Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zares okusen sir

Zares okusen sir

Poznate kakšen zares okusen sir, takega ki ga z užitkom ješ brez pršuta, salame,… da je tako polnega okusa da je dober sam ali pa samo s kruhom?

Razne gavde, edamci, ementalerji, livade,… se mi ne zdijo dobri, edino za na pico
..
Pa obvezno mora biti brez plesni!
Na razpolago od trgovin imam pa Lidl, Spar, Tuš in Mercator.

oj..jst imam rada jošt.in pa dimljenenega s šunko

dmljena gavda….ki jo imajo v šparu-citypark pakirano po 7 šnitk…mmmmmmm pa vložene čebulce zravn…

zbrinc, granapadano, paški sir, parmiggiano reggiano, od trdih, pa auricchio dolce, pa belpaese od malo mehkejših…

pa en nizozemski je, tak ful rumen, k se zdej imena ne spomnim je zelo okusen, malo bolj slan, a fantastičen…

v Sparu so “sirovke” kot jim ljubkovalno rečem odlične svetovalke….

Gauda Old Amsterdamer – to je Sir z velikim “S”

(tisto, kar naši proizvajalci prodajajo kot sir – npr. Šmarski ROk, pa Jošt in podobno – je bolj “sir”, kot sir)

zares poln okus imajo siri od Bohinc Jože. Sem ga probala v sparu na degustacijah in ga zdaj redno kupujem. Ni to za sendvič ampak za male koščke pomakat v kakšno omakico ali zraven sadja. Malo za “afnat se”.
Drugače je dober tudi dimljen ali z orehi

res dobre sire ime Leclerc

kranjska gauda “s kožo”
tolminec, ampak mora biti zreu, ker včasih je mehek

vsi siri, ki so brez kože oz. so v plastičnem ovoju imajo meni enak okus

in: SIR NE SMETE JEST TAKOJ IZ HLADILNIKA, MORA PRIT NA SOBNO TEMPERATURO, DA DOBI AROMO.

Moji najljubši:
Starana gavda, dobiš v lecleru in lidlu, nanoški, mlada gavda (ampak mora biti obvezno nizozemska), ementalec (seveda nizozemski)

Odvisno kakšen okus ti je všeč.

Jaz ne maram sladkobnih okusov sira (illertarel ipd…) niti ne premedlih (tisto, kar pri nas prodajajo pod imenom ementaler).
Všeč mi je nekaj vmes: to bi bil lahko masdamer (za k sadju, ker ima vseeno malo sladkega priokusa – masdamer in hruške je odlična kombinacija) in tudi nanoški sir, ki bolj paše h kakšnim kiselkasitm stvarem z močnejšim okusom (olive, čebulice ipd.)

Za pikanje sirov samostojno, brez prilog, so najboljši siri z dodanimi okusi. Z orehi, poprom, plemenitimi plesnimi in vsi zreli siri.

Odkar sem enkrat kupila Hoferjev Roblek, mi drugega doma nočejo jesti. Ampak, tisti, ki hvalite ementalca, vam ta niti od daleč ne bo všeč.

New Report

Close