Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Zaradi vlade JJ državljani na pragu izmurtja

Zaradi vlade JJ državljani na pragu izmurtja

Plača ali pokojnina ki naprimer znašđa 500 evr je danes realno vredna samo še 350 tok so nam v obliki inflacije in katastrofalne vladne politike pobrali oblastniki. tako drago kot dane sni blo še nikoloi

Svetilnik, stari “prijatelj”, sem že mislil, da te je pobrala draginja, inflacija in revščina. Juhuhu, sem te kar vesel in tvoje izjave da upokojenci dobijo 500 evrov na mesec. Veš, eni tukaj trdijo, da jih dobijo samo 300.

s 300€ penzije bi si presneto težko privoščili plačilo internetnih storitev poleg, sedaj že obveznih stroškov za mobitel in cigaret.

Vsak, ki je šel v penzijo ob pravem času, z manjšo plačo, ima nekaj preko 500€ penzije.
Kar je sicer malo ,vendar več kot 300€.

Svetilnik a si se z ‘domačih živalic’ zopet preselil na politične čvekarije ? 🙂

mah ni časa za vse pa tud tole ni produktiovno je bilo pač asocoativno ker zarad teh belih so tudi živali prikrajšanbe

aha, Janša kriv 🙂

DA in njegova vlada saj on vlada al kdo je zadolžen za državo a sosedov francek ki bige jaha pa traktor vozi

saj ne morem verjet kaj berem “zaradi vlade JJ”??????

spomin ti ne seže daleč

socialni položaj državljanov se je v 3 letih drastično poslabšal, dolg na državljana se je samo v zadnjem letu povečal za 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, no pa mi povejte, kdo je kriv!

JANEZ JANŠA IN NJEGOVA VLADA JAZ SEM VEDEL DA OD KOMUNISTA NA BO NIČ DOBREGA

Kdo pa je tvoj favorit, ki bo vse rešil in naredil raj v Sloveniji?

Meni se zdi, da gre ljudem v Sloveniji ZELO DOBRO:

* vsaka hiša ima najmanj dva avta
* ljudje se vozijo z avtombili sami v službo
* tudi študetnje in srednješolci se največkrat sami vozijo z AVTOM v šolo ali na faks
* vozni park je mnogo boljši kot v Avstriji ali Nemčiji
* polno obiskani nakupovalni centri in stalna gradnja novih in novih nakupovalnih centrov (V Kranju so nam dva meseca nazaj odprli SPET novo središče)
* ljudje me podjebavajo s kakimi jajci se vozim naokrog
* visoka in široka plazma ali lcd v skoraj vsakem domu
* ljudje me zajebavajo, ker jaz ogrevam stanovanje na drva, oni pa uporabljajo olje, čeprav imajo v lasti gozdove, kjer drva ležijo po tleh
* večina ljudi je kapitalistov: imajo velike hiše, kjer je ponavadi 1. in 2. nadstropje prazno – ne želijo oddajati stanovanja, ker želijo imeti mir. Smo bili pri družinskih prijateljih na Hrvaškem in ti so oddajali klet in 1. nadstropje, ker jim je pač vsak cent pomemben
* 1. polovico leta te sprašujejo, kam boš šel na dopust. Večina ljudi do svojega 20. leta obleta vso Hrvaško, nato se gonijo po ostalih kontinentih
* Nato 2. polovico leta se ljudje ubadajo s tem, kam bodo šli za novo leto.. silvestrujejo po vsem svetu, ker jim doma ni všeč.
* lokali in kafiči so polni.. jaz pač ne grem v lokal, ker mi je škoda dat 2 eur za par deci pijače. Doma imam vodo pač zastonj, pivo, če ga slučajno kdaj spijem, pa je za 60{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} cenejši.

ti pa premalo ven hodis!?Pa voda zastonj?Verjetno zivis pri starsih!?Pa delavske place tudi ne prejemas!!SNOBOVSKO RAZMISLJANJE…

Ne živim pri starših, živim sam. Je zastonj, teče mimo mojega doma. Pijem jo pa sicer iz pipe in je ne kupujem v plastenkah, zato je praktično zastonj. A ko se tuširam, pa le pazim, da je preveč ne porabim.

imaš pač srečo ali pa nesrečo, ker poznaš samo tisto 1/8 državljanov, ki si vse to lahko privočši.

samo okoli avtomobilov, ti so danes najcenejše prevozno sredstvo v primerjavi z javnim prevozom (cena starejših, pa še vedno dobrih avtomobilov so zelo nizke), ja. Pojdi kdaj kam z avtobusom, pa ni potrebno daleč, pa boš videl koliko stane vozna karta.

Vlada se je zadolževala od leta 1991 naprej, socialnio položaj se je poslabšal zaradi slabega gospodarstva (premalo podjetij z lastnimi razvojnimi produkti).

Socializma, dragi moji, je žal konec, tudi globalizacija je doprinesla slabše stanje vsej zahodni Evropi.

Ne mi prosim Janšo, RES NE.

**************************************** V resnici mi nisi mar ti, ampak vznemirjenje, ki ga občutim ob tem ko te ljubim. (Anthony de Mello)

kako zaradi slabšega gospodarstva, če se pa sam JJ hvali,kako dobro nam gre in koko se je zmanjšal zunanji dolg države, pa kako veliko gospodarsko rast imamo, hja vsi vemo da socializma že dolgo ni več, ni pa videti konca slapšanju socialnih razmer državljanom, kljub zgoraj naštetemu, torej nekaj ne štima.Kaj misliš, da smo postali samostojni zato, da bomo imeli mizerije namesto plač in se bomo dovolili izkoriščati kapitalistom, ki bodo bogateli v nebo.

ja po vsej Evropi se nekoliko draži in se stanje minimalno slabša, vendar pričakujejo že v letošnjem letu izboljšave in umirjanje situacij (brez da primerjam njihove plače), ali jih lahko tudi pri nas, pa če prav naše socialne razmere ne sežejo niti do kolen drugim razvitim evropskim državam.

po drugi strani pa prav, naj država dovoli dvigovanje cen v nebo in razvrednotenje delavskih plač, bomo pač svoj težko prislužen denar nosili spet v tujino, tako kot smo ga že nekoč. Sedaj je še lažje, veliko trgovskih centrov je tik ob mejah, ki so prosto prehodne, cene pa so že sedaj za cc. 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} nižje, nekatere še veliko več. Živel šoping v Italiji, Avstriji in Madžarski, to bo spet veselo. Naši trgovci, bodo pa spet jokcali, koliko jim manj pade v žep in vlada bo spet poskušala sprejeti ukrepe, da bi denar ostajal pri nas, ampak sedaj bo veliko težje saj smo v EU:

Imas sreco da je voda zastonj,pri nas je draga kot zefran…in zdaj nas bodo vsi bombandirali,kje je kaj ceneje,kot da sami tega ne bi vedeli…kaksno kakovost hrane pa na tak nacin kupujemo,se je pa za zamislit…vse da ne bomo sli na ceste in zahtevali svoje zakonite pravice…dostojno ziveti…ker zdaj mnogo ljudem ne uspeva niti preziveti…in govorenje,da se samo hrana drazi je tudi mimo,kje so stroski,obleka,obutev,kurjava,ozimnica…kam se je to izgubilo?In kot da ima rdeci kriz vse po stevilkah…so se pa vrste dobesedno potrojile,samo v zadnjih treh mesecih…zdaj se bodo pa se bolj…in kako dobro nam gre?Pa bo spet ROP kriv!!?To je delo sedanje vlade,ki je najnizjim se vzela,zdaj pa spi na lovorikah ,ker so nas dobro ukrotili,da smo tiho in nismo na cestah…poglej okoli sebe ze zdaj smo kot zombijci(ni vec pristnosti,smeha,pozdravov,druzenja)smo narod pred pogubo…

Kje pa si vidla te zombijce? Mogoče po kakšni žurki ko so bili še vsi mačkasti. Ne pretiravij. Če smo preživeli jugo inflacije bomo pa še SLO-EU inflacije.

Kar bo pa bo,saj ne bomo nič spremenil.Pravijo tako:vse še bo,samo nas ne bo!

No ja, tako hitro pa še ne mislimo izumret, ali pač ja?

hja, EU inflacijo bi zlahka preživeli, kako boma pa Slovensko, pa še ne vemo, a ni tako.

hja, EU inflacijo bi zlahka preživeli, kako boma pa Slovensko, pa še ne vemo, a ni tako.[/quote]

Kot sem že zapisal preživel sem tisoč procentne inflacije v slabših razmerah pa bom tudi to. V življenju so stalna nihanja in temu se je pač treba prilagoditi.
Je pa včeraj pri TV dnevniku lepo rekla gostja; kupci kupimo vse kar nam trgovec ponudi. Spremeniti bo treba svoje navade.

A gledate kakšne so cene stanovanj na pop tv?Saj bomo res izumrli,če ne bo denarja za štalco.Če ni štalce,pa ne bo kravce…

Za cene stanovanj se zahvali raznim lobijem, ki zavirajo gradnjo novih stanovanj…

Sicer pa, ko smo že pri stanovanjih: kar v Sloveniji pogrešam je, da ne obstajajo stanovanja, ki bi jih imela v lasti kakšna družba in jih oddajala v najem za daljši čas.Vzameš stanovanje v najem in si not če hočeš magari 40 let.To je v tujini stalna praksa.Pri nas, če hočeš najem, vzameš od nekega strica ali tete, ki te niti noče prijavit, se pravi, si na črno not, potem te čez eno leto ven meče, ker ima nečakinjo, ki pride študirat in rabi stanovanja (recimo).Balkan pač…

New Report

Close