaj jih bodo pa se nagradili z dodatkom. Tok sem jezna, ko poslusam naso vlado, da me bo razneslo😡😡
Ves kaj ti povem. Moj tast ima 1500€ pokolnine, tasca 550€. Niti centa ne dasta vnukom, nic iz vrta, kuhanega kosila. Preden se je zacelo to z virusom nista sla nikamor, ker sta tok skrta do sebe (in drugih) da je joj. Zdaj v casu krize pa radovedneza okol hodita. Od trgovine do trgovine in v vrsti cvekata in obirata uboge trgovke, ces, da so brez mask itd, itd. Stroskov imata zelo malo, kredita nic. Zakaj zdaj onadva rabita povisico? Tudi moja dva starsa sta v penziji in tudi onadva ne dasta nic od sebe. Skupaj imasta nekaj cez 1500€ penzije. Jaz samozaposlena. Izpad prometa v tem casu 70-80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Kdo bo pa meni dal? Pa ne mi zdaj nabijat, da sem slaba, ker nimam nic prihrankov. Imam. Za 1,2 meseca. Pa tu so se socialci. Ze tako, jih nasa ljuba drzava ujcka in podpira, zdaj jih bodo pa se nagradili z dodatkom. Tok sem jezna, ko poslusam naso vlado, da me bo razneslo😡😡
[/quote]
kaj se ti sekiraš?
kot prvo, dodatek seveda ne bo pripadel vsem, ampak tistim na minimumu, tvoja stara dva to nista.
kot drugo… hitro se ju boš znebila….