Zaradi vlade JJ državljani na pragu izmurtja
imaš prav, gonilo vsake države je srednji sloj, kdo naj bi spadal vanj, ja vsakdo, ki je zaposlen in dela z rokami ali glavo, tudi v srednjem sloju so razlike, ja.
ampak, kaj misliš,koliko ljudi pri nas še pade v srednji sloj, vsak dan manj. Najnižji sloj pa so na žalost tisti, ki ne bi smeli biti, delavci, ki se trudijo preživeti.
ja v vsaki razviti državi je tudi najnižji sloj, ampak, kaj praviš, kdo naj bi padel vanj, govorim o razvitih državah, ja.
ma ampak res ne razumeš, jaz sem imela srečo, ker sem živela v pravem času, ampak danes lahko vsak sam naredi bore malo, najprej se mora mlad človek boriti za sližbo, da jo sploh dobi,potem pride na vrsto stanovanje, kar mu požre najmanj 15 let življenja, da ne govorim, da si v naši preljubi deželici mladi zelo težko kupijo stanovanje ali plačujejo zanj najemnine, klub njihovem trdem delu, ker enostavno ne zaslužijo dovolj. Danes so mladi lahko veseli, če jim lahko pomagajo starši, ki so živeli še za njih prijaznem času. Kaj naj po tvojem naredijo mladi, naj se vsi izselijo iz Slovenije, no ravo sedaj poteka, kar dokaj množično izseljevanje mladih v Avstralijo, ali je to dobro za našo državo, a….??
Kakor sama ugotavljaš danes mladim ni nič na krožniku prinešeno. Tukaj se oba strinjava. Koneckoncev tudi meni ni bilo nič “podarjeno”. Za primerno izobrazbo sem se ravno tako boril, kot se borijo sedaj. Sužba. Seveda je bilo treba trdo delati, da sem jo dobil in obdržal. Vedno znova se moram izobraževati,delati, se truditi… Stanovanje? Ne bom komentiral naših 65 kvadratov in 4 glave. Dve veliki in dve čisto majhni. Ni veliko. Ne jamram. Da se preživeti. Na državo ne računam. Nikoli nisem. Nase računam, na svoje znanje, sposobnosti, energijo, željo in motivacijo.
Kaj naj mladi naredijo? Pobegnejo v Avstralijo? Če želijo stisniti rep med noge je to tudi možnost. Najbrž jih tam ne čakajo s kupi denarja in dobrimi službami in zastonj stanovanji. Mladi imajo prihodnost. Samo da bi mladi radi prihodnost včeraj in ne jutri. Jaz jih razumem, tudi sam sem bil nestrpen in sem želel čim prej na svoje in imeti dober avto ter stanovanje.
Skratka, ni lahko, nič ne rečem, ampak z veliko truda, potrpežljivosti in marljivosti se da vse. Ne verjamem, da je kje v razvitem delu sveta kaj drugače. Tudi v Avstraliji ne.
Svetilnik01, tebi je pa res vse preprosto.
Kako to, da tistim, ki jih zagovarjaš, NI? Npr. kako to da se tistim v Burundiju ( beri državah tretjega sveta) nič ne da. Ker, če bi se jim, bi lahko kaj ustvarli in se pač dokopali do česar pač želijo, v kolikor pač smo le “zahodnjaki” take grebe materialistične, ostali so pa z “svetim duhom” zadovoljni (beri meditacijami), ne vem zakaj ti zanje agitiraš, če tega NE rabijo. Skratka sam sebe demantiraš, ker če si želiš imeti tisto, kar ima drugi, postaneš grabežljivi … 100 miljarder.. bla bla….
Torej pra… Ga tes je kriv ker je izumil winse, ki si jih tudi ti naložil na PC,in tebi “počivalniku zasanjanemu” NI “porazdelil” nepravilno zasluženega denarja, medtem, ko se tebi NI dalo “porazdeliti” tvojega časa in popoldne še kaj sprogramirati zanj!?????????
haha komunizem je bil super…
res se jih veliko še tega oklepa in pravi cvetoči raji so, ki pravično delijo vse med svoje kolege, posebej v S. kor eji..
če pa že kaj imajo je to iz posojil “materialističnih ksihtov”,..
isto kot stara juga…
ne ga srat.. treba bo vstat.. ne pa sanjat..pa na šiht
lp
Kakor sama ugotavljaš danes mladim ni nič na krožniku prinešeno. Tukaj se oba strinjava. Koneckoncev tudi meni ni bilo nič “podarjeno”. Za primerno izobrazbo sem se ravno tako boril, kot se borijo sedaj. Sužba. Seveda je bilo treba trdo delati, da sem jo dobil in obdržal. Vedno znova se moram izobraževati,delati, se truditi… Stanovanje? Ne bom komentiral naših 65 kvadratov in 4 glave. Dve veliki in dve čisto majhni. Ni veliko. Ne jamram. Da se preživeti. Na državo ne računam. Nikoli nisem. Nase računam, na svoje znanje, sposobnosti, energijo, željo in motivacijo.
Kaj naj mladi naredijo? Pobegnejo v Avstralijo? Če želijo stisniti rep med noge je to tudi možnost. Najbrž jih tam ne čakajo s kupi denarja in dobrimi službami in zastonj stanovanji. Mladi imajo prihodnost. Samo da bi mladi radi prihodnost včeraj in ne jutri. Jaz jih razumem, tudi sam sem bil nestrpen in sem želel čim prej na svoje in imeti dober avto ter stanovanje.
Skratka, ni lahko, nič ne rečem, ampak z veliko truda, potrpežljivosti in marljivosti se da vse. Ne verjamem, da je kje v razvitem delu sveta kaj drugače. Tudi v Avstraliji ne.[/quote]
nisi kupoval stanovanja v današnjem času in ne začenjaš s svojim delom danes, samo nekaj mi še povej, a ne bi bilo tudi zate in za tvoje otroke bolje, če bi se približali evropskim plačam, če smo jih prehiteli že v cenah, stanovanj in hrane.
tam je vsaj izhodišče v osnovi boljše, in to želimo tudi za svoje otroke, a ni tako.
Torej, z delom sem začenjal v začetku “današnjega časa”, stanovanje sem pa definitivno kupoval v “današnjem času”. Ni bilo lahko. Ne eno ne drugo. Še vedno ni, saj razumeš.
Seveda bi bilo za vse bolje, če bi imeli evropske plače. Saj po pravici povedano ne vem zakaj jih nimamo. Delamo v Evropi, prodajamo na evropske trge, imamo evropske lastnike podjetij… ampak plače so pa vse prej kakor evropske. Ko se v tujini pogovarjam s kolegi, ljudmi enakega poklicnega profila in statusa, me vedno znova pretrese dejstvo, da sem s svojo plačo vsaj za 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pod njihovimi.
Osebno sem mnenja, da nam splošna stavka ne bo prinesla nič novega. Vseljudske veselice v parku Zvezda so namenjene izključno afirmaciji osladnih sindikalnih voditeljev. Stavkati proti vladi je nesmiselno, če gre za podjetja v zasebni lasti. Bolj smiselna bi bila stavka usmerjena proti točno določenim lastnikom podjetij. Ali pa enostavno enkrat proti sindikatom. Zakaj nisem v sindikatu? Ker krompirja in jabolk ne potrebujem, za vse ostalo so pa NESPOSOBNI. Škoda vsakega evra za njihovo leporečenje.
mah, a ti res ne razumeš ali enostavno nočeš razumeti, Vlada lahko že danes postavi vse na svoje mesto, s sprejetjem zakona o veliko višji osnovni plači in nadaljuje po terifnih razredih. Potem bo pa na kapitalistih, da najmanj zakonsko določene plače zagotovijo, tisti, ki tega ne bo zmogel, naj zapre podjetje, delavcem se ne bo nič slabše godilo, saj bodo nekateri s socilano pomočjo in višjimi otroškimi dodatki bolje živeli, kot živijo sedaj,ja.
vlada je ključni pogajalec tako z sindikati, kot delodajalci, zato je vsaka stavka namenjena tudi vladi, da se angažira in zadosti zahtevam enih in drugih, ima vse vzvode v rokah. Veliko podjetji ima pa tudi še vedno ona v lasti, pa če prištejemo še tiste, ki so plačani iz državnega proračuna.
če pogledamo samo g. Tuša, kaj misliš, bi imel taliko trgovin ,igralnic itd., če bi delavcem moral dati še enkrat višjo plačo, verjetno ne ali pa vsaj še nekaj časa ne, vlada enostavno dopušča bogatenje posameznikov na račun delavcev, zraven pa se hvali z manjšo brezposelnostjo, zopet na čigav račun.
kar zamerim sindikatom je samo to, da zahtevajo veliko premalo.