zares suhi lasje-kaj naj dam gor?
Kaj na RES suhe lase??? Lase umijem, nahranim z balzamom…., drugi dan ko vstanem imam na glavi slamo, dobesedno, in potem jih spet umijem, da jih nahranim in spet in spet:-((
Vem, preveč jih umivam, a kaj ko moram, drugače je obup!!!
Povejte mi prosim s čim naj si še pomagam.
Razni rumenjaki, olivna olja, med in podobno mi NE pomagajo.
PREDEN si umiješ lase si VSAKIČ daj na lase olivno olje, prekrij z neko vrečko oz. kapo za tuširanje, zavij v brisačo in pusti na laseh VSAJ 2 URI (najbolje kar čez noč).
Potem si lase speri s šamponom (takim, ki hrani lase), ne fenaj las, ne ravnaj z likalnikom. Ko se ti lasje posušijo, jih namaži z olovnim (orehovim ali kakim drugim) oljem. Seveda ne tako, da bo teklo, ampak samo toliko, da ublažiš slamo na glavi. Ko boš to ponavljala vsaj 2 meseca boš opazila razliko.
Jaz sem to pred letom redno prakticirala in razlika je bila očitna (seveda moji lasje niso bili tako lepi kot v filmu, a vsaj slamnati niso bili več). letos sem malo zanemarila… in evo… spet imam slamo na glavi.
Če so lasje slamnati zaradi razcepljenih konic, potem pomaga le drastično striženje.
Če so konice OK pa pomaga nasvet “oh ja” ali pa kvaliteten balzam, ki ga daš na konice nekaj ur preden lase opereš (dobro vmasiraš in pustiš na laseh vsaj pol ure), sušenje na zraku oz. s hladnim zrakom. Pomagajo tudi prehrambeni dodatki. Jaz uporabljam dr. Bohm tablete za lase, kožo in nohte in Aubrey Organics GPB balzam.
Pa si pustis olivno olje nekaj casa na laseh?
Jaz imam tudi zelo suhe lase, ce si jih namazem s kremo ali oljem po pranju, to kar vpijejo in niso nic mastni. Si jih pa izdatno namazem z oljem pred pranjem, pustim cez noc in potem jih operem. Razlika se pozna ze pri mocenju las med pranjem, se bolj namocijo, lepse operejo in so po pranju sijoci. Uporabljam pa navadne sampone in balzame za suhe lase, si jih ne fenam in ne likam, razen izjemoma, suhe lase si vcasih namazem s Ti&ti kremo ali orehovim oljem.
HI hi HI
V franciji pa tole punce zdravijo z oljem od Korp de homme to car se prevede olje moskarca
malo je se mastno pa je vse polno vitaminov
Italiani pa pravijo “” Koko bello vitamini “” to kar v naskriti nacin pomeni enako
ena felacija pa bos imela vitaminov za tvoje lase
Za prvi nacin pa se pravzaprav napise “” Cordome “”
to je foneticno ki obenem pomeni mosko olje v françoski fonetiki in pa tudi prezervativna gumica
Srecno to je recept za punce in pa za pedre
Pozdravljena,
Mnogi so mnenja, da je za lepe lase pomembna samo maska in balzam. Jaz pa ti iz lastnih izkušenj povem, da to ni čisto resnično. Zelo pomemben je šampon! Šampon je namreč tisti, ki odpre las in ga očisti… Na kakšen način se bo las odprl pa je odvisno od sestavin šampona. Pri suhih laseh, sam las ne potrebuje agresivnih šamponov ampak nežnega. Verjemi mi, razlika bo očitna. Jaz sem moj najljubši šampon dobila od moje frizerke. Kliče se Paul Mitchell instant moisture. Povprašaj malo po frizerskih salonih, zagotovo ga boš našla.
To je ta šampon https://www.paulmitchell.si/sl/shop/paul-mitchell/instant-moisture/instant-moisture-daily-shampoo.html
Vse dobro!
Živijo,
Jaz imam kodraste lase in zato posledično tudi suhe. Po resnici povedano sem probala že res ogromno izdelkov. Nobeden mi ni odgovarjal 100%. So bili določeni, ki so mi lase tako zamastili, da je bilo obupno in spet drugi, ki so na laseh naredili kot nek silikonski film, ki pa je povzročil velike poškodbe na mojih laseh pri likanju. Meni osebno sta najboljša izdelka od Paul Mitchell vlažilni šampon Hydrate in zlata vredna in najboljša globinska maska od Artego – Nourishing Boost. Po ogromno letih so moji laski spret sijoči in dolgi Prej žal nisem uspela imeti lase daljše kot do ramen.
Lahko se jih kupi v večjih frizerskih salonih ali pa preko spleta.MASKA https://www.artego.si/sl/shop/good-society/46-nourishing/46-nourishing-boost.html
ŠAMPON https://www.paulmitchell.si/sl/shop/paul-mitchell/clean-beauty/clean-beauty-hydrate-shampoo.html
veliko sreče
S.