Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zaročni prstan

Zaročni prstan

Kolikšen del karata je pri nas povprečje na zaročnih prstanih? Je 0,25 karata spodobno ali bolj malo? No ja, saj več že ne bo šlo…

Zaroka je aktualna samo pri kmetickih.  To je dandanes že čisto mimo, stran metanje denarja.

Ne vem, če sem ga nosila mesec dni. Brezveze. Ampak ja, nekaterim je zelo pomembno pa da gre moški na kolena pa potem poroka…lalala.. še okrogli rojstni denvi so danes že skoraj kot ohcet. Meni to ni in ne praznujem in se ne navdušujem nad takimi dogodki, ko se gre zame. Je pa res, da sem jaz vsega tega dala dosti skozi in sem se z leti naveličala. Pri 20ih je tudi meni bilo waw.

Tako da.. na tvojem mestu bi potipala kaj ima lepša polovica rada, ko vidita kje kakšno izložbo malo pokomentirajta, kakšen tv oglas, sejem, revija… Če ima pinterest je gor zagotovo veliko uporabnih informacij. 🙂 Potem bi se na tvojem mestu posvetovala z dobrim zlatarjem. Recimo v Italiji imajo Malalan na Opčinah, kjer so pravi strokovnjaki in ti znajo svetovati, da boš -če se že odločiš za ta nakup- zadovoljen in ponosen.

Zlat prstan z 0,4 karata diamantom je cca 2500€. Ko ga prodajaš do 0,3 niso vredni praktično nič, oziroma teža zlat, ki je zraven. Nad 0,3 pravijo da ti ga odkupijo za nekaj več kot zlato.

Vem, da to ni denarna investicija, ampak kvečjemu emocionalna, da. 0,4 ne bo šlo cenovno.

Pa kot kaže nima nobena ženska nič ali pa veliko več.

Meni bi se 0,25 zdelo povsem primerno in dovolj.

Odgovor na objavo uporabnika
Fifi222, 10.10.2022 ob 14:05

Zaroka je aktualna samo pri kmetickih.  To je dandanes že čisto mimo, stran metanje denarja.

To se pa motiš. Tele zaroke pa zaročni prstani je pa čisto mestna navada. Mi na kmetih, na podeželju se tega ne gremo. To so take mestjanarske navade. Verjetno privlekli z juga ali pa kakega blesavega filma.

Zaročni prstan je v vrednosti tvoje ene in pol plače.

to se pa motiš, 10.10.2022 ob 16:17

To se pa motiš. Tele zaroke pa zaročni prstani je pa čisto mestna navada. Mi na kmetih, na podeželju se tega ne gremo. To so take mestjanarske navade. Verjetno privlekli z juga ali pa kakega blesavega filma.

Potrdim. Na podeželju tega nismo vajeni, pa spadam med mlajšo generacijo. Bolj ali manj živimo na koruzi, tu pa tam kdo naredi eno luštno, simple ohcet.

A je kak poseben razlog, da se želiš “isprsiti” z dražjim zaročnim prstanom? Ker zaročiš in celo poročiš se lahko brez prstana.

Ker ji je to všeč, toliko že vidim, kaj pogleda po TV. Blesavi filmi, kaj čmo.

Dobro, odgovor od zlatarne Celje je, da je povprečje med 0,05 in 0,33 karata.

Moj je kupu diamant!

Odvisno od same. Meni je lesen nakit nekaj najlepšega. Če je pa še v kompilaciji z epoksijem je pa sploh top. Pa da ga sam naredi. Bling bling mi ni všeč.

Ah jst bi rekla ja, pa tud če je una lizika prstan.

Meni bi zadostoval tudi kakšen poceni prstan, važen bi bil namen. Sem 40 +, pa ga najbrž ne bom nikoli dočakala, ker mojemu poroka nič ne pomeni, tako pravi.

Anonimna12345296, 14.10.2022 ob 21:47

Meni bi zadostoval tudi kakšen poceni prstan, važen bi bil namen. Sem 40 +, pa ga najbrž ne bom nikoli dočakala, ker mojemu poroka nič ne pomeni, tako pravi.

ce tebi nekaj pomeni, njemu pa nic, se spodobi, da ti ustreze

Zacopan, 10.10.2022 ob 13:35

Kolikšen del karata je pri nas povprečje na zaročnih prstanih? Je 0,25 karata spodobno ali bolj malo? No ja, saj več že ne bo šlo…

ne vem kak zahtevno nevesto imaš…

meni osebno veliko pomeni zaroka kot simbolni pomen in potem poroka tudi… prstani kot nakit so mi všeč – vendar niti slučajno ne po karatih diamantov – ki ti je prav povedal nekdo da jih mastno preplačaš…

meni osebno je za zaročni prstan najbolj všeč tale – za ceno ene malo boljše večerje za dva… v srebrni barvi

https://www.swarovski.com/sl-SI/p-M5184258/Prstan-Vittore-Okrogli-rez-Bel-Prevleka-iz-rodija/?variantID=5007779

to mi je najlepše in tudi najbolj praktično, ker mi je lepo,da se tako zaročni prstan kot poročni nosita hkrati in vseskozi na roki in s tega vidika mi je prav ,da je tudi praktično…  bolj kot sama dejanska vrednost mi je pomembna simbolna vrednost, seveda pa je prav da je nevesti všeč po izgledu… in ta zgoraj  mi je ja zaročnega najlepši

za poročnega pa tudi mi je naaajlepša preprostost prstana in brez kamna na ženskem prstanu, najlepše mi je če sta oba poročna enaka… spet praktičnost in lepota skupaj (obvezno pa belo zlato, ki mi je najlepše) kot je tale npr.

https://zlatarnacelje.com/si/prstan-sweetheart-7142.html

nobenih kamnov nikjer na poročnem – mi ne pašejo tja, celo grdi so mi… klasika… bi pa izbrala tako malo bolj grobo površino, ki mi je lepa in tudi praktična bolj, ko prstan nosiš vseskoti…

Pa še nekaj opažam ljudje – ženske no ne znajo nositi prstanov zaročnih in poročnih…

najprej imajo zaročnega na levem prstancu, ko se poročijo, pa ga številne premaknejo na desno roko, kar ni prav… oba tako zaročni kot poročni se nosita vseskozi na levem prstancu, ko se par poroči je prvi na prstu poročni prstan (simbolno bližje srcu) in za njim zaročni prstan… tako da tudi iz tega vidika razmišljaj,da bosta potem praktična skupaj za nositi :))

pa veliko sreče v  zaroki in potem v zakonu :))

Ne poslušaj gornjih nasvetov, ker meni (pa sem ženska) ti predlogi niso všeč. Sam veš, kakšna je tvoja draga…ali je bolj klasične sorte…v tem primeru ji kupi nekaj takega v zlatarni s tradicijo. Če je bolj odštekana, pa naj bo tak tudi prstan. Je pa veliko pomembnejši tvoj namen kot videz prstana. Pa srečno.

mali nasvetek, 16.10.2022 ob 18:31

Ne poslušaj gornjih nasvetov, ker meni (pa sem ženska) ti predlogi niso všeč. Sam veš, kakšna je tvoja draga…ali je bolj klasične sorte…v tem primeru ji kupi nekaj takega v zlatarni s tradicijo. Če je bolj odštekana, pa naj bo tak tudi prstan. Je pa veliko pomembnejši tvoj namen kot videz prstana. Pa srečno.

ja itak da mora svojo drago poslušat… ostali smo pisali svoje mnenje kaj menimo mi o tem, vsak od nas svoje…

če je njegovi všeč gigantski diamant potem res ni dobro da posluša recimo moje mnenje, ki mi gigantski kamen na prstanu sploh ni všeč

valjda mora želje in okus svoje partnerke upoštevat…

drugi smo pač povedali svoje mnenje, da vidi lahko tudi,da komu izmed nas sploooh ni mar za karate, da so nam poročni recimo všeč čist brez kamnov… da tusi taki obstajamo in da ni vse v tem da se mora nekdo za te prstane bajno skeširati… ker je važen namen ja in iskrenost in to kar je njima blizu…

bnmb, 16.10.2022 ob 16:14

ne vem kak zahtevno nevesto imaš…

meni osebno veliko pomeni zaroka kot simbolni pomen in potem poroka tudi… prstani kot nakit so mi všeč – vendar niti slučajno ne po karatih diamantov – ki ti je prav povedal nekdo da jih mastno preplačaš…

meni osebno je za zaročni prstan najbolj všeč tale – za ceno ene malo boljše večerje za dva… v srebrni barvi

https://www.swarovski.com/sl-SI/p-M5184258/Prstan-Vittore-Okrogli-rez-Bel-Prevleka-iz-rodija/?variantID=5007779

to mi je najlepše in tudi najbolj praktično, ker mi je lepo,da se tako zaročni prstan kot poročni nosita hkrati in vseskozi na roki in s tega vidika mi je prav ,da je tudi praktično…  bolj kot sama dejanska vrednost mi je pomembna simbolna vrednost, seveda pa je prav da je nevesti všeč po izgledu… in ta zgoraj  mi je ja zaročnega najlepši

za poročnega pa tudi mi je naaajlepša preprostost prstana in brez kamna na ženskem prstanu, najlepše mi je če sta oba poročna enaka… spet praktičnost in lepota skupaj (obvezno pa belo zlato, ki mi je najlepše) kot je tale npr.

https://zlatarnacelje.com/si/prstan-sweetheart-7142.html

nobenih kamnov nikjer na poročnem – mi ne pašejo tja, celo grdi so mi… klasika… bi pa izbrala tako malo bolj grobo površino, ki mi je lepa in tudi praktična bolj, ko prstan nosiš vseskoti…

Pa še nekaj opažam ljudje – ženske no ne znajo nositi prstanov zaročnih in poročnih…

najprej imajo zaročnega na levem prstancu, ko se poročijo, pa ga številne premaknejo na desno roko, kar ni prav… oba tako zaročni kot poročni se nosita vseskozi na levem prstancu, ko se par poroči je prvi na prstu poročni prstan (simbolno bližje srcu) in za njim zaročni prstan… tako da tudi iz tega vidika razmišljaj,da bosta potem praktična skupaj za nositi :))

pa veliko sreče v  zaroki in potem v zakonu :))

ta zarocni je res lep, porocna sta pa se lepsa tale, se bolj preprosta, ciste linije, kot pravi ime pure… samo meni bi morala biti nujno v belem zlatu, ker rumeno mi ni lepo.

https://zlatarnacelje.com/si/prstan-pure.html

Zacopan, 10.10.2022 ob 16:13

Pa kot kaže nima nobena ženska nič ali pa veliko več.

Mloj, kot svež diplomant s pravkar podpisano pogodbo za NDČ, mi je pripravil presenečenje na dopustu v Grčiji. Prstan ni bil nič posebnega (nobenih karatov), je bil pa iz srca in sem bila zelo vesela. Že sam običaj, sploh pa dragi zaročni prstani izhajajo še iz časov, ko so moški praktično kupili ženo, ko se ni poročalo iz ljubezni, ampak iz ekonomskih in reproduktivnih razlogov, s prstanom si je moški žensko “zazihral”, da je ne bi v vmesnem času do poroke “kupil” kdo drug. Kot bi z zaročnim prstanom plačal aro. To je zdaj že zdavnaj passé. Če imaš njeno ljubezen, njeno srce, potem so prstani odveč, če so vama všeč tradicionalne ceremonije, pa so lahko te tudi simbolične, tako kot tudi vrednost prstana.

Moj je z v laboratoriju narejenim diamantom. Nisem želela pravega. Prstan ti mora biti všeč, nima nobene veze kakšen je, samo da ti je všeč. Da se nekdo “hvali” z 0,25 ali 0,4 karatnim prstanom je pa smešno no :). Če se že greste “hvaljenje” se dajte tako kot se zagre. Pod 2 ni nič 🙂

New Report

Close