Zaščita pokrova motorja
Spoštovani vsi,
Ali mi lahko kdo pomaga z nasvetom? Torej pri večih avtomobilih sem že videl, da imajo “smrček” pokrova motorja zaščiten z nekakšno folijo, ki ima tudi nekakšna odbojna rebra za kamenčke (vsaj tako domnevam glede na izgled). Ve kdo ali se ta folija dobi v prosti prodaji ali je to postopek, ki ga delajo v kakšni avtoličarski delavnici ali pri kakšnem avtomehaniku? Mi lahko kdo pomaga s kakšnim naslovom?
Hvala
Lp
O.
Poklici na 03 752 31 56.
Stvar se odlicno obnese ze 3 leto. Ko mine neavrnost kamenja, jo enostavno snames, ista je namestitev jeseni. Do sedaj ni vidnih nobenih poskodb barve in priporocam. Odsvetujem pa nakup nekaterih ponaredkov, ki po moje ne opravljajo iste funkcije. Firma, ki to rec izdeluje, jo ima tudi patentirano. Ni pa narejena iz folije, temvec iz skaja.
Lp
Pripomnil bi samo tole, da sem slisal in videl tudi negativno plat zadeve. Pod tem smrckom se nabira sol in ostala umazanija in ker se smrcek malenkost premika, lahko do pomladi na pokrovu motorja nastanejo take majhne praskice, morda celo mikropraskice, ki povzrocijo, da je lak videti mat. Morda je boljsa resitev 3Mova prozorna folija, ki jo nalepis jeseni, se je skoraj ne vidi, spomladi pa jo snames.
Kot sem ze omenil, jo imam na avtu (seveda ne cez poletje) ze tri leta, pa lahko recem, da je ravno pod njim barva bolje ohranjena, kot pa na nezascitenem delu. Imel sem montirano tudi na prejsnjem avtu (5 let), pa prav tako ni bilo videti kaksne poskodbe laka. Je pa res, da jo je potrebno pri pranju avta sneti in kasneje ponovno montirati, kar ti skupaj ne vzame niti 5 minut. Poskodbe pa so mozne pri ponaredkih, ki se jih precej pojavlja na trgu. V principu lahko vsak cevljar stvar sesije, vendar so prednosti originala v detajlih. Stvar je obrobljena s posebnim filcem, ki ne dopusca, premikanja in s tem drgnjenja, narejen je tocno po merah, seveda pa vseh skrivnosti ne poznam. Bom pa stvar montiral tudi na naslednji avtomobil. Mislim pa da ima tudi folija kaksno slabo stran, za katero sicer ne vem, ker je nisem nikoli uporabljal. Zdi pa se mi, da poskodbe lazje prepreci cca1.5 mm skaj, kot pa tanka folija. Je pa res, da avto cez zimo nekaj izgubi na izgledu.
Lp