Zaščita osebnih podatkov priče in zaščita priče same
Pozdravljeni!
Hvala za vaš prejšnji odgovor. Imam pa še eno vprašanje glede varovanja mojih osebnih podatkov kot priče.
Ker bom na sodišče še enkrat klicana kot priča v prekrškovnem postopku, jaz pa se kmalu selim in ne bi rada, da obtoženec izve, kje se nahaja moje novo začasno bivališče, vas prosim, da mi svetujete, kako lahko sodišče obvestim o svojem novem začasnem bivališču, ne da bi iz vpogleda v spis ta imel dostop do mojih osebnih podatkov. S tem bi se rada le izognila morebitnim neprijetnostim, ki bi lahko sledile, če bi obtoženec izvedel moj novi naslov.
Na sodišču se vodi še ena zadeva, ki pa še ni dodeljena nobenemu sodniku, kjer sem tudi priča. Zanima me, kakšen je način, da sporočim sodišču za ta namen svoj začasni naslov in da tudi v tem primeru nihče razen sodnika nima vpogled v to.
Kakšne so moje možnosti zaščite kot priče oz. vsaj mojih osebnih podatkov?
Hvala in lep pozdrav.
Spoštovani,
če boste sodišču sporočili svoj začasni naslov, ga bo lahko izvedel tudi obdolženec, saj ima pravico do vpogleda v spis in s tem tudi do vseh podatkov, ki so v spisu. Če ne želite, da bi obdolženi izvedel za vaše novo bivališče, si raje preko pošte uredite preusmeritev poštnih pošiljk.
SuzanaG