Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ZAŠČITA JOGIJA – prosim za nasvet

ZAŠČITA JOGIJA – prosim za nasvet

Nujno bomo potrebovali prevleko za jogi – nepremočljivo, pralno. V velikosti 1,5 x 1,5 m.
Je to dovolj ali so boljše čez cel jogi?

Mi lahko prosim svetujete, kje naj to nabavim? Vem za lekarne…. 🙁 Kje so ugodne cene in kvaliteta?

Katere so najboljše? Lahko kje nabavim po pošti, po povzetju?

HVALA VAM 1000X za nasvet! Hvala za trud in lep pozdrav!

http://pleniceracman.si/ponudba/zascitne_podloge/

Sem pred kratkim spraševala v Sanolaborju za te prevleke. Imeli so varianto, ki se na jogi natakne kot jogi rjuha (čez to daš pa še rjuho). Je gumirana podloga čez pa kot nek frotir, da se malo manj potiš. Lahko pereš na 90 stopinj v stroju. Cena pa je bila za jogi velikosti 90x200cm malo manj kot 50€. Bi pa po mojem bilo najbolje imeti dve, da lahko zamenjaš, ko eno pereš (ker sicer si tisti čas brez…).

Dormeo zaščitna prevleka, nepremočljiva pralna 29 EUR. Jo uporabljam, krasna je.

http://www.dormeo.net/zascitne_prevleke/zascitna-prevleka-total-in-total-supreme.html

***************************************** https://www.youtube.com/watch?v=GAdIV2KHMPA Carpe Diem *************************************************

Ja, jaz sem imela 2 taki nepremočljivi jogi rjuhi, da sem jih menjala. Seveda je bila še navadna rjuha čez.

Pa plenice za odrasle, zelooo olajšajo življenje (vsaj za čez noč). Tudi kupiti se jih da, (upam, pa, da se upravičeni do njih), Srečno!

Jaz sem kupila to prevleko v trgovini Medigo. Bolnik pa ima itak tudi nepremočljive plenice, ki jih parkrat na dan zamenjaš, tako da ni takih problemov. iz preventive lahko daš čez spodnjo rjuho še eno rjuho tako kot v bolnici.
Če je bolnik za silo še pokreten, nabavi tudi sobno stranišče – ga daš tik zraven postelje in ga vzpodbujaš, da odvaja tukaj, dokler se le da.

najprej daš nepremočjivo rjuho – ki diha, potem navado rjuho, potem posteljno podlogo – d ti ni treba rjuhe non stop menjati (ker pri nepokretnih je to težje) , pa plenice.

Plenice so različno vpojne glede na proizvajalca, ne bi rada delala reklame za nobenega. Tako da malo menjavajte in sprašujte.

Pri zdravniku in predpisih ZZZS se pozanimaj, kaj vam pripada. Važno je kaj zdravnik napiše, npr, zelo težka inkontinenca.

Pri nepokretnih je potrebno posedanje in če je možno tudi gibanje, preventiva proti pljučnici, preležaninam.

Morda antidekubisna blazina proti preležaninam.

Pa čim večrat poklicati patronažo in jo spraševati, kaj svetuje

Pa upravičeni ste do dodatka za pomoč in postrežbo.

Lahko poveš, kakšne rjuhe? Katere podloge? Kje to nabaviš?

Rjuho, ki ne premoči in diha, sem kupila direktno pri poizvajalcu v Zalogu Lj, več let nazaj.
Sem zasledila, da so jih imeli v Hoferju kot enkratno akcijo, jih imajo parkrat letno.

Posteljne podlolge so ca 30 centov, se jih kupi v Sanolaborju ali lekarni ali v trgovinah s pripomočki za zdravstveno nego, Simsp, Diafit….

Če pustiš meil, ti bom pisala in se slišiva in ti da vse napotke za nego. Imam večletne izkušnje z nepokretnimi v domačem okolju.

New Report

Close