Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Zaradi vlade JJ državljani na pragu izmurtja

Zaradi vlade JJ državljani na pragu izmurtja

hja, EU inflacijo bi zlahka preživeli, kako boma pa Slovensko, pa še ne vemo, a ni tako.[/quote]

Kot sem že zapisal preživel sem tisoč procentne inflacije v slabših razmerah pa bom tudi to. V življenju so stalna nihanja in temu se je pač treba prilagoditi.
Je pa včeraj pri TV dnevniku lepo rekla gostja; kupci kupimo vse kar nam trgovec ponudi. Spremeniti bo treba svoje navade.[/quote]

hja tisto si zlahka, saj se ti je plača prilagajala inflaciji, pa ne vem če bi takratne razmere primerjala z današnjimi in koliko so bile slabše, se bi dalo debatirati.

pa smo spet na istem, kateri kupci pokupijo vse, tisti, ki jim še za kruh zmanjka prav gotovo ne, tem res ni potrebno spreminjati svojih navad, ker jih itak nimajo s čim.

hja, koliko ljudi pa je sposobno plačevati oderuške najemnine, tisti pa ki so, pa raje vzamejo kredite in namesto najemnine odplačujejo kredit, pa je enkrat stanovanje njihovo.

še neprofitne najemnine se težko plačujejo.

Zivim v okolju,kjer zivijo pretezno upokojenci,med delavci ki zasluzijo stiristo evrov mesecno(slabo stojece drzavne firme)in ni jih malo!??pa pridi pogledat in videl bos (zombijce)ljudi, ki se vsakodnevno srecujemo in poglej njihove obraze…se pretvarjas, da jih ni…kot ta vlada…se samo se sprasujem koliko vec nasilja se dogaja za njihovimi vrati(verbalnega in psihicnega)ker ni kje vzeti za dostojno prezivetje in ti zmanjka ze po pol meseca…pa poslusaj upokojence,koliko jamrajo pa imajo kupljene stanovanje(povecini)in potem naj mlada druzina z neprofitno najemnino in otroci prezivi?

hja, EU inflacijo bi zlahka preživeli, kako boma pa Slovensko, pa še ne vemo, a ni tako.[/quote]

Kot sem že zapisal preživel sem tisoč procentne inflacije v slabših razmerah pa bom tudi to. V življenju so stalna nihanja in temu se je pač treba prilagoditi.
Je pa včeraj pri TV dnevniku lepo rekla gostja; kupci kupimo vse kar nam trgovec ponudi. Spremeniti bo treba svoje navade.[/quote]

hja tisto si zlahka, saj se ti je plača prilagajala inflaciji, pa ne vem če bi takratne razmere primerjala z današnjimi in koliko so bile slabše, se bi dalo debatirati.

pa smo spet na istem, kateri kupci pokupijo vse, tisti, ki jim še za kruh zmanjka prav gotovo ne, tem res ni potrebno spreminjati svojih navad, ker jih itak nimajo s čim.[/quote]

Kje si pa to pobrala, da se nem je plača usklajala z inflacijo? Edini garant je bil nakup mark, da si ohranil vrednost denarja. Če pa misliš, da takrat ni bilo ljudi na dnu socialne lestvice pa se presneto motiš. Le govorilo se ni o tem.

pa smo spet na istem, kateri kupci pokupijo vse, tisti, ki jim še za kruh zmanjka prav gotovo ne, tem res ni potrebno spreminjati svojih navad, ker jih itak nimajo s čim.[/quote]

Kje si pa to pobrala, da se nem je plača usklajala z inflacijo? Edini garant je bil nakup mark, da si ohranil vrednost denarja. Če pa misliš, da takrat ni bilo ljudi na dnu socialne lestvice pa se presneto motiš. Le govorilo se ni o tem.[/quote]

hja, živela sem tisti čas, vem da sem vsak mesec imela višjo plačo.

seveda so bili, samo v veliko veliko manjši meri, kot jih je danes, pa še to bolj tisti, ki zaradi bolezni ali kakšnega drugega razloga niso mogli delati.

V mojem okolju pa vidim tako bogate kot revne pa nobenega zombija. Pa mlade družine z otroci, ki živijo in preživijo iz meseca v mesec. Pa tudi upokojence, ki so prodali svoja velika stanovanja in si kupili manjša ( manjši stroški) nekateri pa so šli tudi v druge kraje živeti kjer so življenski stroški manjši. res je, da situacija ni rožnata, da pa bi se že kar predali pa mislim, da je še prezgodaj.

Veš, zelo težko je nekoga prepričati če noče poslušati. Očitno sva živela v različnih socializmih z različnimi izkušnjami.Pa pustiva to temo raje za kasneje.

Evo, JJ je zmanjšal davke 200.000 davčnim zavezancem.

ne vem zakaj praviš, da nima smisla nekoga prepričevati, ker noče poslušati, poglej, živela sem v tistem obdobju, pa dobro vem kako je bilo, ne ni bilo vse rožnato, zakaj, ja zato ker socializem ni za ljudi, ker smo preveč sebični, hočemo več in še več, nikoli nam ni dovolj. Takrat je bila do onemoglosti zapufana država, danes, ko imamo sistem, kakršnega pač imamo (sploh ne vem, kateremu je podoben), pa je država vedno manj zapufana, zapufani do onemoglosti pa so njeni državljani in ta skrajnost spet ni dobra.

veš, mogoče je slaba stran, ker si moški in največkrat moški molčijo o težavah takšnih in drugačnih, jaz pa sem ženska in je morda to moja prednost, ker smo bolj odprte in lažje povemo vse svoje težave in strahove, ter se veliko lažje spustimo v dialoge. Velikokrat sem presenečena, ko slišim, katero tarnat, kako slabo jim gre, saj na zunaj ne deluje tako.

če bi vedel, koliko ljudi vsk mesec zaprosi za takšno in drugačno pomoč in koliko jih ne, ker jim je izpodčasti, bi se prijel za glavo,

Jaz sogovornika ne rangiram po spolu ali izobrazbi. Za mene je važno samo to ali zna uporabljati svoje možgane ali pa je navadno trobilo-papiga.
Kar se tiče revščine je le ta velik problem, ki pa ga ni sposobna rešiti nobena vlada.Razumem, da se starejši ljudje težje znajdejo v sedanjih časih, ne sprejemam pa jamranja mladih, ki samo čakajo kaj jim bo padlo v krožnik.V življenju ti ni ničesar podarjeno.

Ma nismo ma pragu izumrtja zaradi plač, saj so bile včasih še bolj švoh in mesečna inflacija 4 mestna (> 1000{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}!!!), da smo morali imeti denar formata A4, da so šle vse nule gor (mimogrede, nobeden od takih kot svetilnik se takrat ni sekiral), blizu izumrtja smo zaradi kouministične revolucije, ko so pobili ali zaprli kakih 500.000 Slovencev, in zaradi splava ter premajhnih družin.

Naj raje banda smrdljiva sindikalna pove, zakaj niso grozili s štrajki pod LDS, ko se je družba razslojevala, marsikdo je prejemal minimalno plačo…Kje si bil takrat, Semolić?

In kje boš jeseni, če zmagajo tvoji politični botri? Takrat naenkrat več ne bo trum delavcev, ki komaj živijo, a?

saj nisem mislila, da izbiraš sogovornika po spolu, ampak sem samo rekla da ženske lažje vspostavimo pogovor tudi o problemih.

torej, mladi so najbolj na udaru, primer: medicinska sestra (visoka izobrazba) z 2 letoma delovnih izkušenj- plača 1100€, z vsemi dodatki ( nočne, dežurstva, nadure itd.), njen mož policist, z vsemi dodatki- plača 800€, dva otroka, oba v vrtcu, kupita 1,5 sobno stanovanje na kredit in delnimi prihranki svojih staršev- obrok kredita 600€, vrtec za oba otroka 480€, življenski stroški- položnice- 300-400€, torej skupaj zaslužita 1900€ , 1500€ njunih dohodkov prestavlja samo plačevanje življena, kje je še hrana, obutev obleka, rentno varčevanje (nujno potrebno za mlade)itd. , seveda se pritožujeta, pa čeprav oba polno delata, več kot polno, drugače bi dobila še manj. Nimata najslabših plač in po mnenju nekaterih nista ogrožena, pa sta in to dobro, čeprav ne čakata, da bi jim karkoli padlo v krožnik.

ni kaj, to je življenje, preživeti 4 člansko družino z 400€ čez mesec, kljub svojim trdim delom.

Zakaj pa ni šla raje za zdravnico (imajo višjo plačo in še vedno jih je premalo)? Zakaj on ni šel za pravnika (še vedno se da več s pravom zaslužiti)?

bi, prosim, prenehali s stokanjem in predlagali
kašno rešitev. Kakršnokoli, ker tole postaja
nadležno.
Naj mi nekdo,prosim, pove kako do sredstev
za plačilo višjih mesečnih dohodkov, pokojnin itd..
Kje naj vlada ali hudič vzame denar ?
Sindikate bi preprosto, ukinila. Komu so v pomoč ko
pomoč zares potrebuje?
Najlaže je provocirati nevedneže in jih poslati na cesto.
Kako visoke dohodke ima Semolič itak vemo tako, da o tem niti ne bi.
Seveda so(smo) mladi najbolj na udaru.Otroci,vrtec, šola ….. pa kaj.Vsak svoje težave rešuje individualno, po meri ( če jih)
Najbolje, da se gremo vsi Strojane pa bo.

LP

medi-ana

po tvojih revolucijonarnih postih sodeč, bi si mislila, da poznaš rešitev in jo lahko predlagaš vladi, ker edino le ta je zate nekaj posebnega, vsi ostali so zate WC referenti.

če se že oglašaš, napiši kakšen vsebinski post, saj najbrž znaš.

koliko ima Semulič plače pa povej, ker jaz res ne vem, pa verjamem da še marsikdo ne.

vem, da sedanji sindikati niso to kar bi morali biti, je pa vseeno bolje da so, in spet uboga vlada, ki se otepa teh brezveznikov, ki nimajo pojma o pojmu.

če drugega ne, bodo stavke opozorile vlado, da tako naprej več ne gre, medtem, ko se hvali z presežki na več področjih in rastjo gospodarske rasti, ja s tem se je lahko hvaliti, dokler je narod tiho in preživlja težke trenutke, le z upognjenimi rameni, sedaj pa je prišel čas da se vlada spopade z dejanskim problemom, spremembo plačne politike in monetarnega sistema.

ko sprašuješ, kje naj vlada vzame denar za plače, nikjer, ker vlada ne daje plač, dajejo jih podjetniki- kapitalisti, njim pa ni v interesu da bi delavce plačevali spodobno, saj bo njihov dobiček manjši.

večje plače-več davka- manj socialnih transferjev- večji proračun in veliko lažje gospodarjenje- vse bi se dalo z malo volje na strani vlade, da preseka enostransko bogatenje na račun delavcev. Ja vem, nekonkurenčnost na trgu zaradi višjih plač, v slabih podjetjih že mogoče, naj jih pač zapro ali prodajo ali likvidirajo, v dobrih pa bi bil samo manjši dobiček na strani kapitalista, pa še to le v začetku, za dobro plačano službo ljudje grizejo in delajo res tako kot je potrebno in storilnost je mnogo višja.Vlada pri oblikovanju plač nima druge vloge, kot da zakonsko določi minimum in izhodiščne plače, ter razbremeni gospodarstvo in OD delavcev, vse ostalo je stvar delodajalcev, ki sedajle vladi grozijo z odpuščanjem delavcev,o pajade kdo jim bo pa potem delal in jim ustvarjal dobiček.

ne narod se mora zgoditi, ker tako več ne gre, nihče od nas si pred 18 leti ni mislil, da bomo živeli v takšni državi, kjer bo delavec in njegovo delo tako malo vredno. Temu je potrebno narediti konec. Sploh pa ni problem delavca, kje bodo staknili denar, dejstvo je da slovenski delavec ne bo delal več za tako mizerne plače.

Zakaj pa ni šla raje za zdravnico (imajo višjo plačo in še vedno jih je premalo)? Zakaj on ni šel za pravnika (še vedno se da več s pravom zaslužiti)?[/quote]

eh, a res ne razumeš, dala sem primer družine, ki naj bi spadala v srednji razred in bi po vseh pravilih morala vsaj normalno živeti, od teh ljudi država pobere največ davka, ker je ta sloj najširši, no vsaj moral bi biti v normalni državi, naša žal ni normalna.

zdravnik in pravnik, pa spadata že v višji sloj(če sta kolikortoliko sposobna) v vseh normalnih državah in se jim za preživetje ni potrebno bati, pri nas pa so na ravni srednjega sloja, pa še to ne vsi.

ninej, jaz bi tule izpostavila previsoke cene stanovanj – od tu naprej bi taka družina lažje dihala; za premajhno stanovanje je ful obremenjena s kreditom…(pa recimo da sta imela vsaj malo sreče in so nekaj starši pomagali, nekaterim še to ne)

gradnja večih stanovanj bi bila rešitev vendar to državi ni v interesu, saj bi banke potem nehale služit…

in smo spet tam

**************************************** V resnici mi nisi mar ti, ampak vznemirjenje, ki ga občutim ob tem ko te ljubim. (Anthony de Mello)

ja se strinjam, cene so takšne kot jih narekuje trg, je pa sramota, da je za mlado družino celo neprofitna najemnina predraga.

enkrat bo ta začaran krog potrebno skleniti, pa interesi gor ali dol.

Pri vsej revščini je bila oštarija Čad, včeraj
zvečer polna do zadnjega kotička. Vsi so jedli, vsi so pili…
Največ je bilo mladih.

Revščina zares trka na vrata vendar zato, da se Slovenci zamislimo kako in kje trošimo svoj denar.

ma sedaj se pa res sprašujem, kje ti živiš, če ne vidiš revščine okoli sebe, verjemi vsaj svoji vladi, ki sama priznava, da je vedno več ljudi pod pragom revščine, na pragu jih je pa že več kot 200.000.

malo poglej v zgodovino in psihologijo ljudi, pred vsako gospodarsko krizo.

ma sedaj se pa res sprašujem, kje ti živiš, če ne vidiš revščine okoli sebe, verjemi vsaj svoji vladi, ki sama priznava, da je vedno več ljudi pod pragom revščine, na pragu jih je pa že več kot 200.000.

malo poglej v zgodovino in psihologijo ljudi, pred vsako gospodarsko krizo.[/quote]

Kaj je zate “prag revščine”? To, da ljudje ne morejo kupiti neomejno količino pirotehnike za novo leto? To, da ne morejo vsak dan sedeti “pri Čadu” in se veseliti? To, da si ne morejo privoščiti vsake dve leti nov avto? To, da ne morejo vzdrževati 3 nadstropne hiše, ki so si jo zgradili s poceni krediti v sedemdesetih? To, da imajo bolj švoh penzjone, ker niso čisto nič namensko varčevali ampak vse sproti “pojedli” v času “zlatega socializma”?
Če nekdo ne more živeti po svojih željah, se mora pač prilagoditi temu svojemu socialnemu stanju. Oprosti, ampak je tako. Če ne morem kupiti 3 sobnega stanovanja v vili pod gradom, se bom pač moral zadovoljiti z eno in pol sobnim nekje v Grosupljem (primer, da ne bo pomote). Če pa bom želel večje in bolj “nobel” stanovanje, potem bom moral zato nekaj narediti in ne samo jokcati ter terjati državo za pomoč. Če sem mlad in zdrav, potem je samo od mene odvisna moja prihodnost. Lenoba ni opravičilo za nesposobnost.
Država te bo “ohranjala pri življenju”, več pa ne in to naj bo vsem jasno. Tako je in tako bo. Lahko se nam “zgodi narod” ampak veliko drugače ne bo.

malo poglej v zgodovino in psihologijo ljudi, pred vsako gospodarsko krizo.[/quote]

Kaj je zate “prag revščine”? To, da ljudje ne morejo kupiti neomejno količino pirotehnike za novo leto? To, da ne morejo vsak dan sedeti “pri Čadu” in se veseliti? To, da si ne morejo privoščiti vsake dve leti nov avto? To, da ne morejo vzdrževati 3 nadstropne hiše, ki so si jo zgradili s poceni krediti v sedemdesetih? To, da imajo bolj švoh penzjone, ker niso čisto nič namensko varčevali ampak vse sproti “pojedli” v času “zlatega socializma”?
Če nekdo ne more živeti po svojih željah, se mora pač prilagoditi temu svojemu socialnemu stanju. Oprosti, ampak je tako. Če ne morem kupiti 3 sobnega stanovanja v vili pod gradom, se bom pač moral zadovoljiti z eno in pol sobnim nekje v Grosupljem (primer, da ne bo pomote). Če pa bom želel večje in bolj “nobel” stanovanje, potem bom moral zato nekaj narediti in ne samo jokcati ter terjati državo za pomoč. Če sem mlad in zdrav, potem je samo od mene odvisna moja prihodnost. Lenoba ni opravičilo za nesposobnost.
Država te bo “ohranjala pri življenju”, več pa ne in to naj bo vsem jasno. Tako je in tako bo. Lahko se nam “zgodi narod” ampak veliko drugače ne bo.[/quote]

ali ti sploh ločiš nižji, srednji in višji sloj, vse si namreč pometal v en koš.

daj verjemi vsaj svoji vladi, nikoli ni skrivala dejanskega stanja, vsaj to ji štejem v dobro.

danes, če si mlad in zdrav, lahko delaš 24 ur na dan, pa ne boš s svojim delom prišel do višjega sloja, brez skrbi, seveda če nimaš zaledaja za seboj, ki ti ga dajejo starši.

Mogoče za razliko od tebe jaz sploh nočem v t.i. višji sloj. Pravzaprav nočem v noben sloj ampak “evolucijsko” nekako padeš notri. V redu? Ne vem ampak je tako. Sloji so bili in so in bodo. Brez dvoma. Družbo brez slojev je skušala neuspešno vpeljati komunistična revolucija. Neuspešno.
Srednji sloj, kot ga ti imenuješ, bo vedno največji. Ker je najbolj dinamičen. Ker so njegove meje najbolj raztegljive. Višji sloj? Je vedno bil in vedno bo. Nižji sloj… ni družbe brez njega. Nikjer na svetu. Če misliš, da bo pri nas nekoč družba brez nižjega sloja (in po možnosti brez višjega tudi) si milijardo svetlobnih let za Luno. Oprosti. Tako je. In tako bo. Revež je revež in bo ostal revež. Lahko se zamenja 100 vlad in bo isto. Genetsko? Mogoče… Ampak jaz mislim da je to bolj sindrom “vedno smo bili reveži in vedno bomo to ostali, saj se ne splača truditi za boljše življenje”. In v končni fazi smo sami odgovorni za svoje življenje, ne vlada, ne družba, ne cerkev… Kdo bo za tebe storil več, kot ti sama?

Ti bom jaz razjasnil zadevo mml je zelo preprosto.
Nič ni genetsko in nikoli ni bilo. Revščoina in bogastvo sta zgolj posledica,ker je človek največja golazern kar se jih je kdaj klatilo po zemlji. Vsak bi rad imel polno vsega in še milijarde na banki, ker na svetu ni toliko dobrin da bi vsak od 6 milijard ljudi imel vsaj 100 milijonov evrov ali celo sto miljard dolarjev kot jih ima gates je logično da je zaradi napačne razporeditve bogastva , ki je zgolj polsedica gnojnega človeka ala bush in kapitalisti,pride do 5 milijard revežev in ene milijarde bogatih. Na svetu je dovolj dobrin za vse samo razporediti jih je treba pravilno.To da imata dva najbogatejša človeka več denarja kot so proračuni vseh dežewl v razvoju skupaj pač ni normalno.Odtod tudi vojne in terorizem ki sploh ni pravilno imenovan. Teroristi so namreč vlade, ti ki jih ima bzuush za teroriste pa so borci za pravičnost .Terorizem je namreč zadnje orožje reveža govorim v celoti , jaz vem da bin laden ni revež.Sicer pa ga je amerika izurila.Komunizem je bil super sistem propadel pa je zaradi pokvarjencev oz komunistov oz. takihj kot JJ.Ki so sam svoje kotisiti iskali pa kradli

New Report

Close