Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zaradi te vlade boste garali dve leti več

Zaradi te vlade boste garali dve leti več

Odgovor na objavo uporabnika
:(, 03.04.2025 ob 21:33

Irska vlada zamrznila bančni račun krščanskega učitelja, potem ko je zavrnil uporabo spolno nevtralnih zaimkov.

“Gre za poskus spreminjanja podobe naše države …”

Irska vlada je zamrznila bančni račun irskega učitelja, potem ko je še naprej zavračal uporabo spolno nevtralnih zaimkov za učenca Wilson’s Hospital School. Enochu Burku, ki je preživel več kot 500 dni v zaporu, ker ni izpolnil odredbe sodišča, so prav tako ustavili izplačilo plače.

Burke je prejšnji teden poskušal dvigniti sredstva s svojega računa Bank of Ireland, vendar je ugotovil, da ne more dostopati do svojega denarja. Na računu naj bi bilo več kot 40.000 evrov – njegovih osebnih prihrankov iz let dela. Irska vlada in sodišča so ta sredstva zamrznila in naj bi jih zasegla naslednji teden.

Nova ideja za razne “inštitute”?

Ni tako novo. Kitajski sistem socialnih točk take zadeve prakticira že dolgo časa, Kanadčani so tudi na podoben način obračunavali z gibanjem tovornjakarjev (da ne pozabimo, da že zdaj obstajajo poklici, kjer te nasprotovanje uradni narativi lahko stane službe), zdaj pa to prihaja tudi v Evropo. Prve bodo seveda tiste države, kjer so ljudje že danes pretirani konformisti, kot živina, potem bo šla pa zadeva širše.

Odgovor na objavo uporabnika
komentarji, 03.04.2025 ob 20:20

Ti pa si en kekec, ha? Plašnice daj z oči in zdravo pamet uporabi. Neczaradi vlade, zaradi staranja prebivalstva in demografskih gibanj bo treba delati dlje. Kaj bi pa tu rad? 30 ket delal, 30 let pa penzijo vlekel? Ja kdo ti bo pa dajal del plače za tvojo penzijo? Se zavedaš, da smo že skoraj tako daleč, da en zaposlen dela za enega penzionista? Do moje penzije ne bosta samo 2+ leti, ampak prej 5+. Pa še takrat bom lahko srečna, če bo višja od višine socialne podpore. To je realnost, vlada gor ali dol. Nobena nima čarobne paličice, ki bi v malho za penzije nasula denarce.

Po drugi strani pa večina penzionistov, ki jih poznam, tudi v penziji po strani služijo denar (seveda na črno,  neobdavčeno in nikjer prikazano). Izjema so samo invalidi ali hudo bolni starostniki.

Mene prav zanima, kaksen bi bil tvoj komentar, ce bi delovno dobo podaljsal JJ. Bi enako iskala razloge, da ga zagovarjas?

Ne nakladaj. Umira se vedno prej, kar velja za zdajšne tastare, za nas ne bo. In ja to je potrjeno. Statistika ki jo serviraš je zastarela in služu samo namenom vladajočih. Rojeni v 70 bomo umirali pred 70.

Ne zaradivte, a predvsem zaradi vlade v 90ih, ko sem 2krat pripravništvo opravljala volantersko.

V bolnišnici.

In še potem, ko naj bi se zaposlila na nekem oddelkz, sem bila 3 mesece, ko sem pridobivala izkušnje, volanter!

New Report

Close