Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zaradi te vlade boste garali dve leti več

Zaradi te vlade boste garali dve leti več

Luna pa viša še za brezposelnost, res kam nas veganstvo usmeeja 😂

Odgovor na objavo uporabnika
Itak168, 03.04.2025 ob 07:30

Desničarji bi se samo s kapitalom igrali, špekulirali, privatizirali javno premoženje, ki ga niso ustvarjali in na račun delavskih žuljev živeli, paraziti. Delal pa nobeden ne bi.

LEvi lenuharji, bi oa iz kača zvečili. Z delovne dobe kolk, skoraj nič. Zato bo taka pokojninska!

Rezi*, 03.04.2025 ob 12:37

LEvi lenuharji, bi oa iz kača zvečili. Z delovne dobe kolk, skoraj nič. Zato bo taka pokojninska!

5 Ali vsaj 15 je res razlika. Ta, nima niti omenjeni. Če misli zjevati vse.

Vprašajte to luno, koliko časa dela. Res, in tak rihta pokojninsko.

Res same afere. Bile so povsod. Tko kot je pa zdej, ne rabim gledati. S orisilo svobode. Res neVečNa foteljih pa podobni froco, ko nimajo vzora tam. Grozno svòbodnò. 🙄😅☺️🙄🙄🙄

Sovražim Janšo !!, 03.04.2025 ob 09:02

Bunite se raje, zakaj nam po napolnjenem 40 letu delovne dobe plačujejo 40% penzije,  če delamo še naprej, čeprav smo napolnili polni bonus, in kljub temu plačujemo še vse dajatve. Teh 60 % nam enostavno ukradejo, pa naj bo to Golob, Janša ali pa kakšen drug lopov na oblasti.

To je dejstvo! Tega pa nihče ne izpostavi. 60% pokojnine ponikne kam? Komu? Za koga? In vsak,ki podaljša spet plačuje prispevke za ZPIZ, za zdravstveno zavarovanje itd. To pomeni, da 2x plačuje vse prispevke.

Če bo ta pokojninska sprejeta, boste šli v penzjonski minimum z božičnico. Ostali delovni se pa polomte. 😅 Tole pač ne gre. Višal za brezposelnost, mi bomo pa delali al kako? Pa božičnice. Ste res vefansko, brez dela urejeni. A očal s podoćnjaki pa ne more urediti? Regrat že cveti drgače 😆🙄☺️☺️☺️

Ampak res. Zaposkeni bomo guznili glih do penzjona. Sončki ali brezposelni z upokojenci, vsem povišice. Z božićnico. Plače pa po obrokih. Res ptič, še enkrat preštudiraj javn. Kot da ste naenkrat vsi butasti in javno zamenjujete z gospodarstvom. Škido ste povzričili. Javno vidno.

Delati bo treba dve leti več in hkrati plačevati obvezno dajatev, dolgotrajno oskrbo ( kjer se bo nabralo veliko denarja, a sploh ni jasno kakšne bodo koristi za plačnike ). Kaj je bolje? Delati dve leti manj in neplačevati te dajatve? ali Delati dve leti več in plačevati to dajatev? Za aktivno prebivalstvo prva stvar ( tako kot je), za vlado kjer denar izgine neznano kam ( tako kot bo). Tako je, to bodo plačevali levaki in desnaki. Oboji bi morali temu nasprotovati.

Glavno da bodo socialci, ki jih delo ne zanima, imeli doklade.

Tisti, ki so študirali in se zaposlili, bodo delali do 67. leta. Zakaj se to ne objavi v tistih seznamih/lestvicah evropskih držav? Za Slovenijo bo objavljeno, da grejo u penzijo s 62. leti kar za vse ne velja. Tistih, ki so študirali in šli po študiju v službo, je veliko. No zdaj se pa vsujte s psovkami tisti, ki niste študirali. Saj mi študirani sedimo na stolih in ne delamo nič kajne?

Seznam evropskih držav, 03.04.2025 ob 14:28

Tisti, ki so študirali in se zaposlili, bodo delali do 67. leta. Zakaj se to ne objavi v tistih seznamih/lestvicah evropskih držav? Za Slovenijo bo objavljeno, da grejo u penzijo s 62. leti kar za vse ne velja. Tistih, ki so študirali in šli po študiju v službo, je veliko. No zdaj se pa vsujte s psovkami tisti, ki niste študirali. Saj mi študirani sedimo na stolih in ne delamo nič kajne?

Koliko je še takih, ki so jih leta po šoli še nategovali z raznimi študentskimi deli in podjemnimi pogodbami itd… ki se jim je delovna doba realno pričela šele pri 30+…. meni se zaenkrat še izide, faks sem delal ob službi, polno delovno dobo bom imel pri 62 letih in 3 mesecih. Si ne predstavljam delat do 70 recimo. To se res sam še stegneš, če te ne pobere že prej.

Mene pa zanima kako da imamo tak manjko delovne sile. Saj jih uvažamo iz Kosova, srbije, bosne, že trideset let, videt je tudi kar nekaj bogatih z melaninom? A pol je vse to priseljevanje zastonj? Ni nič od njih?

Kaj blebetate, da bo treba delati dve leti več. Mogoče že kdo, za večino pa se tako nič ne spremeni. Če si študiral ni šans, da zbereš 40 let pri 62 letih starosti. Če pa je kdo moral še v vojsko pa tako zbere 40 let tam nekje pri 65 ali 66 letih.

bosanec, 03.04.2025 ob 18:27

Kaj blebetate, da bo treba delati dve leti več. Mogoče že kdo, za večino pa se tako nič ne spremeni. Če si študiral ni šans, da zbereš 40 let pri 62 letih starosti. Če pa je kdo moral še v vojsko pa tako zbere 40 let tam nekje pri 65 ali 66 letih.

Ne štekajo! Reforma gre v smer 62/42.  Nasankali so nas! Imeli bomo nižje penzije in delali več.

Naj živi svoboda, pizda!

En kup nas je, ki smo študirali ob delu. Jaz sem začel služit… no bolje rečeno začel delat pri 18. Služit sem začel pri 40.

Cilj levakov (pozor! SDS je po programu in ravnanju  socialdemokrtska stranka, NSi pa krščansko-socialištična, torej leva) je, da folk držijo v stanju, ko si ne morejo poagati sami in so odvisni od državnih institucij ter sociale. Tak folk zlahka obvladajo in jih vedno znova nategnejo, da jih volijo.

Cilj desničarjev pa so nedvisni ljudje, ki jih ni strah prostega trga in znajo poskrbeti zase. Takih pa je v vsaki družbi manj kot 20%, zato levaki harajo, desnčarji pa se zaletavajo z glavo v zid…

Res je, vidim polno nesamostojnih SDSovcev, ki ne razumejo, da ne rabijo polne delovne dobe, ampak lahko namesto tega od mladih let varčujejo in vlagajo v delnice, pa lahko nehajo delat tudi pri 58 in živijo na račun svojih kapitalsko oplemenitenih prihrankov 10 let, ko bodo dobili nekoliko nižjo pokojnino.

Vidim tudi polno ekonomsko nepoučenih SDSovcev, ki ne razumejo, za se za ZPIZ pobere premalo, da bi se lahko plačevalo že današnje penzije, zato se to mora flikat že danes iz drugih proračunskih virov. Prebivalstvo pa se še naprej stara.

Vidim polno neobveščenih SDSovcev, ki ne vejo, da se bolj ali manj po celem zahodnem svetu upokojitvena starsost in potrebna delovna doba višata in da ni Slovenija nič posebnega.

V vsakem primeru bo penzija dve leti kasneje-če ti bo uspelo delat do takrat ali ne.

ali pa dve leti prej umrli 🥸

Ti pa si en kekec, ha? Plašnice daj z oči in zdravo pamet uporabi. Neczaradi vlade, zaradi staranja prebivalstva in demografskih gibanj bo treba delati dlje. Kaj bi pa tu rad? 30 ket delal, 30 let pa penzijo vlekel? Ja kdo ti bo pa dajal del plače za tvojo penzijo? Se zavedaš, da smo že skoraj tako daleč, da en zaposlen dela za enega penzionista? Do moje penzije ne bosta samo 2+ leti, ampak prej 5+. Pa še takrat bom lahko srečna, če bo višja od višine socialne podpore. To je realnost, vlada gor ali dol. Nobena nima čarobne paličice, ki bi v malho za penzije nasula denarce.

Po drugi strani pa večina penzionistov, ki jih poznam, tudi v penziji po strani služijo denar (seveda na črno,  neobdavčeno in nikjer prikazano). Izjema so samo invalidi ali hudo bolni starostniki.

Mene prav zanima, kaksen bi bil tvoj komentar, ce bi delovno dobo podaljsal JJ. Bi enako iskala razloge, da ga zagovarjas?

Pac bo 40/60. Da pač pomahajo. 😚  Če vlada pade, se vo neseču fajn kolcal.  Bo imel pa tabolĵšiĥ 35 Dosežek z dobo. Nejdanji spoštovan, se je prav nasmehal. Luna sploh v igri ni bila. Brez penzjona. 😅 Zdej bodo še božičnice. Usklajeno medgeneracijski s socialo. Ma 😆😅☺️😅☺️☺️☺️☺️☺️☺️☺️

komentarji, 03.04.2025 ob 20:20

Ti pa si en kekec, ha? Plašnice daj z oči in zdravo pamet uporabi. Neczaradi vlade, zaradi staranja prebivalstva in demografskih gibanj bo treba delati dlje. Kaj bi pa tu rad? 30 ket delal, 30 let pa penzijo vlekel? Ja kdo ti bo pa dajal del plače za tvojo penzijo? Se zavedaš, da smo že skoraj tako daleč, da en zaposlen dela za enega penzionista? Do moje penzije ne bosta samo 2+ leti, ampak prej 5+. Pa še takrat bom lahko srečna, če bo višja od višine socialne podpore. To je realnost, vlada gor ali dol. Nobena nima čarobne paličice, ki bi v malho za penzije nasula denarce.

Po drugi strani pa večina penzionistov, ki jih poznam, tudi v penziji po strani služijo denar (seveda na črno,  neobdavčeno in nikjer prikazano). Izjema so samo invalidi ali hudo bolni starostniki.

Mene prav zanima, kaksen bi bil tvoj komentar, ce bi delovno dobo podaljsal JJ. Bi enako iskala razloge, da ga zagovarjas?

Ma dej no. Če je 40, je tolk. Ne pa pol o funflanju o prehidnosti no. S kavča.

Daj, pehta, vključi še podnebne spremembe, da boš zajela vsaj še kakšno floskulo. Ko boš šla v penzijo bodo zate delali roboti.

Če bi šla za redovnico, bi bila preskrbljena.

Irska vlada zamrznila bančni račun krščanskega učitelja, potem ko je zavrnil uporabo spolno nevtralnih zaimkov.

“Gre za poskus spreminjanja podobe naše države …”

Irska vlada je zamrznila bančni račun irskega učitelja, potem ko je še naprej zavračal uporabo spolno nevtralnih zaimkov za učenca Wilson’s Hospital School. Enochu Burku, ki je preživel več kot 500 dni v zaporu, ker ni izpolnil odredbe sodišča, so prav tako ustavili izplačilo plače.

Burke je prejšnji teden poskušal dvigniti sredstva s svojega računa Bank of Ireland, vendar je ugotovil, da ne more dostopati do svojega denarja. Na računu naj bi bilo več kot 40.000 evrov – njegovih osebnih prihrankov iz let dela. Irska vlada in sodišča so ta sredstva zamrznila in naj bi jih zasegla naslednji teden.

Nova ideja za razne “inštitute”?

New Report

Close