Zaroka
Zanima me, ali ste se pred poroko zaročile? Ali vas je zasnubil bodoči mož ali ste vi njega? Kako pa je s prstani? Ali vam ga je kupil samo on ali sta si jih kupila oba? Imam namreč “težave” z mojim dragim, ker na vsak način hoče, da ga zasnubim jaz. Jaz pa pravim, da je to moško delo in da naj to naredi on. Kaj mislite ve?
Hvala za pomoč.
Nely
Mene je moj fant zelo lepo zaprosil in tako sva se zaročila. samo on je meni dal prstan, kar se mi tudi zdi smiselno, jaz njemu pa ne. Se strinjam s tabo, da mora to moški narediti in mi gredo prav na živce tisti, ki v takih trenutkih govorijo o emancipaciji.
P.S. Mogoče te je pa samo hecal, da moraš ti njega. Pri meni je tako bilo, pol pa…
Držim pesti.
nina zakaj se ti edino prav da samo ti dobis prstan za zaroko a se bos sama zaročila???? a ko se poročis tudi samo zena dobi prstan??
ne strinjam se s tem zakaj bi morala punce nositi dragocene prstane fantje pa nč. midva sva se zaročila skupaj in tudi skupaj izbrala prstana in ju oba nosiva kar se mi zdi edino “enakopravno” kot si se izrazila
pa brez zamere
lp
ljudje smo si zelooo različni. Nikjer ne piše, da mora biti zaroka, poroka,…. opravljeno na točno določen način in če bo slučajno drugače, da ne bo veljalo ;)). Bistveno se mi zdi, da se uresničijo želje tako fanta kot dekleta, torej če si tvoj fant morda resnično želi biti zaprošen za roko, ali mu ne bi izpolnila želje?
Se ti zdi bedasto? po moje je bolj bedasto držati se nikih brezveznih navad in vztrajati pri svojih principih.
zaporosi ga, pa prstan mu tudi privošči ;))
Vseeno je, kdo koga zasnubi. Če se takole igrata pomeni, da očitno za ta korak še nista ravno zrela. Tudi vseeno je ali gre za obred ali ne, ali so prstani ali ne. Najpomembnejši je namen – obljuba od zaroke naprej se resno pripravljati na poroko, skuupno življenje, kar pa zahteva dosti resnosti, skupnega časa, v akterem se lahko dosti pogovarjata, skupaj delata, se pripravljata na skupno življenje.